شناسهٔ خبر: 38066 - سرویس شرکت‌ها
نسخه قابل چاپ

در همایش اعطای جایزه ملی مسئولیت اجتماعی عنوان شد

نادیده‌گرفتن مسئولیت اجتماعی منجر به حاشیه‌نشینی و فقر شد/ ضرورت لحاظ شدن پیوست فرهنگی و اجتماعی برای طرح‌های عمرانی/ اقدامات مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها حلقه مفقوده در معافیت‌های مالیاتی است

همایش معاون رئیس مرکز توسعه و سیاست‌های راهبری وزارت راه و شهرسازی در نخستین همایش اعطای جایزه ملی مسئولیت اجتماعی با تاکید بر اینکه نادیده‌گرفتن مسئولیت اجتماعی باعث بروز مشکلاتی چون فقر و حاشیه‌نشینی شده بر ضرورت کاهش تصدی‌گری دولت در بنگاه‌های اقتصادی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نخستین همایش اعطای جایزه ملی مسئولیت اجتماعی با حضور مدیران و اعضای هیئت مدیره بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه مسئولیت اجتماعی به میزبانی وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

دراین همایش، محمد صفری، معاون رئیس مرکز توسعه و سیاست‌های راهبری وزارت راه و شهرسازی درسخنانی با بیان اینکه بخش اعظم مشکل ما در توسعه، مفهومی است و مولفه توسعه پایدار را نشناخته‌ایم، گفت: ما مسئولیت اجتماعی را رعایت نکرده‌ایم و زمانی که دولت بخش عمده اقتصاد کشور را به صورت تصدی‌گری به دست می‌گیرد معضلات زیادی به وجود می‌آید.

صفری با بیان اینکه نادیده‌گرفتن مسئولیت اجتماعی باعث بروز حاشیه‌نشینی و فقر شده، افزود: در بلند مدت باید تصدی‌گری دولت کاهش یابد و درکوتاه مدت وقتی با ضربه زدن به محیط زیست جاده‌ای احداث می‌کنیم و خانه مردم را خراب می‌کنیم آنها حاشیه‌نشین می شوند و توسعه موقت را می‌بلعند. بنابراین تمام طرح‌های عمرانی باید پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.

همچنین فاطمه دانشور، عضو شورای اسلامی شهر تهران درسخنانی با بیان اینکه در نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی در بنگاه‌های اقتصادی با دو چالش نهادینه‌نشدن در بدنه شرکت و کمبود منابع مواجه هستیم، گفت: از سوی دیگر متاسفانه هزینه‌های مسئولیت اجتماعی معافیت مالیاتی ندارند و باید این امر محقق شود.

دانشور تصریح کرد: از سوی دیگر با مشکل عدم حمایت رسانه‌ها از بنگاه‌های اقتصادی فعال در مسئولیت اجتماعی مواجه هستیم.

عضو شورای شهر تهران همچنین هدف از برگزاری این همایش را از میان بردن نگاه غیرارزشی به ثروت عنوان کرد.

مسئولیت اجتماعی عامل توسعه پایدار است

همچنین محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان درمجلس شورای اسلامی در سخنانی به آموزه‌های اخلاقی و دینی ما درباره نیکوکاری اشاره کرد و گفت: آموزه‌های اخلاقی و دینی به ما حکم می‌کند که متعهد به مسئولیت اجتماعی باشیم و باید رفتارهای ما با جامعه در تراز رفتارهای اجتماعی امام علی(ع) باشد.

تابش افزود: امروز برداشت از توسعه پایدار تغییر کرده و از سال ۲۰۱۵ در سه محور رشد اقتصادی، موضوعات اجتماعی و تحقق عدالت و نیز حفظ محیط زیست تعیین می شود که جز با ایفای مسئولیت اجتماعی محقق نمی‌شوند.

نماینده مردم اردکان درمجلس شورای اسلامی گفت: می‌توانیم برای حمایت از مسئولیت اجتماعی دربنگاه‌های اقتصادی قوانین را تفسیر به نفع و درصورت لزوم قوانینی جدید تدوین کنیم.

همچنین پروانه مافی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ائمه (ع) از هر فرصتی برای مسئولیت اجتماعی استفاده می‌کردند، عنوان کرد: در سایر کشورها مسئولیت اجتماعی را ارج می نهند و بنگاه‌های اقتصادی که به این ارزش می‌پردازند مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

مافی افزود: در ایران نیز باید با وضع قوانین تسهیل‌گر عمل خیر نیکوکاران و فعالان اقتصادی ارج نهاده شود.

دراین همایش همچنین جان نوتردام، مسئول شبکه مسئولیت اجتماعی اتحادیه اروپا در سخنانی به تبیین توسعه پایدار و اقدامات اتحادیه اروپا در گسترش مسئولیت اجتماعی پرداخت.

روح الله حسینی، معاون ناشران و اعضای بورس تهران نیز درسخنانی با طرح تئوری ذی‌نفعان تاکید کرد: اهداف سازمانی بنگاه‌های اقتصادی باید مسئولیت اجتماعی را نیز شامل شود و دراین راه باید از کمی‌سازی مسئولیت اجتماعی استفاده شود.

حسینی افزود: ما در بورس تهران با راه‌اندازی صندوق‌های نیکوکاری امکان مشارکت را برای همه با حداقل سرمایه فراهم کرده‌ایم و امیدواریم به زودی شاهد گسترش مسئولیت اجتماعی هدفمند باشیم.

همچنین سعید معیدفر، مشاور وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیته داوران همایش با اشاره به اینکه هنوز بنگاه‌های اقتصادی ایران نتوانسته‌اند بر اساس استانداردها به گزارش‌نویسی بپردازند، عنوان کرد: هنوز راه زیادی تا رسیدن به بنگاه‌های اقتصادی فعال در مسئولیت اجتماعی داریم.

معیدفر گفت: رویکرد امروز ما به مسئولیت اجتماعی فاصله زیادی با شعر مشهور سعدی دارد. سعدی انسان بودن را دلیل مسئولیت ما می‌داند ولی امروز چون به بحران رسدیه‌ایم درباره مسئولیت اجتماعی سخن می‌گوییم. درحالیکه ما درقبال سایر انسان‌ها و موجودات دیگر مسئولیم و باید مسئولیت اجتماعی را محقق کنیم.

در طرح اعطای جایزه مسئولیت اجتماعی ۱۶۳ شرکت اقتصادی رقابت کردند و ۵۰ شرکت به مرحله ارزیابی رسیدند که درنهایت شرکت‌های تولید، بهره‌برداری و انتقال آب جنوب شرق خوزستان، توسعه و نوآوری شهر و بهستان دارو از نگاه ذی‌نفعان برگزیده شدند. از نظر انسجام گزارش‌نویسی شرکت‌های مستر فوده و اوزان و بانک انصارمعرفی شدند و از نظر استاندارد ۱۰۰ شرکت بهستان دارو برگزیده شد. از نظر استاندارد ۲۰۰ فولاد مبارکه و از نظر استاندارد ۳۰۰ پالایش نفت تبریز، شرکت سنگ آهن مرکزی و شرکت تولید، بهره‌برداری و انتقال آب جنوب شرق برگزیده شدند واز نظر استاندارد ۴۰۰ شرکت صنایع غذایی نامی‌نو  برگزدیه شد. همچنین شرکت نفت آبادان و فولاد امیرکبیر کاشان دیگر برگزیدگان بودند. در حاشیه این همایش غرفه‌ای نیز از سوی شرکت‌های اقتصادی برگزار شده بود که لوح غرفه برگزیده به شرکت گلدیران رسید.

نخستین همایش اعطای جایزه ملی مسئولیت اجتماعی عصر چهارشنبه ۱۳اردیبهشت ۹۶ در سالن الغدیر ساختمان شهید دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

برچسب‌ها:

نظر شما