شناسهٔ خبر: 52411 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مالکی تشریح کرد:

جزئیات پروژه‌های راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در سال ۹۷/ احداث ۷۰ کیلومتر راه روستایی/ بهره‌برداری از ۲ بیمارستان در سراوان و زابل

مسعود مالکی مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در تشریح پروژه‌های استان از احداث ۷۰ کیلومتر راه روستایی و بهره‌برداری از ۲ بیمارستان در شهرهای سراوان و زابل طی سال ۹۷ خبر داد.

مسعود مالکی مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص برنامه‌های سال ۹۷ استان گفت: در برنامه امسال احداث ۷۰ کیلومتر راه روستایی در نظر گرفته شده است.  

مالکی ادامه داد: در باند دوم بزرگراهی پیشرفت‌های مناسبی داریم که در صورت تخصیص اعتبار تا پایان امسال ۳۰ کیلومتر بهره‌برداری می‌شود.

وی در خصوص باند دوم بزرگراه چابهار-میلک گفت: با توجه به بهره‌برداری ۹۰ کیلومتر از ۲۰۰ کیلومتر محور زاهدان به زابل، ۳۰ کیلومتر آن در دست اجراست و امیدواریم در صورت تأمین اعتبار ۱۲۰ میلیاردی ۷۵ کیلومتر دیگر هم آغاز شود.

وی افزود: ساخت ۱۸۶ کیلومتر باند دوم زاهدان به بم در حوزه سیستان و بلوچستان قرار دارد که ۱۰۲ کیلومتر آن در دست اجراست، از این مقدار ۴۲ کیلومتر با حضور رئیس‌جمهور در آذرماه و اسفندماه ۹۶ بهره‌برداری شد، ۸۶ کیلومتر انتهای حوزه هم حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت تأمین اعتبار به پایان می‌رسانیم.

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های امسال آغاز احداث ۴۵ کیلومتر باند دوم از زاهدان به خاش است که کار مطالعاتی آن به پایان رسیده و امیدواریم در یکی دو ماه آینده آغاز شود، با توجه به این که در افق طرح ۶ میلیون تن کالا از بندر چابهار ترخیص می‌شود، بنابر این نیاز است محور زاهدان به خاش دوبانده شود.

مالکی در خصوص پروژه ریلی استان در سال ۹۷ گفت: با توجه به این که طول خط ریلی چابهار به زاهدان ۶۲۰ کیلومتر است، این پروژه در ۲ فاز تعریف شده که ۳۱۰ کیلومتر آن از چابهار تا ایرانشهر و ۳۱۰ کیلومتر دیگر از ایرانشهر تا زاهدان است؛ فاز اول پروژه پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و عملیات خاکی آن دارای پیشرفت حدود ۴۸ درصد است که حدود ۲۰ کیلومتر نیز از سمت چابهار آماده ریل‌گذاری است، از سمت زاهدان به ایرانشهر نیز به طول تقریبی ۱۰۰ کیلومتر در دو قطعه آغاز شده است.

وی بیان کرد: در حوزه دریایی، خط دریایی چابهار به مسقط هم راه‌اندازی شده، همچنین در سفر اخیر وزیر محترم به پاکستان، راه‌اندازی خط دریایی از چابهار به بنادر پاکستان مثل بندر گوادر و لاهور در دست بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: بندر چابهار بندری است که از نظر ترانزیت کالا برای کشور اهمیت زیادی دارد، در صورت اتمام خطوط ریلی و جاده‌ای، استان پتانسیل بالایی برای ورود و صدور کالا از بندر چابهار به کشورهای همسایه مثل پاکستان و افغانستان و همچنین آسیای میانه دارد.

مالکی همچنین در خصوص پروژه‌های بازآفرینی شهری استان گفت: پروژه بازارچه محلی با حدود ۷ غرفه و مساحت حدود ۱۶۰ مترمربع آماده بهره‌برداری است همچنین دبیرستان ۲۱ کلاسه دخترانه که با قرارداد منعقد شده ۲.۲ میلیارد تومان الآن پیشرفت ۸۵ درصدی دارد امیدواریم تا هفته دولت بهره‌برداری شود، این مدرسه با سالن‌های جنبی آن حدود ۳۲۰۰ مترمربع زیربنا دارد که در مرکز محلات حاشیه‌نشینی زاهدان قرار گرفته است.

وی افزود: در مناطق حاشیه‌نشین زاهدان ساخت ۳ درمانگاه، مسیل شیرآباد به طول ۲.۷ کیلومتر که بخشی از آن توسط شهرداری ساخته شده و فاز سوم آن به طول ۷۰۰ متر با اعتبار ۲ میلیارد تومان از محل اعتبار شرکت عمران و بهسازی قرارداد بسته شده و در حال اجراست.

مالکی عنوان کرد: در بخش فنی و مهندسی هم‌اکنون حدود ۲۲ پروژه با زیربنای ۱۱۰ هزار مترمربع در دست اجراست و ۲ بیمارستان بزرگ نیز در دست اجراست یکی بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی سراوان با پیشرفت ۷۰ درصدی که امیدوارم در صورت تأمین اعتبار، ۶ ماه اول سال بهره‌برداری شود و دیگری بیمارستان ۲۱۸ تختخوابی زابل که الآن در مرحله سفت‌کاری است با پیشرفت حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰۸۰۰ واحد مسکن مهر سهمیه استان بوده، بیان کرد: از این تعداد ۱۲۸۰۰ واحد سهم شمال استان بود که ۱۱۷۵۰ واحد آن تأمین شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته و بقیه ظرف یک تا دو ماه آینده بهره‌برداری می‌شوند.

نظر شما