شناسهٔ خبر: 51226 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

نورمحمدی مطرح کرد؛

بی توجهی به باغات شهریار، تهران را با مشکل ریزگردها مواجه می‌کند

مهدی نورمحمدی سرپرست اداره راه و شهرسازی شهریار در جلسه مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز شهریار از احتمال بروز مشکل ریزگردها برای شهر تهران خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، مهدی نورمحمدی با اعلام این خبر گفت: مطابق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ١٣٩٥، جمعیت شهرستان شهریار طی سال‌های جاری ١٩ درصد افزایش یافته و در همین زمان تعداد واحدهای مسکونی شهرستان ٢٨ درصد افزایش یافته است که این آمار بیانگر دو نکته قابل تأمل است: نخست اینکه ساخت و ساز مسکن در این شهر عمدتاً از نوع سرمایه ای است و نه مصرفی زیرا که نرخ رشد ساخت مسکن در این شهرستان بسیار فراتر از نرخ رشد جمعیت است. دوّم اینکه اگر این نرخ رشد که در سطح استان کم نظیر است، ادامه یابد که از شواهد و قراین اینگونه به نظر می‌رسد، توسعه شهر شهریار به صورت افقی ادامه می‌یابد و در کمتر از ٢ دهه آینده بافت کالبدی ٧شهر از شهرهای شهرستان شهریار دو برابر خواهد شد.

وی بیان کرد: از طرف دیگر درخواست رشد روستاهای شهریار با شدت و حدت توسط مسئولین محلی برای تبدیل شدن به شهرها ادامه خواهد یافت، توسعه کالبدی شهرستان شهریار منجر به نابودی باغات شهرستان شهریار می‌شود که در نوع خود از بین رفتن یکی از مهم ترین سرمایه های استان تهران تلقی می‌شود.

نورمحمدی افزود: این باغات به جهت باد غالب غرب به شرق تهران و ایجاد تهویه مطبوع برای شهر تهران نقش بسیار مؤثری دارند و در صورت عدم توجه به از بین رفتن باغات شهریار و مجوزهای بی رویه توسط نهادهای شهری، باغات شهریار به عنوان میراث حفظ محیط زیستی و یکی از عوامل مؤثر در هوای مطبوع شهر تهران با تهدید جدی مواجه است و بی شک شاهد شکل‌گیری ریزگردها و گرد غبار در غرب استان تهران و نفوذ آن به شهر تهران خواهیم بود.

وی گفت: برای پیشگیری از این تصویر ارائه شده، ضرورت است تا چشم‌اندازی فراخور شهرستان شهریار تدوین شده و سند راهبری توسعه شهریار هر چه سریعتر مدون گردد.

سرپرست اداره راه و شهرسازی شهریار رسیدن به این چشم‌انداز توسعه در قالب و چهار چوب طرح های توسعه شهری متداول (جامع وتفصیلی) میسر نخواهد بود و می‌بایست برای تکریم این شهرستان و شهروندان ساکن در آن و مسایل اشتغال و تولید و اقتصاد شهرستان به گونه ای برنامه‌ریزی گردد که در این راه از مسیر از بین رفتن باغات گذر نکنیم.

نور محمدی همچنین در پایان گفت: نباید از حفظ منافع باغداران نیز چشم پوشید، باید بسته های تشویقی در برنامه توسعه شهری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر نهادهای ذیربط برای باغداران تهیه شود تا آنها به حفظ باغات قدیمی و توسعه باغات جدید تشویق شوند و از خشک کردن باغات برای تغییر کاربری و شروع ساخت و سازهای جدید دست بردارند.

نظر شما