شناسهٔ خبر: 38505 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

شهرداری تهران به پرسنل خود رحم نمی‌کند/ فروش خانه‌های‌تعاونی به صورت آزاد/ خانه کارکنان سازمان خدمات‌موتوری در پروژه الهام چه شد؟/ پیش‌فروش ۵۰۰ واحد پروژه الهام به اشخاص ثالث

محمد باقر قالیباف محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۸ اقدام به کلنگ‌زنی یک پروژه مسکونی برای کارکنان سازمان خدمات‌موتوری، بازیافت و میادین میوه و تره‌بار شهر تهران با نام ابر پروژه مسکونی الهام کرد اما هنوز خبری از این املاک برای کارکنان نیست و سرمایه کارکنانی مانند رفتگران از بین رفته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از ایلنا، شهردار تهران، محمد باقر قالیباف در یکم مهر ماه سال ۱۳۸۶ با ابلاغ دستوری  طی یک نامه رسمی به ستاد مسکن شهرداری تهران، به این سازمان مسئولیت ساخت مجتمع مسکونی در دو قطعه زمین از اراضی تحت تملک شهرداری تهران در تقاطع حکیم و بلوار تعاون واقع در منطقه ۵  با پلاک ثبتی ۳۱۵ به متراژهای ۷۱۸۰۰ متر مربع در قطعه شمال غربی تقاطع الهام و متراژ ۲۴۲۶۴ متر مربع در قطعه جنوب شرقی تقاطع الهام و در مجموع بالغ بر ۹۶۰۶۴ متر مربع زمین را با ۵۰ درصد تخفیف برای تعاونی‌های مسکن شماره ۲ تهران، سازمان‌های خدمات موتوری، سازمان بازیافت و سازمان میادین (میوه و تره بار)  و اسکان پرسنل این سازمان‌ها در نظر بگیرد.

در تاریخ شانزدهم فروردین ماه سال ۱۳۸۸ مراسم کلنگ زنی پروژه مسکونی کارکنان سازمان‌های خدمات موتوری، سازمان بازیافت و سازمان میادین شهر تهران، تعاونی مسکن شماره ۲ تهران با نام مجتمع مسکونی الهام (حکیم) و با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران انجام شد. طبق توافق نامه امضا شده بین طرفین، قرارداد، پیمانکار باید تا سه سال پس از کلنگ زنی یعنی سال ۱۳۹۱، اقدام به تحویل پروژه به کارکنان سازمان‌های مذکور می‌کرد تا آن‌ها خانه دار شوند اما این موضوع به دلایل گوناگون محقق نشد که در ادامه به آن‌ می‌پردازیم.

بعد از کلنگ‌زنی پروژه توسط قالیباف در فروردین ماه ۱۳۸۸ قرار بر این می‌شود که ۲۷۰۰ واحد در این دو قطعه زمین ساخته شود و ۱۶۵۵ نفر از کارکنان سه سازمان مذکور حق‌السهم خود را بپردازند و با اضافه شدن اعضایی از دیگر سازمان‌های تابع شهرداری تهران، تعداد کل اعضا به ۲۱۰۵ نفر می‌رسد. قرار بر این می‌شود که واحدهای باقیمانده که فردی برای آن‌ها درخواست نداده است، به صورت آزاد فروخته شوند.

 طبق گفته یک منبع آگاه در حال‌حاضر هر متر از این آپارتمان‌ها ارزشی در حدود ۵  تا ۶ میلیون  تومان دارند که ارزش پروژه مسکونی الهام (حکیم) در مجموع بیش از ۳ هزار میلیارد تومان است.

بر اساس مصوبه شورای‌شهر و ابلاغ شهردار محترم در سال ۱۳۸۸ دو سازمان خدمات موتوری و بازیافت سابق در قالب یک سازمان جدید با نام مدیریت پسماند شروع به فعالیت کردند که در نهایت این مجمتع مسکونی از طریق تعاونی مسکن برای کارکنان مدیریت پسماند و میادین میوه و تره‌بار در نظر گرفته شد.

کارمندان این سازمان‌ها باید برای هر متر مربع مبلغ ۷۲۰ هزار تومان طبق توافق نامه پرداخت می‌کردند که بعد از مدتی این مبلغ به ۱ میلیون و ۲۵۰ و ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بسته به موقعیت انتخابی و ... افزایش پیدا کرد. طبق گفته برخی از افراد عضو این تعاونی، از افراد بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان دریافت شده است که جای تعجب دارد و حتی افرادی که این مبالغ را پرداخت کرده‌اند هنوز نتوانستند خانه خود را تحویل بگیرند و تنها به آنها یک رسید پرداخت پول، تحویل داده شده است. این افراد نه تنها صاحب خانه نشده‌اند بلکه چندین سال است حتی به پول‌‌هایی را که پرداخت کرده‌اند نیز دسترسی ندارند!

وعده شهردار در نماز جمعه

شهردار تهران در نماز جمعه تابسان سال ۱۳۹۳ تاکید کرد که توجه به معیشت کارکنان از برنامه‌های شهرداری تهران است اما تا کنون این موضوع محقق نشده است. در فاز نخست قرار بود  ۲۱۰۵ نفر از پرسنل شهرداری تهران از سازمان‌هایی که در زمان خرید زمین مشارکت داشتند، عضو اصلی این تعاونی محسوب شوند و در مجامع عمومی حضور پیدا کنند اما در طول این سال‌ها تخلفاتی رخ داد و شهرداری به جای نظارت و ساماندهی وضعیت پروژه مسکن کارکنان خود یعنی پروژه مسکونی الهام، فقط سکوت کرده است.

پیمانکار پروژه، حامی قالیباف در انتخابات

پیمانکار پروژه مسکن الهام که در سال ۱۳۹۲  از حامیان شهردار تهران برای انتخابات ریاست جمهوری بوده است،  اقدام به پیش فروش واحدهای اضافی پروژه الهام بالغ بر ۵۰۰ واحد به اشخاص ثالث کرده است.

سکوت شهردار تهران در مقابل تخلفات

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران تا کنون در مقابل این اتفاقات سکوت کرده است. قالیباف در سال ۱۳۸۶ دستور ساخت این پروژه مسکونی را داد. این پروژه امروز تقریبا تکمیل شده و قابل تحویل به کارکنان سازمان‌های پسماند و میوه و تربار شده است اما هنوز خبری از تحویل واحدهای مسکونی وجود نیست. این در حالی است که قالیباف مدعی خانه‌دار شدن کارگران و رفتگران شهرداری است.

اعضای سازمان خدمات موتوری شهر تهران که عضو پروژه الهام هستند  بیش از ۸ سال است که در دادگاه‌ها به دنبال احقاق حق خود هستند. در واقع بهتر است بگوییم پروژه مجتمع مسکونی الهام، آغاز پرونده املاک نجومی ۲ است.

نظر شما