شناسهٔ خبر: 199831 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران:

۳۰۰ دستگاه واگن مسافری امسال در قالب حمایت‌های دولتی وارد می‌شود/ راه‌اندازی قطارهای بین‌المللی تهران- آنکارا و تهران- هرات

ع مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از ورود ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری طی امسال در قالب حمایت‌های دولتی و راه‌اندازی قطارهای بین‌المللی تهران- آنکارا و تهران- هرات خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، امروز یکشنبه ۲۹ تیرماه جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در آیین سرمایه‌گذاری در ناوگان ریلی مسافری که با حضور وزیر راه و شهرسازی نمایندگان مجلس و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه ریل در شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: صرفا به دنبال ارائه آمار و ارقام نیستیم. اما امروز خوشحالم که در خصوص سرمایه گذاری که سال گذشته در حوزه ریل انجام شد اعلام کنم که سرمایه گذاری قبلی که ورود ۶۰۰ دستگاه واگن باری بود هم اکنون بخشی از آن به ثمر رسیده و ۱۰۰ دستگاه از آن ۶۰۰ دستگاه وارد شبکه ریلی شده است.

وی اظهار امیدواری کرد تا با وارد شدن ماهانه ۴۰ تا ۵۰ واگن باری این ظرفیت تکمیل شود و به ۶۰۰ دستگاه واگن باری برسد.

مدیرعامل شرکت راه آهن در خصوص واگن مسافری و سرمایه گذاری که با طرف چینی در حال انجام است، اعلام کرد: موارد مالی قرارداد ایران با چین در خصوص واگن مسافری انجام شده و به زودی مرحله تولید شروع خواهد شد.

ذاکری گفت: ۱۰۰ دستگاه واگن باری در ترانزیت بار سوخت هم اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از مشکلات موجود را عدم تناسب توسعه خطوط ریلی با توسعه ناوگان عنوان کرد و گفت: اعتبار دولتی برای توسعه خطوط هر ساله تخصیص می‌یابد و شاهد هستیم که با اعتبارات دولتی هر سال توسعه خطوط به میزان ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر در حال انجام است اما برای توسعه ناوگان سرمایه‌گذاری نمی‌شود. بنابراین نیاز داریم تا در بخش توسعه ناوگان مسافری نیز همانند توسعه خطوط اقدامات مناسب انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به دنبال تصدی‌گری در این بخش نیست از حمایت مجموعه وزارت راه و شهرسازی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای توسعه ناوگان مسافری خبر داد و افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی امسال برای تجهیز ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری در قالب حمایت‌های دولتی انجام خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش بهره‌وری در شبکه ریلی توضیح داد: اصلاح خط و راه‌اندازی قطار مسافری در برنامه است در حال حاضر در نظر داریم دستورالعملی را در خصوص قطارهای باریک تدوین کنیم تا کشنده باشند و این مهم گامی موثر برای توسعه پایدار به شمار می‌رود.

وی همچنین از تدوین مدل مالی برای حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری در تولید واگن‌های موجود خبر داد.

ذاکری در بخش دیگری از سخنان خود در حوزه دیپلماسی ریلی و ترانزیت ریل پایه یادآور شد: در ۱۰ ماه گذشته کارهای مهمی در حوزه ترانزیت ریل پایه انجام دادیم. در کنار راه اندازی این بخش راه‌اندازی قطار بین‌المللی را نیز در برنامه داریم. در دو ماه آینده قطار تهران - آنکارا و در یک ماه آتی قطار تهران - هرات راه‌اندازی خواهد شد.

وی همچنین از فراهم شدن مقدمات صدور ویزاهای عبوری برای شهر مرو و دوشنبه خبر داد و گفت: این کار با هدف ارتباط بین ملت‌ها در حال پیگیری است.