شناسهٔ خبر: 46581 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

با حضور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی:

افتتاح فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار/ رشد ترانزیت کالا از اروپا و آسیا به آسیای میانه و افغانستان/ حضور ۶۰ مهمان خارجی از ۱۷ کشور

افتتاح فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار لحظاتی پیش با حضور رئیس جمهوری، وزیر راه و شهرسازی و ۶۰ مهمان خارجی از ۱۷ کشور افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار صبح امروز دوازدهم آذرماه در حضور حسن روحانی رئیس جمهوری، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، جمعی از معاونان و مدیران کل وزرات راه وشهرسازی و سازمان‌های تابع به همراه ۶۰ مهمان خارجی از ۱۷ کشور افتتاح شد.

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در این مراسم گفت: به میمنت ایام میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) و امام صادق(ع) و همچنین هفته پر افتخار وحدت، امروز بسیار خوشحالیم که می توانیم نخستین فاز بندر بین المللی شهید بهشتی چابهار را افتتاح کنیم.

از جمله مهمانان خارجی حاضر در مراسم افتتاحیه فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار می‌توان به حضور وزیر کشتیرانی هند، وزیر تجارت و صنایع افغانستان، وزیر حمل و نقل و ارتباط  قطر، وزیر حمل و نقل (کشتیرانی و رودخانه‌ای) ترکمنستان، وزیر حمل و نقل پاکستان، معاون وزیر حمل و نقل ترکیه، رئیس راه‌آهن گرجستان، نماینده وزیر حمل و نقل قزاقستان (مدیرعامل بندر لجستیک خزر) و معاون وزیر حمل و نقل آذربایجان (مدیر بندر باکو ) اشاره کرد.

گفتنی است طرح توسعه بندر چابهار در ۵ فاز مختلف پیش بینی شده است که با افتتاح فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار ترانزیت کالا از اروپا و آسیا به کشورهای آسیای میانه و افغانستان از طریق بندر چابهار و خاک ایران رشد خواهد یافت.

در فاز اول توسعه بندر چابهار یک ترمینال کانتینری ۶۴۰ متری، ۳ پست اسکله چند منظوره ۷۵۰ متری ایجاد شده است.

همچنین عمق مناسب جهت پهلوگیری کشتی‌ها به میزان ۱۶.۵ تا عمق دریا ایجاد شده است.

بعلاوه در این فاز موج شکن بندر نیز به طول یک هزار و ۴۷۰ متر توسعه یافته است.

یادآور می‌شود همزمان با کلید خوردن فاز دوم توسعه بندر چابهار طبق برنامه ۳۸ هکتار از اراضی بهسازی می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی از مرداد ۱۳۸۶ آغاز شده بود و تا سال ۱۳۹۲ تقریبا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت،خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید با حساسیت بالا طرح توسعه بندر شهید بهشتی را به مرحله افتتاح رساند به طوری که ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی این بندر مربوط به پارسال است.

بهروز آقایی افزود: افتتاح فاز نخست بندر شهید بهشتی با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری، بیکاری در شهرستان چابهار و جنوب این استان را به حداقل می رساند.

وی گفت: چابهار یکی از بهترین نقاط ایران و جهان برای سرمایه گذاری است و موقعیت مناسبی در ترانشیپ (حمل ونقل دریایی کالا)، ترانزیت، واردات و صادرات کالا در کشور دارد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار بیش از ۲۰۳ هکتار زمین جدید از دریا با استفاده از لایروبی استحصال شده است، گفت: دایک گذاری بیش از پنج کیلومتر، ۶۰ هکتار بتن ریزی و تایل گذاری و تحکیم بستر، هزار و ۶۵۰ متر موج شکن، ساخت هزار و ۷۰۰ متر اسکله و ۳۵ هکتار از محوطه کانتینری طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تایل گذاری و عملیاتی شده است.

آقایی اظهار داشت: این بندر پس از بهره برداری از قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه های ترمینال کانتینری برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت و نیم میلیون تن با آماده شدن پسکرانه آن تا ۱۵ میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: هم اینک در چابهار به اندازه کل ظرفیت بنادر شمال کشور ظرفیت تخلیه و بارگیری ایجاد شده است تا بتوانیم اشتغال، آبادانی و توسعه را برای این منطقه به ارمغان بیاوریم.

شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر در قالب ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.

چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.

نظر شما