به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(فارس) امیر عباسی معاونت بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی فارس گفت: هدف نهایی بازآفرینی شهری، ارتقای کیفیت سکونت مردم در محدودههای ناکارآمد و افزایش تابآوری شهری است و هم اینک نیز ۲۲ پروژه عمرانی با هدف ارتقای کیفیت سکونت در این بافتها در دست اجراست.
وی ادامه داد: با هدف رفع ناکارآمدی این بافتها، مجموعهای از اقدامات در چارچوب برنامههای پنجم، ششم و هفتم توسعه صورت گرفته که قابلیت بهرهبرداری و الگوسازی در سطح ملی را نیز دارند.
معاون بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی فارس به موضوع نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده اشاره کرد و گفت: ارائه تسهیلات نوسازی با همکاری بانک مسکن از جمله اقداماتی است که در محدودههای مصوب صورت گرفته است.
عباسی با اشاره به تصویب بستههای تشویقی شهرسازانه در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این بستهها با هدف ترغیب ساکنان بافتهای فرسوده به نوسازی منازلشان طراحی شدهاند.
وی با تاکید بر اهمیت ایمنی و کیفیت زندگی در این مناطق، ادامه داد: وجود سقفهای لرزان بالای سر ساکنان بافتهای فرسوده به هیچوجه قابل قبول نیست و امیدواریم با اجرای برنامههای نوسازی و مقاومسازی، زمینه زندگی در فضایی ایمن و با کیفیت برای شهروندان فراهم شود.
وی در خصوص اجرای پروژههای بهسازی در ۲ بخش زیربنایی و روبنایی نیز گفت: در همین راستا و در قالب طرح اختصاص قیر رایگان به شهرهای دارای بافت فرسوده مصوب، از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۱ هزار تن قیر به شهرداریها واگذار شده و امسال نیز حدود چهار هزار تن در حال توزیع است.
عباسی، با اشاره به اقدامات عمرانی صورتگرفته در این حوزه افزود: هم اینک ۲۲ پروژه با اعتباری افزون بر یک هزار میلیارد ریال در بافتهای فرسوده استان با هدف ارتقای کیفیت زندگی ساکنان در دست اجراست.
وی همچنین از واگذاری حدود ۱۵ هزار فقره تسهیلات نوسازی و بهسازی از سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد و افزود: این میزان تسهیلات منجر به نوسازی حدود ۱۵ هزار واحد مسکونی در استان شده است.
عباسی از پروژه باغ ایلخانی شیراز نیز به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی در حوزه بافتهای تاریخی یاد کرد و گفت: این طرح نیز هم اینک در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.