شناسهٔ خبر: 33452 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد؛

آمادگی مرکز تحقیقات در ارایه طرح مقاوم‌سازی به شرکت‌عمران و بهسازی ایران

طرح رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از ارائه طرح مقاوم‌سازی بافت ناکارآمد ارزان‌قیمت تا سقف ۵ میلیون تومان از سوی مرکز تحقیقات به شرکت عمران و بهسازی شهری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش مقاوم‌سازی بافت ناکارآمد، گفت: چندین دستگاه متولی و مرتبط با نوسازی بافت ناکارآمد هستند اما تاکنون در طول چند دولت گذشته در بخش مقاوم‌سازی این بافت‌ها، موفقیت‌های قابل‌توجهی نداشته‌ایم.

وی با بیان این که نوسازی بافت ناکارآمد از سوی مردم استقبال نشد، گفت: بانک‌ها نیز به ارائه تسهیلات و تعهدات خود در این بخش عمل نکردند و شهرداری هم نسبت به مسئولیت‌های خود در این بخش پایبند نبوده است.

این مقام مسئول با بیان این که مقاوم‌سازی بافت ناکارآمد، یک موضوع چند وجهی است اظهار داشت: از یک سو مالکیت این بافت با بخش خصوصی است و دولت نمی‌تواند به اجبار به این بافت‌ها ورود کند. موضوع دوم که بسیار مهم و تاثیرگذار است بحث تجمیع است. یکی از تعریف‌های واحدهای بافت فرسوده ریزدانگی آنها است و نمی‌توان واحد به واحد را نوسازی کرد چرا که در این صورت این بافت فرسودگی خود را از دست نمی‌دهد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین موضوع در نوسازی بافت فرسوده تجمیع این واحدها و تعریض معابر است. در حال حاضر اگر سانحه و یا زلزله‌ای رخ دهد امکان امداد و نجات و حتی تردد ماشین‌ها در معابر بافت فرسوده وجود ندارد و نمی توان عملیات امداد انجام داد.

بیت‌اللهی با بیان اینکه تجمیع واحدها به رضایت جمعی نیاز دارد، گفت: این موضوع بسیار پیچیده است و مسائل حقوقی متعددی دارد. هر چند کاربری در این بافت‌ها مسکونی است اما این واحدهای مسکونی محل کار و اشتغال بسیاری از ساکنان است که با بحث تجمیع و ورود دولت کار خود را از دست می دهند.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی از ارائه طرح و پیشنهاد مقاوم‌سازی ارزان‌قیمت به شرکت عمران و بهسازی شهری خبر داد و به ایلنا گفت: مرکز تحقیقات به شرکت عمران و بهسازی شهری پیشنهاد داده است که این آمادگی را دارد از طریق روش‌های ارزان‌ قیمت تا سقف ۵ میلیون تومان می‌تواند وارد پروژه نوسازی بافت ناکارآمد شود.

وی ادامه داد: به طور قطع برای اجرای این طرح نیاز به مشارکت مردم داریم و سقف هزینه‌ها تا ۵ میلیون تومان است که بخشی از آن را می‌توان به متقاضیان در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت ارائه داد./

نظر شما