شناسهٔ خبر: 43872 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی افشا کرد

زمین‌خواری در گردنه حیران در دولت نهم و دهم اتفاق افتاد

زمین خواری «تو دزدي، نه خودت دزدي!». ماجرای تخلف‌های سر به فلک کشیده در گردنه حیران نخستین‌بار در یکی از جلسه‌های صحن علنی مجلس بالا گرفت و دو نماینده آستارا و اردبیل طرف مقابل را دزد خطاب کردند. یکی‌شان «کمال پيرمؤذن»، نماینده اردبیل بود و دیگری «صفر نعيمي‌رز»، نماینده آستارا. هیچ‌کدام در مجلس دهم حضور ندارند؛ اما ماجرای دعوا بر سر ویلاسازی و تصرف ١٦٠ هکتار از زمین‌های بکر گردنه حیران بود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، گردنه‌ای که حالا ٣٨ خانه مسکونی در ‌آن به یمن بی‌توجهی مسئولان وقت، به ٥٠٠ خانه رسیده؛ ٥٠٠ خانه‌ای که روند مجوز و ساخت‌وساز آن کماکان در هاله‌اي از ابهام است. حالا دوباره در مجلس دهم مسئله از سوی عزت‌الله یوسفیان‌ملا، یکی از نمایندگان عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شده و تأکید بر نقش برخی مدیران ارشد کشوری در این پرونده. 

عزت‌الله یوسفیان‌ملا در پاسخ به این سؤال «شرق» که منظورتان از برخی مدیران ارشد کشور چه بوده، می‌گوید «همین که عرض کردم، مدیران اجرائی قبلی. البته شناخت بیشتری نداریم. منظورم از مدیر ارشد منظور وزرا که نیست. استاندار و مدیران مسئول در آن دوره و  نمایندگان مجلس بوده‌اند. اما در رده‌های مسئولان آمار و اسم نداریم. شب گذشته در ستاد مبارزه با فساد اقتصادی جلسه داشتیم و اتفاقا درباره روستای «زیارت» تذکرهای لازم  به مسئولان داده شد».

ساخت‌وساز غیرقانونی در روستای زیارت به گفته یوسفیان‌ملا به عدد هفت هزار رسیده است و بسیاری از این ساخت‌وسازها در زمره ساخت‌وساز غیرقانونی قرار می‌گیرد.اکثر زمین‌خواری‌ها در مناطق روستای زیارت و گردنه حیران از سوی منابع طبیعی و دستگاه‌های نظارتی صورت گرفته است.

یوسفیان‌ملا با اشاره به اینکه زمین‌های جدیدی در چند ماه گذشته تصرف نشده، به خانه ملت گفته: «این موضوع به آن معناست که خوشبختانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اقدامات قابل قبولی را در این بخش انجام داد، بنابراین پرونده جدیدی در بحث زمین‌خواری نداریم؛ اما در بسیاری نقاط تخلفات عدیده‌ای انجام شده که بدون پیگیری و اقدام باقی مانده است».
افزایش خانه‌های مسکونی در حیران  از ٣٨ به ٥٠٠ نماینده مردم آمل همچنین گفته «تعداد خانه‌های مسکونی در گردنه حیران از ٣٨  به بیش از ٥٠٠ خانه افزایش پیدا کرده است، متأسفانه ساخت‌وسازهای بسیاری از سوی مسئولان و مدیران ارشد کشوری در این منطقه انجام شده است؛ یا در روستای زیارت استان گیلان شش خانه به هفت هزار خانه افزایش پیدا کرده است».

او همچنین افزوده «اکثر زمین‌خواری‌ها در این مناطق از سوی افرادی انجام شده که ناظر بر امور زمین هستند، برای مثال زمین‌خواری‌ها از طرف سازمان منابع طبیعی یا دستگاه‌های نظارتی صورت گرفته، این در حالی است که این نهادها باید با تصرفات برخورد کنند».

یوسفیان‌ملا با انتقاد از اینکه به این مسائل هنوز رسیدگی نشده، تأکید دارد: «این پرونده‌ها مربوط به دوره گذشته مجلس است، گزارش‌هایی مطرح شده اما اقدامی اساسی در جهت تعیین‌تکلیف آنها انجام نشده است؛ البته درگردنه حیران پس از ارائه گزارش، تخریب‌ها و قلع‌وقمع‌هایی صورت گرفت، اما عملا هیچ اتفاقی رخ نداده است».

به گفته او «مردم انتظار دارند که اگر دستگاه‌های نظارتی و صاحبان اختیار این اراضی اقدام به زمین‌خواری کردند، برخوردهای اساسی با آنها صورت گیرد؛ ضمن اینکه قوانین در این حوزه از کارایی لازم برخوردار است، اما مسئولان توجهی به مسائل ندارند».

١٦٠ هکتار از زمين‌هاي بکر «حيران» ويلا شد

با افشاي زمين‌خواري و ويلاسازي در ١٦٠ هکتار از اراضي زيباي گردنه حيران، مابين شهرستان‌هاي آستارا و اردبيل، اين موضوع در کميته ويژه در دست بررسي قرار گرفت. گردنه حيران، راه ارتباطي آستارا به اردبيل، با افشاي زمين‌خواري و ويلاسازي به صدر اخبار آمد. به‌دنبال تشديد تخلف‌ها در گردنه حيران در مجلس نهم استاندار گيلان از تشکيل کميته ويژه براي مقابله با زمين‌خواري در اين منطقه خبر داد. گردنه حيران از مناظر بکر طبيعي ايران در هشت سال دولت محمود احمدي‌نژاد از تصرف زمين‌خواران در امان نماند.

نظر شما