شناسهٔ خبر: 14058 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد

فراخوان‌ جذب سرمایه‌گذار‌ برای ترمینال غلات بندر امام‌/ نیاز سرمایه‌‌گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری / توجه به طرح توسعه پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)

محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه در حال تهیه اسناد و مدارک برای فراخوان عمومی جذب سرمایه‌گذار ترمینال غلات بندر امام خمینی(ره) هستیم، گفت: در این بندر در مجموع ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.‌

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ‌محمد سعیدنژاد  درباره جذب سرمایه‌گذار‌ بخش خصوصی در بندر امام خمینی (ره) به عنوان بندر‌ خاص تخلیه و بارگیری غلات ایران به فارس گفت:‌ بندر امام خمینی (ره) به دلیل‌ فاصله نزدیک به عراق، کشورهای عربی و مرکز ایران، از موقعیت ممتازی در منطقه برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه کل بندر امام خمینی (ره) به عنوان منطقه ویژه اقتصادی شناخته می‌شود، گفت: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(‌ره) از طریق آبراهه خور موسی به شمال خلیج فارس متصل می‌شود و پذیرای بیش از ۱۵۰۰ فروند کشتی در سال است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بندر لجستیکی امام خمینی (ره) ‌به بنادر نسل سوم نزدیک است، اظهار داشت:‌ پایه عملیات بندر امام خمینی (ره) به عنوان جنرال کارگو (پایانه باربری عمومی) و فله دیده شده است، البته ترمینال کانتینری هم در این بندر وجود دارد، اما عمده کار آن فله است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه این بندر دارای هشت ترمینال تخصصی است، ادامه داد: این ترمینال‌ها شامل ‌ترمینال کانتینر، ترمینال غلات، ترمینال آهن‌آلات و متفرقه ۱‌، ترمینال صادرات و ترمینال واردات ۲، ترمینال آهن‌آلات و متفرقه ۳، ‌ترمینال سیلو ترانزیتی، ترمینال کالاهای عمومی و ترمینال کالاهای فله ، یکسره و نفتی است.

سعیدنژاد اظهار داشت: ترمینال کانتینری بندر امام خمینی (ره) یکی از مهمترین ترمینال‌های مجتمع بندری امام خمینی است که در سال ۱۳۵۵ فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون ورود و خروج کانتینرها به مجتمع بندری امام خمینی از طریق ترمینال کانتینری انجام می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: ‌رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی‌ توسعه این مجتمع بزرگ بندری و تبدیل آن به کانون (HUB) ترانزیت غلات در منطقه است، در این راستا منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) به لحاظ واقع شدن در مسیر ‌ترانزیتی غلات از آسیای میانه به آفریقا و شرق آسیا، برنامه‌ جامعی برای ایجاد توسعه زیر ساخت‌های مورد نیاز این امر تدوین کرده است.

وی افزود: در این راستا ‌احداث و توسعه‌ سیلوی‌های ذخیره سازی غلات با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی‌، از جمله اقداماتی است که برای تحقق این هدف صورت گرفته است.

تهیه مدارک برای فراخوان عمومی جذب سرمایه‌گذار‌ ترمینال غلات بندر امام‌

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره ترمینال غلات بندر امام خمینی (ره) بیان کرد: در بندر امام خمینی (ره)‌ پروژه ترمینال غلات پیش از این و در دولت قبل، به سرمایه‌گذار‌ مشترک ایرانی خارجی واگذار شده و این مجموعه حدود چهار سال فعال بود، اما آنها نتوانستند در سرمایه‌گذاری، رقم مورد نیاز را ‌محقق کرده و‌ تعهدات خود را انجام دهند و این قرارداد فسخ شد.

سعیدنژاد با اشاره به اینکه در حال تهیه اسناد و مدارک برای فراخوان عمومی جذب سرمایه‌گذار هستیم، ادامه داد: ‌‌‌مقدمات کار برای واگذاری ترمینال غلات به دیگر شرکت‌ها آغاز شده است تا فراخوان جدید برای ترمینال غلات بندر امام خمینی (ره) داشته باشیم.‌

نیازمند سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در بندر امام‌ هستیم

‌مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت:‌ در بندر امام خمینی (ره) جمعاً ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.‌

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به این موضوع هم اشاره کرد که ‌قرارداد ساخت سیلوی ذخیره‌سازی غلات با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن و به ارزش ۴۴۲ میلیارد ریال در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با هدف ارتقاء سطح کیفیت خدمات بندری در امر تخلیه و بارگیری، نگهداری غلات و  همچنین توسعه حمل و نقل ریلی به امضا رسید.

وی توضیح داد: ‌با اجرای این طرح ضمن ارائه خدمات مناسب ذخیره‌سازی غلات، ظرفیت نگهداری این نوع محمولات ارتقا‌ء خواهد یافت و زمینه‌ اشتغال برای ۵۰ نفر نیز فـراهم می‌شود.

توجه به طرح توسعه پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی‌ (ره)

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) به لحاظ برخورداری از موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی، زمینه و امکانات مناسب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، موفق شده است در سال‌های اخیر در زمینه ترانزیت فرآورده‌های نفتی‌ رتبه نخست ترانزیت خروجی کالا در کشور را به خود اختصاص دهد.

سعیدنژاد همچنین درباره ترمینال‌های نفتی بندر امام خمینی (ره) بیان کرد: در بخش ترانزیت مواد نفتی برای کشورهای آسیای میانه، سرمایه‌گذاری نسبتأ خوبی در بنادر کشور انجام شده است و در حال حاضر نیز ‌سرمایه‌گذاری جدیدی در بندر امام خمینی (ره) در دست اجرا است و از سرمایه‌گذاری جدیدتر هم در این بندر استقبال می‌کنیم.

بنا به گفته وی سرمایه‌گذاران برای تولید محصول می‌توانند از کارخانجات مستقر در‌ بندر امام استفاده کنند، مخازن متعدد نفتی در این بندر، ترمینال‌های تخلیه و بارگیری مواد نفتی، از امکانات مناسب است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ظرفیت ترمینال‌های نفتی در‌ بندر امام خمینی حدود ۱۰ میلیون تن در سال است که در دست مجموعه‌ای از شرکت‌ها است.

سعیدنژاد در تشریح مشخصات ترمینال‌های نفتی توضیح داد: ‌ظرفیت انبارش مواد نفتی در سایت‌های اختصاصی نفتی‌ ۱۷۵ هزار و ۴۰۰ تن و تعداد اسکله تخلیه و بارگیری مواد نفتی‌ بالغ بر پنج پست است.

وی همچنین با اشاره به توجه به طرح توسعه پایانه نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی‌ (ره) گفت: سرمایه‌گذار بخش خصوصی متعهد می‌شود یک پست اسکله به ظرفیت ۴۲ هزار تن را به ظرفیت موجود بخش نفتی مجتمع بندری بیفزاید و برای نگهداری فرآورده‌های نفتی مخازنی با گنجایش حدودی ٢٠ هزار تن احداث کند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: با اجرای این طرح، نرخ تخلیه و بارگیری فرآورده‌های نفتی در این مجتمع بندری رشد قابل توجهی‌ خواهد داشت.

بنابر این گزارش سالانه حدود‌ ۱۶ میلیون تن کالای اساسی از جمله غلات و نهاده‌های کشاورزی با بهره‌گیری از توان عملیاتی نیروی انسانی متخصص و تجهیزات پیشرفته در ‌مجتمع بندری امام خمینی (ره) تخلیه و به نقاط مختلف کشور منتقل می‌شود.‌

بندر امام خمینی (ره)‌ به عنوان بندر خاص تخلیه و بارگیری غلات ایران، از بنادر فعال استان خوزستان در تخلیه و بارگیری دانه‌های روغنی، گندم، ذرت و از این قبیل است.

معافیت ١٠ درصد سود بازرگانی به همه کالاهای وارداتی از طریق این بندر بدون اعمال محدودیت، اتصال به راه‌آهن بین‌المللی و شبکه راه‌های اصلی و سراسری کشور، دسترسی به فرود‌گاه‌های بین‌المللی اهواز، آبادان و ماهشهر در فاصله ۱۰۰، ۱۱۵ و ۱۸ کیلو‌متری بندر، توانایی پذیرش کشتی‌های ۸۰ هزار تنی، قابلیت تخلیه و بارگیری کشتی‌های کانتینری پست پاناماکس (نسل چهارم) و امنیت و کوتاهی مسیر تا مرزهای ترانزیتی و مهم کشورهای عراق، ترکیه و حوزه قفقاز، برخی ویژگی‌های‌ بندر امام خمینی (ره) است.

تخفیفات و تسهیلات ویژه در تعرفه و عوارض کشتی‌ها و کالاهای ترانزیتی، انجام حدود ۴۰ درصد مبادلات تجاری کشور در سال و ایفای نقش مؤثر در اقتصاد ملی و تجارت خارجی به عنوان دومین بندر مهم کشور، بهره‌گیری از کانال طبیعی خور‌موسی بدون نیاز به حوضچه آرامش و موج‌شکن مصنوعی، وجود ۳۷ پست اسکله عمیق به طول ۷ کیلومتر با متوسط عمق ۱۳،۵ متر و همجواری با منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) و نزدیکی به منطقه آزاد اروند، از دیگر ویژگی‌های بندر امام خمینی (ره) است.

عملیات تخلیه و بارگیری غلات در بندر امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین بندر تخلیه و بارگیری غلات در ایران شامل ۳ فعالیت عمده است که تخلیه و بارگیری غلات در بندر، تعمیر و نگهداری تجهیزات تخلیه و بارگیری غلات و ترمیم سیلوی ۷۰ هزار تنی موجود و اجرای پروژه‌های ساخت و بهره‌برداری سیلوهای ۱۰۰ و ۲۰۰ هزار تنی، جزء فعالیت‌های تعیین شده در طرح توسعه این بندر است.

نظر شما