شناسهٔ خبر: 167171 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

آمادگی هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد برای تقویت تاب آوری شهری در ایران

ببینید| مراسم اختتامیه پروژه بهتاب ۲ هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران گفت: ما آماده همکاری با همه شرکا برای پیشبرد تلاش ها در تمام این جبهه های مهم از جمله حمایت از همتایان ملی در تقویت تاب آوری شهری و کاهش خطر تأسیسات حیاتی شهری در برابر سوانح طبیعی هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، استفان پریزنر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه پروژه بهتاب  ۲  به ایراد سخنرانی پرداخت.

 هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران گفت: خوشحالم که امروز در حضور شما هستم، زیرا ما فصلی از یک همکاری مهم، مثمر ثمر و چندجانبه با هدف تقویت تاب آوری زیرساخت های حیاتی در برابر مخاطرات طبیعی  در ایران را اینجا می بندیم.

پریزنر ادامه داد: شهرها نمایانگر آینده زندگی جهانی هستند. جمعیت جهان در سال ۲۰۲۲ به ۸ میلیارد نفر رسید و بیش از نیمی از آن در مناطق شهری زندگی می کنند. انتظار می‌رود این رقم افزایش یابد، به طوری که تا سال ۲۰۵۰ ۷۰ درصد مردم در شهرها زندگی کنند و در حال حاضر این رقم در ایران از ۷۵ درصد فراتر رفته است.

وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار بدون دگرگونی قابل توجه در نحوه ساخت و مدیریت فضاهای شهری امکان پذیر نیست، توضیح داد:  با توسعه شهرهای ما و پیشرفت سریع شهرنشینی، محافظت از جوامع خود در برابر شوک ها و سوانح طبیعی بسیار مهم است. این امر به ویژه در کشوری با احتمال بالای سوانح طبیعی، مانند کشور زیبای ایران، ضروری است.

به گفته وی، یک شهر پایدار فقط یک متولی مسئول منابع طبیعی نیست، بلکه برای چالش های یک اقلیم در حال تغییر آماده است. رویدادهای آب و هوایی شدید در حال تبدیل شدن به یک واقعیت فزاینده هستند و همراه با خطرات طبیعی مانند زلزله، خطرات زیادی را برای مردم و جوامع - به ویژه آسیب پذیرترین افراد به همراه دارند.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد گفت: آینده پایدار تنها در صورتی امکان پذیر است که شهرها و سکونتگاه های انسانی خود را فراگیر، ایمن، پایدار و - مهمتر از همه -  مقاوم کنیم. این چشم انداز در قلب این پروژه با عنوان: "حمایت اضطراری برای بیمارستان ها و سکونتگاه های امن تر (بهتاب دو)" قرار داشت.

پریزنر توضیح داد: دستیابی به نتایج ماندگار پس از تکمیل تمام فعالیت‌های پروژه بسیار مهم است. این پروژه با موفقیت ظرفیت سازی نهادی و توسعه ضوابط طراحی و اجرای بیمارستان های تاب آور را با همکاری شرکای ما به اجرا رسانده است. این نتایج به طور توسط سازمان برنامه و بودجه به رسمیت شناخته شده و در ردیف نشریات این سازمان قرار گرفته و تضمین می کند که طراحان به این استانداردها پایبند هستند و در نتیجه، ماندگاری نتایج پروژه را تضمین می کنند. علاوه بر این، (EOGPBI)، به عنوان شریک اصلی، روش‌ها و رویکردهای فنی اجرایی در بیمارستان ساری را به سایر پروژه های بیمارستانی گسترش داده است. این توسعه از طریق دستورالعمل‌های فنی صادر شده برای شرکت های مشاوره و پیمانکاران انجام شده و پیروی از شیوه های ایجاد شده در این پروژه را الزامی کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: پروژه بهتاب دو نمونه بسیار خوبی از کار ما برای تقویت تلاش های آمادگی ملی در مواجهه با سوانح احتمالی است. در عین حال، سازمان ملل متحد در ایران در صورت درخواست، آماده حمایت از کمک های بشردوستانه در پاسخ به سوانح طبیعی بوده است. نمونه بارز آن واکنش بین سازمانی به زلزله سال گذشته در خوی است. که در آن حمایت سازمان ملل به 109500 نفر رسید که در زمینه های بهداشت، آموزش و حفاظت تحت پوشش قرار گرفتند. در این راستا همچنین انتقال کمک نقدی بشردوستانه به 473 خانوار رسید.

وی تصریح کردک: ما آماده همکاری با همه شرکا برای پیشبرد تلاش ها در تمام این جبهه های مهم از جمله حمایت از همتایان ملی در تقویت تاب آوری شهری و کاهش خطر تأسیسات حیاتی شهری در برابر سوانح طبیعی هستیم.