شناسهٔ خبر: 122390 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در ششمین نمایشگاه حمل‌ونقل:

۶۰ هزار متر حفاری برای پروژه های ژئوتکنیک انجام شده است/ ۷۵ درصد فعالیت‌های آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با وزارت راه و شهرسازی است

خاکپور مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به ارائه خدمات این آزمایشگاه گفت: ۶۰ هزار متر حفاری برای پروژه های ژئوتکنیک انجام شده است و ۷۵ درصد فعالیت های آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با وزارت راه و شهرسازی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در حاشیه ششمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه مجید کیانپور مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک قدمتی حدود۶۷ الی۶۸ ساله دارد و در اکثر پروژه های اجرایی حضوری موثر و مثمر ثمری داشته است.

کیانپور در تشریح فعالیت‌های آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک افزود: ۷۵ درصد فعالیت‌ها با وزارت راه و شهرسازی، ۷ درصد فعالیت‌ها در ارتباط با بخش خصوصی و مابقی آن با وزارت نیرو، شهرداری‌ها و دستگاه های اجرایی است که در مجموع با ۴۳ دستگاه اجرایی کار شده است.

مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک تصریح کرد: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک نسبت به کنترل کیفی و ارائه خدمات تلاش کرده است و با انجام حدود ۶۰۰ نوع آزمایش در خدمت جامعه عمرانی کشور بوده است که در این راستا عملکرد مناسب و خوبی را ارائه داده است.

وی ادامه داد: سهم آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک از بازار ژئوتکنیک ۲۵ درصد است که با توجه به گستردگی و حضور نخبگان در بخش‌های مقاومت مصالح و ژئوتکنیک می‌تواند خدمات بهتری ارائه دهد.

مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی منسجم و ساخت یافته در حوزه معدن و اکتشاف و حفاری ارائه می‌شود و تا کنون نیز ۶۰ هزار متر حفاری برای پروژه‌های ژئوتکنیک انجام شده است.

همچنین با مطالعات دریایی همراه با امکانات جدیدی که در سه بندر دیلم، دیر و گناوه مستقر شده، فرصتی جدید و قابل توجهی فراهم شده است.

کیانپور با بیان اینکه طی ۹ ماه گذشته آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک حدود ۳ میلیون آزمایش انجام داده و نتایج را اعلام کرده است، ادامه داد: با توجه به سامانه خدمات آزمایشگاهی تمام کارفرمایان می‌توانند از پروژه ها به منظور کنترل کیفی بهتر بصورت برخط گزارش داشته باشند.

وی در خصوص حوزه آموزش بیان کرد: ۱۲۰ هزار ساعت آموزش برای ارتقای دانش مهندسین آزمایشگاه فنی و دستگاه های اجرایی برگزار شد که خدماتی منحصر به فرد است.

کیانپور توضیح داد: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک برداشت محورها و شریان‌های اصلی در کشور را انجام می‌دهد و هزینه نگهداری راه‌ها به وسیله آزمایش‌های غیر مخرب را به کارفرمایان ارایه می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته طی ۹ ماه ۴۹ هزار کیلومتر از محورهای فرعی و ۱۲ هزار کیلومتر محورهای درون شهری کلان شهرها انجام شده است و از دانش مهندسین مشاور برای بررسی خرابی سطوح محورها در این راستا استفاده می‌شود.

کیانپور تشریح کرد: ارائه نتایج توسط آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به دستگاه‌های اجرایی و کارفرمایان حدود ۵۰ درصد هزینه نگهداری شریان‌ها را کاهش می‌دهد که با توجه به کمبود اعتبارات، رقمی منحصر بفرد است.

وی ابراز امیدواری کرد: به مدد فناوری به سهم بیشتری از کنترل کیفیت و تضمین زیرساخت‌های کشور دست پیدا شود.

کیانپور با بیان این که این آزمایشگاه ۱۳ استاندارد آزمایشگاه، ترجمه و گردآوری کرده و در اختیار دستگاه‌های اجرایی گذاشته گفت: تفاهم‌نامه‌های خوبی با دستگاه‌های اجرایی منعقد شده است.

مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک همچنین در بحث طرح نهضت ملی مسکن آزمایشگاه توضیح داد: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به صورت رقابتی با بقیه شرکت‌ها در بازار انجام وظیفه می‌کند و انحصاری نیست اما در حدود ۴۰ درصد از استان‌ها حضور موثری داریم و در مابقی در بخش کنترل کیفی و مشاوره ژئوتکنیک در کنار آنان هستیم.