شناسهٔ خبر: 41340 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

رئیس سازمان نظام‌مهندسی‌ساختمان استان تهران:

سازندگان ساختمان همواره به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر هستند/ تاوان نبود مهندسان مکانیک در ساختمان را بهره‌برداران می‌دهند

حسن قربانخانی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: سازنده همواره به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر هستند و تاوان نبود مهندسان مکانیک در ساختمان را بهره‌برداران می‌دهند؛ در حالی که قانون گذار هفت رشته را در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مشخص کرده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از ایسنا، حسن قربانخانی در کنفرانس "نقش مهندسی مکانیک در ساخت و سازهای شهری" اظهار کرد: مصرف انرژی در کشور ما بیش از پنج برابر میانگین جهانی است و حدود ۴۰ درصد انرژی در بخش ساختمان مصرف می شود.

وی افزود: بیش از ۶۸ درصد ساختمان‌های کشور زیر ۱۵۰۰ متر مساحت دارند و این ساختماها از خدمات مهندسان مکانیک و برق برخوردار نیستند. جالب این است که برخی مسوولان این اتفاق را در جهت حقوق مردم می‌دانند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه سازنده همواره به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر است، تاکید کرد: تاوان نبود مهندسان مکانیک در ساختمان را بهره برداران می دهند؛ در حالی که قانون گذار هفت رشته را در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مشخص کرده است.

قربانخانی ادامه داد: به عنوان نظام مهندسی وظیفه داریم در جهت تحقق قانون تلاش کنیم. علاوه بر این دنبال ترویج مقررات ملی ساختمان هستیم. چگونه کوچکترین وسایل الکتریکی ضمانت دارند، اما ساختمان‌ها فاقد ضمانت هستند.

به گفته قربانخانی، بیش از ۴۰۰ هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی کشور هستند که امروزه در بخش اشتغال با مشکلاتی مواجهند. از طرفی برخی مسوولان استفاده از مهندسان تاسیسات را هزینه می دانند؛ در حالی که حضور این متخصصان منجر به افزایش بهره وری می شود.

همچنین رامین کرمی دبیر کنفرانس درباره آخرین وضعیت مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان گفت: مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان است. انشاءالله بتوانیم در تهرانی که پر از خطرات ساختمانی است با سرویس‌های ویژه و بازرسی‌ها در جهت ارتقای ایمنی کمک کنیم. برای نیل به این هدف لازم است شهرداری‌ها، دولت، حتی دستگاه قضایی با ما همراه شوند.

وی افزود: آیین نامه اجرایی مبحث ۲۲ که همان گردش کار اجرایی آن است هنوز ابلاغ نشده و در حال اصلاح است. مرکز تحقیقات و تدوین مقررات مسوول تهیه قانون هستند که با تمام توان در این زمینه کار می کنند. امیدواریم در اسرع وقت این اقدام توسط مراجع ذیصلاح انجام شود.

کرمی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به رکود بخش مسکن چه تعداد از ۱۲۰ هزار مهندس ساختمانی در تهران، بیکار شده یا به مشاغل دیگر رفته اند؟ گفت: هم اکنون حدود ۵۰ هزار نفر از این تعداد فعال هستند ولی وظیفه سازمان نظام مهندسی ایجاد اشتغال نیست بلکه ارایه خدمات مهندسی است. ما دنیایی کار و خدمات داریم. همین الان اگر مبحث ۲۲ اجرایی شود بزرگترین خدمت به مردم از نظر ایمنی و خدمات می‌شود و با توجه به ایجاد بازار کار جدید برای مهندسان اشتغال ایجاد خواهد شد.

نظر شما