شناسهٔ خبر: 103956 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران:

خطر جانی ساکنان مناطق کم‌برخوردار و فرسوده کشور را تهدید می‌کند

مناطق کم‌برخوردار و فرسوده خوزستان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه منازل ساکنان مناطق کم‌برخوردار و فرسوده سقف لرزان و ناپایداری دارند گفت:این شرایط خطر جانی برای ساکنان آنها در پی دارد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خوزستان)، محمد آیینی چهارشنبه در در بازدید از مناطق حاشیه نشین اهواز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکت بازآفرینی شهری را می توان متولی بخشی از محرومان کشور دانست چرا که اغلب بافت های فرسوده کشور در مناطق حاشیه ای و یا در مناطق کم‌برخوردار قرار دارند.

وی ادامه داد: بخش دیگری از ساکنان نیز در مناطق حاشیه ای و یا فرسوده قرار ندارد بلکه به دلیل بی توجهی دستگاه های خدمات رسان از دریافت زیرساخت های زندگی محروم شده و در مناطق کم‌برخوردار زندگی می کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: برخی از این مناطق نسبت به متوسط شهری از خدمات کمتری برخوردار هستند که باید برابر با سندبازآفرینی به این مناطق توجه ویژه ای صورت گیرد.

آیینی با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از این ساکنان در منازلی زندگی می کنند که سقف آنها لرزان است بیان داشت: در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه ای مانند زلزله، احتمال بروز فاجعه وجود دارد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به اهمیت موضوع حفظ کرامت انسانی، معیشت، بهداشت و اشتغال ساکنان اینگونه مناطق اشاره کرد و افزود: تلاش می شود تا با اقداماتی که در دستور کار این شرکت قرار دارد، امید در بین اهالی به وجود آید و به آینده امیدوارتر شوند.

وی با تاکید بر اینکه در راستای اجرای برنامه های تعیین شده در سند بازآفرینی باید از مشارکت مردم بیش از پیش استفاده شود گفت: اداره و ساماندهی شرایط موجود در اینگونه محلات باید به جوانان واگذار شود تا بتوانند به بهترین شکل مطالبات مردم و خواسته های آنها را برای بهبود شرایط زندگی در راستای اجرای طرح توسعه و تحول اجتماع محور، مورد پیگیری قرار دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود تسریع در صدور پروانه ساخت ویژه طرح های بازآفرینی شهری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این راستا برخی از استانها با همکاری شهرداری ها، پروانه ساختمانی را در کمتر از یکماه صادر می کنند.

آیینی اضافه کرد: در استان خوزستان نیز باید تلاش شود تا این شرایط از یک سال به یک ماه کاهش یابد تا از این طریق، مشارکت مردم در طرح های بازآفرینی افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به نگرانی پیش آمده در پهنه های پرخطر منطقه کم‌برخوردار منبع آب اهواز اشاره کرد و گفت: جابجایی منازل پهنه های پرخطر با جدیت در دستور کار قرار دارد و انتظار می رود که این اقدام با سرعت بیشتری همراه شود.

در ادامه رضا رضایی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان نیز گفت: ۲۹ شهر خوزستان دارای طرح مصوب بازآفرینی شهری هستند که از این تعداد ۲۵۱ محله در کل استان برای اجرای این طرح شناسایی شده اند.

وی افزود: از این تعداد ۱۴ محله به عنوان محلات هدف در راستای اجرای ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسه کشور به تصویب رسیده است.

رضایی ادامه داد: تعداد ۳۸ پروژه بازآفرینی شهری در خوزستان با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در حال اجرا است.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: به منظور ادامه برنامه طرح های مصوب سال جاری، به ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.