شناسهٔ خبر: 3115 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

آخوندی در نشست خبری مشترک با وزیر حمل‌ونقل عراق:

جزئیات توافقات ایران و عراق درحوزه حمل ونقل/ احداث پل خط‌آهن بصره-شلمچه حداقل 18ماه طول می‌کشد

مراسم امضای تفاهم‌نامه هيات‌هاي حمل و نقل ايران و عراق وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرف 2 تا 4 هفته آینده عملیاتی لایروبی آب‌راه اورند آغاز می‌شود٬ گفت: با انجام این پروژه از لحاظ نظری کشتی‌های 12 هزار تنی در این آبراه فضای عبور می‌یابند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی٬ دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه با وزیر حمل و نقل عراق که عصر امروز چهارشنبه 10 دی ماه در سالن کنفرانس ساختمان شهید دادمان برگزار شد با بیان این‌که خوشبختانه مذاکرات بسیار موفق و مثمرثمری داشتیم، اظهار کرد: این مذاکرات در 5 حوزه همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی، آبراه الوند و صدور خدمات مهندسی انجام شد. خوشبختانه مهندس باقر جبر الزبیدی وزیر حمل و نقل کشور عراق، فردی بسیار مصمم و توانمند نسبت به توسعه مناسبات است بنابراین فضای حاکم بر جلسات بیشتر اجرایی بود و تصمیماتی که اتخاذ شد دارای زمان و برنامه عملیاتی و اجرایی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که اعضای هیئت وزیر حمل و نقل عراق نیز کاملا علاقمند به توسعه روابط و طرح‌های عملیاتی بودند، گفت: ما توافق‌های بسیار خوبی داشتیم، امیدواریم ارتباطات اقتصادی، تجاری و همچنین فرهنگی دو کشور در حدی که ظرفیت تاریخی آن است، به نحوی گسترش پیدا کند که در آینده تنها روزهای خوش و توسعه روابط را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در زمینه همکاری‌های ریلی مقرر شد همچنان که دولت جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد، عملیات اتصال شبکه راه‌آهن ایران و عراق از طریق مسیر شلمچه- بصره و همچنین از طریق مرز خسروی هرچه سریعتر عملیاتی شود. برای اجرایی شدن خط آهن شلمچه-بصره احداث پل 700 متری مد نظر است. بر اساس توافق‌های پیشین اجرای این پل بر عهده دولت ایران قرار دارد. دولت عراق درخواست دارد که این پل به نحوی اجرا شود که امکان عبور کشتی‌ها‌ از زیر آن باشد. قاعدتا برای دستیابی به این هدف باید تغییراتی در نقشه اعمال کرد که با این کار هزینه‌های اجرای پل گران‌تر می‌شود.

آخوندی با بیان این‌که طرف عراقی پذیرفت که هزینه اضافی این طرح از سوی دولت عراق پرداخت شود و ما نیز هرچه سریعتر اجرای آن را انجام دهیم، ادامه داد: امیدواریم که بلافاصله عملیات اجرایی پل شروع شود تا آرزوی دیرینه مردم دو کشور به زودی تحقق یابد.

وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با تفاهم نامه هوایی توضیح داد: پیش‌نویس موافقت‌نامه‌ای تصویب شد که امیدواریم وزیر حمل و نقل کشور عراق به اتفاق همکارانشان این موضوع را مورد مطالعه قرار دهند و در سفری که به عراق دارم این تفاهم‌نامه امضا شود.

وی افزود: در ارتباط با همکاری‌های جاده‌ای دو کشور پیش‌نویسی تهیه شد که قرار است در سفرم به عراق مورد امضا قرار گیرد. در ارتباط با بحث دریایی نیز آقای زبیدی اراده خود را برای لایروبی آبراه اروند نشان داد و تصمیم گرفتیم که عملیات اجرایی را به سرعت آغاز کنیم. البته همزمان با این کار مذاکرات و گفت‌وگوهایی در سطح وزارت خارجه دو کشور در حال انجام است ولی ما به عنوان وزارتخانه‌های اجرایی تصمیم گرفتیم که مقدمات اجرای کار را فراهم کنیم تا بلافاصله وارد عمل شویم. امیدوارم این موضوع که سال‌هاست به طول انجامیده، به سرعت و ظرف دو هفته آینده آغاز شود.

آخوندی ادامه داد: امیدواریم که دو شق فعالیت جدید حمل و نقل در حوزه‌های ریلی و دریایی میان دو کشور ایران و عراق برقرار شود.

وی افزود: نکته دیگر در ارتباط با بحث فعالیت‌های مهندسی است. خوشبختانه در ارتباط با خدمات مهندسی در حال حاضر فعالیت‌های خوبی داریم. در این سفر دوستان عراقی با توانایی شرکت‌های ایرانی در حوزه حمل و نقل ریلی آشنا شدند که امیدواریم همکاری‌های خوبی را در این زمینه داشته باشیم.

وی با بیان این‌که در بحث زمان‌بندی عملیاتی امیدواریم ظرف 2 تا 4 هفته آینده همزمان با مذاکراتی که در وزارت خارجه دو کشور انجام می‌شود، نخستین عملیات اجرایی در زمینه لایروبی اروند انجام شود، افزود: با انجام این پروژه از لحاظ نظری کشتی‌های 12 هزار تنی فضای عبور را می‌یابند، این رقم در حال حاضر زیر 5 هزار تن است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در تقسیم کار برای اجرای این پروژه مقرر شد که اجرای خط آهن عراق تا مرز این کشور بر عهده کشور عراق و احداث پل با ایران باشد. این پل که طولی معادل 700 متر دارد، متحرک است و با تکنولوژی بالا و کار فنی بزرگ و پیچیده احداث خواهد شد. برآورد شده که ساخت این پل حداقل 18 ماه به طول بیانجامد که در این حالت احتمال افتتاح آن تا اربعین سال آینده کم است. ما امیدواریم که تا افتتاح پل، اجرای خط آهن نیز پایان یابد.

آخوندی اظهار کرد: امیدواریم تا فروردین 94 ناامنی‌‌ها در عراق مرتفع شود تا اتصال ریلی به عراق نیز از کرمانشاه ممکن شود. البته ما نیز باید ریل را به کرمانشاه برسانیم که اجرای این پروژه در کشور ما کمی زمان خواهد برد. با اجرای این پروژه بخشی از حجم مسافر که از طریق جاده تردد دارند، به سمت راه آهن خواهند آمد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: عمدتا درباره شبکه‌های حمل و نقل و خطوط زیربنایی مذاکره شد و درباره ترانزیت یا سیستم ناوگان حمل و نقل مساله‌ای مطرح نشد./

برچسب‌ها:

نظر شما