شناسهٔ خبر: 44273 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل شرکت مبین خبر داد:

نصب ۱۲۰۰ سامانه هوشمند ثبت تخلف سرعت در جاده‌‌های كشور/ آمادگی فنی دوربین‌ها برای ثبت تخلف کنترل خطوط حرکت خودرو‌ها همگام با ثبت سرعت غیرمجاز

امیر مسعود عطایی مدیرعامل شرکت مبین ارتباط رهکام ایرانیان گفت: در ۱۰ سال پیش از آغاز بهره برداری از پروژه نصب و راه اندازی سامانه‌های هوشمند مجموع کل دوربین های نصب شده در  جاده‌ها عبارت بود از ۲۰۰ دوربین پلیس و ۲۰۰ دوربین سازمان راهداری که به طور میانگین سالانه ۴۰ دستگاه در جاده ها نصب شده است اما از سال ۹۴ تا امروز سالانه ۶۰۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف در جاده‌ها نصب شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، امیر مسعود عطایی مدیرعامل شرکت مبین ارتباط رهکام ایرانیان(مبین ایران) پس از مراسم  واگذاری سراسری تایید تخلفات ثبت شده توسط سامانه‌های هوشمند ثبت تخلفات جاده‌ای به قرارگاه پلیس‌راه استان‌های كشور در نشست خبری اظهار داشت: قرار است طبق قرارداد با سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تعداد ۲۰۰۰ سامانه هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور در ۳۴ هزار کیلومتر از راه‌های شریانی کشور نصب و بهره برداری شود که از ۲.۵ سال گذشته تا کنون ۱۲۰۰ سامانه تعدادی در دست بهره برداری قرار دارد و تعدادی دیگر در مرحله تحویل به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قرار دارد.

وی افزود: کارفرمای این پروژه سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و بهره بردار اصلی پلیس راهور ناجا است و شرکت مبین ارتباط رهکام ایرانیان نیز یک شرکت وابسته به ستاد فرمان اجرایی امام(ره) محسوب می‌شود که بدون در نظر گرفتن منافع شخصی و با دید ملی و در راستای کاهش سوانح جاده‌ای اقدام به اجرای این پروژه کرده است.

به گفته عطایی. در سال اول بهره برداری نزدیک به ۴ میلیون تخلف از سوی سامانه‌های هوشمند ثبت تخلف سرعت لحظه‌ای و میانگین ثبت شد که بر اساس پیش بینی‌ها این رقم در سال دوم به ۶ میلیون تخلف افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت مبین رهکام ایرانیان خاطرنشان کرد: سرعت میانگین نیز ثبت و جریمه منظور می‌شود، همچنین ۳۵ قرارگاه پلیس راه کشور به چند منظور در پروژه طراحی شده اند که امروز مرکز مانیتورینگ این قرارگاه ها افتتاح شد به طوریکه پیش از این تمامی تخلفات توسط ستاد پلیس راهنمایی و رانندگی در تهران تایید می‌شد اما امروز به کل کشور گسترش یافت که یک افزایش ۳۵ برابری در نظارت بر تخلفات جاده‌ای و حادثه ساز محسوب می‌شود. به طوری‌که هر قرارگاه  پلیس راه در حوزه سرزمینی خود می‌تواند بر محورهای تحت پوشش خود نظارت داشته باشد و در لحظه بر رفتار راننده متخلف اعمال قانون کنند.

وی با اشاره به مزیت‌های دانش‌بنیان پروژه نصب و راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند ثبت تخلفات سرعت گفت: هم اکنون ۱۷ شرکت دانش بنیان با ۸ محصول مورد تایید پلیس در زمینه نصب و راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند فعالیت می کنند. اما در صورت استفاده از محصولات خارجی در این پروژه حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار  بیش از هزینه فعلی باید صرف می‌شد.

عطایی از اشتغال زایی ۱۰۰۰ نفر توسط شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: در راستای مسئولیت اجتماعی ضمن تاثیر آن بر کاهش سوانح و تلفات رانندگی علاوه بر این ۲۰۰۰ نفر توسط ۲۵ شرکت عمرانی در این پروژه مشغول به کار هستند که در مجموع این پروژه موجب اشتغال ۳۰۰۰ نفر شده است.

مدیرعامل شرکت مبین ارتباط رهکام ایرانیان افتتاح سامانه تایید تخلفات جاده‌ای در ۳۵ قرارگاه پلیس راه کشور و همچنین مانیتورینگ مرکز سامانه ها در این شرکت گفت: هم ۳۵ قرارگاه زصد می‌شود و همچنین سامانه های ثبت تخلفات به لحظا نگهداری و پشتیبانی به صورت ۲۴ ساعته  و این مرکز به همراه ۳۵ مرکز که امروز افتتاح شد کمک می‌کنند که هر لحظه در هر جایی سامانه از مدار خارج شد بتوانیم آن را در کوتاه ترین زمان ممکن و در سطح همکاری با سازمان آن را پوشش دهیم.

وی از سرمایه گذاری ۵۳۵ میلیارد تومانی طی ۸ سال در این پروژه خبر داد و گفت: در مقاطعی که دولت به هر دلیلی نتواند تامین نقدینگی کند از ستاد اجرایی فرمان امام برای جلوگیری از توقف پروژه استفاده کرده ایم و تا امروز مشکلی به وجود نیامده است. 

عطایی یادآور شد: در ۱۰ سال پیش از آغاز بهره برداری از پروژه نصب و راه اندازی سامانه‌های هوشمند مجموع کل دوربین های نصب شده در  جاده‌ها عبارت بود از ۲۰۰ دوربین پلیس و ۲۰۰ دوربین سازمان راهداری که به طور میانگین سالانه ۴۰ دستگاه  در جاده ها نصب شده است اما از سال ۹۴ تا امروز سالانه ۶۰۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف نصب شده است.

مدیرعامل شرکت مبین ارتباط رهکام ایرانیان در ادامه یادآور شد: به لحظا فنی دوربین ها  آمادگی ثبت تخلفات مربوط به تغییر لاین حرکت خودرو در جاده هارا دارند.  

وی افزود: الان فاصله دوربین ها هر ۳۰ کیلومتر است اما در سایر کشورها این دوربین ها بین ۵ تا ۱۰ کیلومتر است لذا در صورت افزایش تعداد سامانه‌ها  به سه برابر تعداد موجود باید به نرم جهانی نزدیک می‌شویم یعنی به ۶۰۰۰ سامانه برسیم.

مدیرعامل مبین ارتباط رهکام ایرانیان از مذاکره برای نصب دوربین‌های هوشمند در راه‌های درون‌شهری نیز خبر داد و گفت: هدف ما یکپارچه‌سازی دوربین‌های ثبت تخلفات هوشمند در شهرها و جاده‌ها است، دراین‌باره با ۵ استان کشور مذاکره و عقد قرارداد داشتیم که شامل استان‌های مازندران، گیلان، گلستان، خراسان شمالی و اردبیل است.

نظر شما