شناسهٔ خبر: 55058 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران اعلام کرد؛

جزئیات پهنه‌های گسلی پرخطر منطقه ۱۵ پایتخت+ نقشه پلاک به پلاک

گسل منطقه 15 شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با هدف رعایت حقوق شهروندی، اطلاع‌رسانی شفاف و مدیریت یکپارچه و هماهنگ، نقشه پهنه‌های گسلی منطقه ۱۵ پایتخت را به روال مناطق دیگر شهر تهران که نقشه آنها با جزئیات به اطلاع عموم شهروندان رسید، اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شناسایی پهنه‌های گسلی پایتخت به سفارش وزارت راه و شهرسازی و مشخصا شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سایر دستگاه‌های ذی‌مدخل تهیه شد. در سال ۹۵، پیرو مصوبه شورای‌عالی، نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران با توجه به ضرورت تهیه اسناد پایه و تشخیص مناطق پرخطر تهیه شد و در شورای‌عالی به تصویب رسید.

به گفته محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۳۱۸۹۵۵ مترمربع از شهر تهران در بافت فرسوده و در محدوده حریم گسل‌های زلزله قرار دارند و همچنین ۶۵ درصد ساختمان‌ها در حریم گسل شهر تهران است.

به گفته این مقام مسئول، ۲۷ کیلومتر مربع سطح شهر تهران پهنه گسل‌های اصلی است و بدترین وضعیت را گلاب‌دره دارد که باید در اولویت جدی برای جابه‌جایی و مقاوم‌سازی قرار بگیرد.

محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در اینباره اعلام کرده است: نقشه پهنه‌های گسلی پایتخت برای شهرداری و سایر دستگاه‌های مرتبط ارسال شده است. شناسایی نقشه پهنه های گسلی کمک می کند تا ساخت و سازهایی که در این عرصه وجود دارند، مقاوم سازی شوند و اینها ویژگی اسناد تهیه شده، هستند.

بر اساس این گزارش، شناسایی پهنه‌های گسلی موجب می‌شود تا شهرداری از دادن مجوز ساخت ساختمان‌های بالای ۱۲ طبقه در پهنه‌های گسلی ممانعت کند و در نهایت باید از سوی مسئولان تدابیری اندیشیده شود تا ساخت ساختمانهای حساس همچون پمپ بنزین، بیمارستان، مدرسه و ساختمان های با اهمیت یا مقاوم سازی شوند و یا به مرور به مناطق دیگری منتقل شوند.

ایزدی تاکید کرده است: به منظور هرگونه سوء استفاده از نقشه پهنه‌های گسلی، موارد فوق در اختیار عموم شهروندان قرار می‌گیرد. البته مردم باید در نظر داشته باشند که نقشه پهنه‌های گسلی از سوی دو مرجع شهرداری تهران و همچنین دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران معتبر است.

گفتنی است به دنبال اعلام نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران، با همین روند پهنه‌های گسلی شهرهای تبریز، کرمان و مشهد نیز تهیه شدند که به زودی جزئیات آنها در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنه‌های گسلی منطقه ۱۵ شهر تهران اینجا را کلیک کنید

در دهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال ۹۵، مصوبه حریم گسل‌های شهر تهران تصویب شد

http://news.mrud.ir/download?ts=1529815358000&f=2018/03/15/0/66471.jpg

بر اساس اطلاعات درج شده در سایت شهرداری تهران، منطقه ۱۵ تهران به عنوان یکی از مناطق حاشیه ای شهر در زمان های گذشته با وجود دروازه های متعدد به عنوان یکی از محل های اصلی ورود مسافران به شهر تهران بوده است. بالاترین شتاب در گسترش و توسعه جمعیت ساکن در این منطقه را می توان در سال های انقلاب عنوان نمود. جریان رشد در محدوده منطقه ۱۵ با انقلاب اسلامی و با آزاد شدن بخش عمده محدوده ۲۵ ساله طرح جامع شهر تهران در ۱۳۵۸ به سرعت گسترش یافته است . در فاصله کوتاه پس از آزاد شدن محدوده ۲۵ ساله طرح جامع شهر تهران، تقریباٌ تمامی سطح خالی منطقه به زیر ساخت و سازهای شهری می رودو تبد یل به بافت پر شهری می شود.

موقعیت جغرافیایی

منطقه ۱۵ از شمال به پادگان قصر فيروزه، ۴۵ متري آهنگ، خيابان خاوران و شوش شرقي و از غرب به خيابان فدائيان اسلام و از جنوب به خيابان دولت آباد، كوه بي‌بي شهربانو و كارخانه سيمان و از شرق به كوههاي شرقي تهران و حد شرقي اراضي افسريه منتهي مي شود. بخشي از محدوده منطقه نيز در حريم شهر واقع است. در واقع از هشت ناحيه موجود، شش ناحيه در محدوده قانوني شهر تهران و دو ناحيه در حريم استحفاظي شهر قرار دارند.

مساحت محدوده قانوني ۲۵ ساله منطقه ۲۸/۵ كيلومتر مربع است که بر اساس آخرین مطالعات مشاور شهرسازی منطقه و تغییرات در نظر گرفته در محدوده قانونی منطقه، مساحت محدوده قانونی منطقه بیش از ۳۵ کیلومتر مربع خواهد بود. بر اساس این تغییرات با احتساب محدوده‌ي قصر فيروزه ۲، مساحت منطقه بالغ بر ۲۹۶۵.۸هكتار می شود كه در صورت تصویب طرح تفصیلی پیشنهادی منطقه، این محدوده ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

مساحت حريم استحفاظي شهر تهران در حوزه‌ مديريت شهرداري اين منطقه بالغ بر ۱۶۵۰۰ هكتار مي‌باشد كه ۶/۱۴ درصد مساحت كل حريم استحفاظي شهر تهران است. پهنه اين حريم از لحاظ مديريتي و در چارچوب قانون تقسيمات كشوري در محدوده دو شهرستان تهران و ري قرار دارد.

وضعتی جمیعتی

جمعیت کلی منطقه ۱۵ بالغ بر ۶۵۹۴۶۸نفر بوده که در میان ۲۰۹۱۴۱خانوار توزیع گشته   و تراکم جمعیت ۲۲۲  نفر در هکتار میباشد .

تقسیم‌بندی‌ها

شهرداري منطقه ۱۵ محدوده خدماتي خود را ميان هشت ناحيه تقسيم كرده است كه محدوده شش ناحيه خدمات شهري در داخل محدوده مصوب طرح جامع شهر تهران و محدوده دو ناحيه (ناحيه خاور شهر و ديگري ناحيه قيامدشت ) در خارج از اين محدوده و در داخل محدوده حريم استحفاظي شهر و به صورت منفصل از منطقه قرار دارد.

محدوده ناحيه يك:

شمال اين محدوده از ميدان شوش به سمت ميدان خراسان در مسير خيابان شوش و ۱۷ شهريور آغاز مي‌گردد در شرق اين محدوده در امتداد خیابان خاوران به خيابان ذوالفقاري منتهي مي‌گردد و غرب آن نيز خیابان فدائيان اسلام تا ميدان شوش واقع شده است. جنوب اين ناحيه امتداد بزرگراه بعثت از انتهاي خیابان ذوالفقاري تا تقاطع فدائيان اسلام است. ناحیه۱ دارای ۶ محله شوش، مظاهری، مطهری، طیب، بی سیم و مینابی میباشد.

محدوده ناحيه دو:

شمال محدوده اين ناحيه از تقاطع خيابان ميثم با خيابان آهنگ شروع مي‌شود و شرق آن بزرگراه بسيج مستضعفان (افسريه) است و غرب اين ناحيه خيابان ذوالفقاري قرار دارد. جنوب اين محدوده از ميدان بسيج آغاز و در امتداد بزرگراه بعثت به تقاطع خيابان ذوالفقاري ختم مي‌شود. محله های اتابک، بلوار ابوذر و هاشم آباد در اين محدوده واقع گرديده است.

محدوده ناحيه سه:

شمال آن از حواشي بزرگراه بعثت شروع مي‌گردد و حواشي شرقي آن پارك آزادگان و حواشي غربي آن خيابان فدائيان اسلام را در بر گرفته است. حواشي جنوبي آن نيز در بزرگراه دولت آباد واقع گرديده است. اين محدوده از فضاي سبز بيشتري نسبت به نواحي منطقه ۱۵ برخوردار مي‌باشد كه شامل پارك آبي آزادگان، توسكا، پارك امير كبير است. محله های شهرک شهید بروجردی، کیانشهر شمالی و کیانشهرجنوبی در این محدوده واقع گردیده است.

محدوده ناحيه چهار:

شمال اين ناحيه از ميدان بسيج آغاز و در امتداد شرقي بزرگراه امام رضا(ع) ‌ادامه مي‌يابد، قسمت شرقي آن انتهاي خط محدوده قانوني شهر تهران در انتهاي شهرك رضويه را شامل مي‌شود و قسمت غربي آن پارك پامچال و شركت واحد اتوبوسراني قرار دارد كه به ميدان بسيج منتهي مي‌گردد. در جنوب آن در امتداد لبه انتهايي شهر و حاشيه كوه بي بي شهربانو قرار دارد. محله های شهرك مشيريه و شهرك رضويه در اين ناحيه واقع شده است.

محدوده ناحيه پنج:

شمال اين ناحيه خيابان شهيد رحيمي در شمال افسريه واقع شده است. خيابان ۳۵متري ارديبهشت در شرق ناحيه قرار دارد كه در جنوب ناحيه به بلوار قائم منتهي مي‌گردد. در جنوب ناحيه امتداد خيابان قائم به ميدان بسيج ختم مي‌گردد. غرب اين ناحيه بزرگراه بسيج مستضعفين واقع شده است. اين ناحيه شامل محله‌هاي افسريه شمالی، افسریه جنوبی و اسلام آباد مي‌باشد

محدوده ناحيه شش:

از لحاظ موقعيت جغرافيايي محدوده اين ناحيه از ميدان بسيج آغاز و در امتداد خيابانهاي قائم و ۳۵ متري ارديبهشت از شمال به شهرك شهيد بهشتي (منطقه نظامي) منتهي مي‌گردد. شرق اين ناحيه زمينهاي خارج از محدوده و ده مسگر آباد واقع شده و امتداد جنوبي و غربي آن بزرگراه امام رضا(ع) ‌تا ميدان بسيج قرار دارد. محله های شهرک والفجر و شهرك مسعوديه در اين ناحيه واقع شده است.

محدوده ناحيه هفت:

این ناحیه در خارج از محدوده قانونی شهر تهران و در کیلومتر ۲۵ بزرگراه تهران–مشهد واقع شده و محله شهرک قیامدشت را شامل میگردد. شمال اين ناحيه روستاي چهل قز و ارتفاعات موسوم به توچال واقع شده و از سمت شرق به شهرستان پاكدشت وصل مي‌گردد. در جنوب اين ناحيه بزرگراه امام رضا(ع) قرار دارد و روستاي توتك و شهرك صنعتي خاوران در غرب ناحيه واقع شده‌اند.

محدوده ناحيه هشت:

این ناحیه در خارج از محدوده قانونی شهر تهران و در کیلومتر ۱۵ بزرگراه تهران–مشهد واقع شده و محله شهرک خاورشهر را شامل می شود. اين ناحيه از شمال به بزرگراه امام رضا(ع) و از سمت شرق به جاده قاسم آباد منتهي مي‌گردد. در جنوب اين ناحيه اراضي كشاورزي ورامين واقع شده و در مرز غربي اين ناحيه پادگان نيروي هوايي سپاه در سه راهي سيمان قرار دارد.

علاوه بر تقسيمات ناحيه‌اي، شهرداري منطقه ۱۵ بر حسب آشنايي با محلات و اوضاع جمعيتي ساکنين و در راستاي تشکيل انجمنهاي شوراياري به ۲۰ محله تقسيم شده است که اسامی این محلات به شرح ذیل است:

افسریه بالا -افسریه پایین -والفجر -مسعودیه -شهرک رضویه -ابوذر -مشیریه -هاشم آباد -بروجردی -تابک -مینابی -طیب -شوش -مظاهری -مطهری -ولیعصر -کیانشهر شمالی -کیانشهر جنوبی

نظر شما