شناسهٔ خبر: 63453 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

با حضور محمد اسلامی در غرفه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی روی داد

بازدید وزیر راه و شهرسازی از مراحل تکمیل سامانه‌های نظارت عالیه و BIM

حامد مانی فر محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با حضور در غرفه  معاونت مسکن و ساختمان این وزارتخانه در نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری از مراحل تکمیل ، آماده‌سازی و میزان پیشرفت سامانه‌های نظارت عالیه و BIM بازدید کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان این معاونت در خصوص این بازدید گفت:در غرفه معاونت مسکن و ساختمان این وزارتخانه دستاوردهای سال‌های اخیر به نمایش گذاشته‌شده است که یکی از این دستاوردها سامانه‌های نظارت عالیه و BIM است که وزیر راه و شهرسازی از میزان پیشرفت آن‌ها مطلع شد.

حامدمانی فر در رابطه با عملکرد سامانه نظارت عالیه تصریح کرد: این سامانه مربوط به ثبت اطلاعات نظارت عالیه‌ای است که به‌موجب وظایف قانونی مقرر ماده ۳۵ قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان بر عهده وزارت راه و  شهرسازی قرارگرفته است.

وی ویژگی‌های مختلف این سامانه را برشمرد و افزود:این سامانه دارای قابلیت‌های مختلفی است که با ورود اطلاعات مربوط به کیفیت ساخت‌وساز براساس مقررات ملی ساختمان میزان رعایت این مقررات در ساخت و  سازهای شهری ثبت‌شده و مورد پردازش قرار می‌گیرند.

مانی فر ادامه داد: از طریق این سامانه سراسری وزارت راه و شهرسازی قادر خواهد بود تا اشکالات اجرایی ساختمان‌های در دست‌ساخت را احصا و در مرود آن‌ها تصمیم‌گیری کند همچنین میزان رعایت مقررات ملی ساختمان می‌توان از این سامانه استخراج کرد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان گریزی بر قابلیت‌های سامانه BIMاین معاونت زد و اظهار کرد:این سامانه در فضای ابری می‌تواند اطلاعات ساختمان را مدل‌سازی کرده و تمامی عوامل ساخت ساختمان شامل طراح،پیمانکار، مالک و غیره را به یکدیگر متصل کرده و تغییرات هر بخش را به اطلاع تمامی این عوامل برساند.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در چهارچوب فرآیند BIM تهیه‌شده است ادامه داد: در این سامانه این امکان فراهم‌شده تا تمامی عوامل و دست‌اندرکاران پروژه تمامی اطلاعات آن را با ذکر جزئیات در فضای دوبعدی و سه‌بعدی در اختیار داشته باشند و در صورت لزوم برای تغییر هر یک از آن‌ها سایر بخش‌ها نیز از این تغییرات مطلع و آگاه شوند تا اقدامات بعدی صورت گیرد.

به گفته‌مانی فر با بهره‌گیری از این سامانه می‌توان در فرآیند ساخت‌وساز به یک مدل یکپارچه و قابل مدیریت دست‌یافت.

نظر شما