شناسهٔ خبر: 41961 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

طی ۴ ماهه سال ۹۶ اتفاق افتاد:

ترانزیت بیش از ۳ میلیون تن کالا از ۳ مرز فعال کشور/ بیشترین حجم تردد كامیون‌ها از مبدأ عراق به مقصد امارات بوده است

کامیون طی ۴ ماهه ابتدای سال ۹۶، بيش از۳ ميليون و ۷۱هزار تن كالا از ۳۲ مرز فعال زمينی و آبی كشور ترانزيت شد كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳ / ۱۵ درصد افزايش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از  روابط‌عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، رضا نفیسی مدیركل دفتر ترانزیت و حمل نقل بین المللیاین سازمان با اعلام این خبر، افزود:در پی اقدامات انجام شده از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در زمینه توسعه و بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل و تقویت كریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران، هماهنگی با سازمان‌های ذیربط و برنامه‌ریزی و فعال نمودن مناسبات ترانزیتی و حمل و نقلی با كشورهای منطقه، همچنین تعامل و همكاری بخش خصوصی فعال در حوزه حمل و نقل بین‌المللی در كشور طی مدت مذكور از مجموع كالاهای ترانزیت شده، ۸۶۰ هزار  تن را مواد نفتی و ۲ میلیون و ۲۰۹هزار تن را مواد غیرنفتی تشكیل داده‌اند كه عمده‌ترین بخش مواد غیرنفتی كالاهایی نظیر مازوت، انواع پارچه، پنبه، قطعات اتومبیل، محصولات كشاورزی و مواد غذایی بوده است.

مدیركل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی افزود: در مدت زمان مذكور، از میان مرزهای كشور بندر شهیدرجاییبایك میلیون و ۱۱۷ هزار تن معادل ۴ / ۳۶  درصد فعال‌ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود كالا به شمار می‌رود. پس از آن مرزهای پرویزخان با ۵ / ۱۸ درصدو بازرگان با۸ / ۱۰درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

نفیسی بیشترین حجم تردد كامیون‌های حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد.

وی خاطرنشان كرد:جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت استراتژیك و ژئو پلتیك خود به عنوان چهار راه ترانزیتی آسیا و اروپا دارای پتانسیل‌های كافی برای افزایش ترانزیت كالا و مسافر از طریق شیوه‌های گوناگون حمل و نقل می‌باشد.

نفیسی اعلام كرد: تلاش و فعالیت بخش خصوصی وتشكل های صنفی درحوزه حمل‌ونقل بین المللی دركنار اقدامات گسترده‌ حاكمیتی وتجهیز امكانات و زیرساخت‌ها، فراهم آوردن تسهیلات گسترده در بخش‌های مختلف حمل و نقل با انجام سرمایه‌گذاری‌های لازم، اقدام تمام سازمان‌های دولتی در حركتی هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهیل امر ترانزیت می‌تواند در بهره‌برداری اثربخش از موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد ترانزیت مؤثر باشد. ​/

نظر شما