شناسهٔ خبر: 100388 - سرویس هوایی
نسخه قابل چاپ

گزارش پروازهای داخلی کشور در شهریور :

رشد آمار پروازهای داخلی نسبت به مرداد ۱۴۰۰

هواپیمای فوكر ۱۰۰ بررسی آمار پروازهای داخلی در مردادماه سال جاری نشان می‌دهد این پروازها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بر اساس گزارش منتشر شده توسط مرکز اطلاعات و آمار شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، در ماه شهریور سال ۱۴۰۰ در مجموع ۲۶ هزار و ۸ نشست و برخاست داخلی در فرودگاه‌های تحت مالکیت این شرکت انجام شده که یک میلیون و ۹۶۳ هزار و ۶۹۰ مسافر و ۱۵ میلیون و ۵۹۶ هزار و ۷۵۰ کیلوگرم بار به وسیله این پروازها جابه‌جا شده‌اند. این ارقام نسبت به شهریورماه سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۳ درصد رشد و ۲۷ و ۲۱ درصد کاهش و نسبت به مرداد سال جاری به ترتیب ۲، ۲ و یک درصد رشد داشته‌اند.

همچنین در این ماه در چهار فرودگاه اختصاصی کشور یعنی کیش، قشم، چابهار و ماکو در مجموع ۲ هزار و ۶۸ نشست و برخاست داخلی انجام شده که این پروازها ۱۷۰ هزار و ۳۱۲ مسافر و یک میلیون و ۸۱۴  هزار و ۹۱۳ کیلوگرم بار جابه‌جا کرده‌اند. عملکرد این فرودگاه‌ها نیز نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به ترتیب ۶، ۴۰ و ۴۰ درصد کاهش و نسبت به ماه پیش از آن به ترتیب ۲۷، ۳۰ و ۲۵ درصد رشد داشته است. 

در این ماه فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران با انجام ۱۰ هزار و ۲۹ نشست و برخاست و جابه‌جایی ۷۷۸ هزار و ۹۵۸ مسافر رکورددار انجام پرواز داخلی و تردد مسافر در کشور بوده و ۳۵/۷۲ درصد از کل نشست و برخاست‌های داخلی و ۳۶/۵۰ درصد از جابه‌جایی مسافر داخلی را به خود اختصاص داده است. پس از این فرودگاه، به ترتیب دو فرودگاه مشهد با ۲ هزار و ۷۷۲ نشست و برخاست و شیراز با ۲ هزار و ۱۲۹ نشست و برخاست قرار گرفته‌اند. فرودگاه کیش نیز با هزار و ۵۴۷ نشست و برخاست، رتبه اول در بین فرودگاه‌های اختصاصی و رتبه چهارم در بین کل فرودگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده است.

در این ماه فرودگاه ماکو با ۲۸ نشست و برخاست داخلی و جابه‌جایی هزار و ۳۹۱ مسافر کم‌ترددترین فرودگاه اختصاصی و فرودگاه اراک با انجام ۸ نشست و برخاست داخلی و جابه‌جایی ۶۸۷ مسافر کم‌ترددترین فرودگاه کشور بوده‌اند. در این ماه فرودگاه سهند (مراغه) نیز با ۱۰ نشست‌وبرخاست و جا‌به‌جایی ۲۹۴ مسافر کم مسافرترین فرودگاه کشور بوده است. درمردادماه ۱۴۰۰ حداقل۸۰ درصد نشست و برخاست  های داخلی به ترتیب در  ۱۱ فرودگاه مهرآباد، مشهد، شیراز، کیش، اهواز، اصفهان، بندرعباس، تبریز، خلیج فارس (عسلویه)، یزد و زاهدان انجام شده است. همچنین از فروردین ۱۴۰۰ به فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت، هشت فرودگاه عسلویه، خارک، ماهشهر، الوان، سیری، گچساران، بهرگان و آغاجاری اضافه شده است. 

در این ماه چهار مسیر مشهد-تهران، تهران-مشهد، شیراز-تهران و تهران-شیراز به ترتیب ۴ مسیر پرتردد داخلی بوده‌اند و پس از آن نیز دو مسیر اهواز-تهران و تهران-اهواز قرار دارند.