شناسهٔ خبر: 64216 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر خبر داد؛

افزایش دوبرابری ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری بندر خرمشهر پس از انقلاب اسلامی/۷۶۰ میلیارد ریال پروژه‌های آماده بهره‌برداری در بندر خرمشهر

نشست مدیر خرمشهر مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر از افزایش دوبرابری ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری بندر خرمشهر پس از انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: ۷۶۰ میلیارد ریال پروژه های بندر خرمشهر آماده بهره برداری است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، نوراله اسعدی از افزایش دوبرابری ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری بندر خرمشهر پس از انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: ۷۶۰ میلیارد ریال پروژه های بندر خرمشهر آماده بهره‌برداری است.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد ،ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر به  تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بندرو دریانوردی در بندر خرمشهر  پرداخت.

وی اظهار کرد: بندر خرمشهر در شمال غربی کشور در محل تلاقی رودخانه های اروند و کارون واقع شد ه است.این بندر سابقه طولانی در امر تجارت دریایی داشته و سالهای قبل از انقلاب اسلامی نیز به عنوان یکی از بزرگترین بنادر کشور محسوب می شد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر مهمترین فعالیت این بندر را فعالیت کانتینری بیان کرد و افزود: بندر خرمشهر با ظرفیت اسمی  تخلیه و بارگیری ۱۰ میلیون تن در سال، پس از بندر شهیدرجایی و بندر بوشهر به عنوان سومین بندر کانتینری کشور شناخته شده و با ورود کشتی های فیدری می توان تخلیه و بارگیری کانتینری را در آن انجام داد.

اسعدی افزود: پایانه مسافری دریایی بین المللی  بندرخرمشهر به وسعت ۶ هزار مترمربع و با ظرفیت روزانه ۲ هزار مسافر برای مقاصد کشورهای حوزه خلیج فارس در این بندر فعالیت دارد و هم اینک در طول هفته ۲ سرویس رفت و ۲ سرویس برگشت خط کویت – خرمشهر برقرار است.

وی راه اندازی مجدد خط مسافری خرمشهر – بصره را از برنامه های آتی این بندر بیان کرد و گفت: ترددمسافر در ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال در این مسیر رشد ۷۵ درصد نشان می دهد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در ادامه ۷۶۰ میلیارد ریال پروژه های قابل بهره برداری در دهه مبارک فجر را یادآور شد و افزود:۲ هزار و ۱۵۰میلیارد ریال پروژه نیزدر قالب پروژ ه های مطالعاتی و آینده درسال ۹۸ پیش بینی شده است.

اسعدی گفت: عملیات اجرایی ۸ پست اسکله ویژه گردشگری در حوزه رودخانه کارون و جزیره مینو با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال بزودی آغاز می شود.

وی منطقه آزاد تجاری اروند را یک موقعیت ویژه دانست و اظهار امیدواری کرد بتوان با بیست پست اسکله، ظرفیت اسمی ۱۰میلیون تن مبادلات کالا را محقق کرد. همچنین تخفیف سودبازرگانی ۲۵درصدی را یک امتیاز برای رونق بندر خرمشهر خواند و نزدیکی بندر به ریل آهن و اتصال به راه آهن بندر امام را عامل مهمی برای جذابیت بندر خرمشهر بیان کرد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه برنامه بندر خرمشهر برای خنثی سازی تحریم ها افزایش صادرات است، از افزایش ۱۶ درصدی میزان صادرات از بندرخرمشهر خبر داد و اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال میزان صادرات از بندر خرمشهر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است.

وی افزود: از ابتدای امسال سه هزار و ۴۰۳ خودرو  از بندر خرمشهرتخلیه و بار گیری   و تردد مسافر از این بندر ۷۵درصد افزایش داشته است.

اسعدی به نیاز به تعامل بندر با مجموعه شهر ستان برای رشد و توسعه فرهنگ استفاده از دریا و رودخانه نیز اشاره کرد.

 وی  همچنین درباره مغروقه ها گفت: با حمایت دولت و تلاش های سازمان بنادر و دریانوردی از سال ۷۲(سالهای شروع بازسازی) تاکنون در مجموع ۱۸۵ فروند مغروقه از آبهای اروند و کارون خارج سازی شده که شامل ۵۵ فروند از اروند رود و ۱۲۵ فروند از رودخانه کارون بوده است  و ۲۵فروند مغروقه باقی مانده است. که  ازاین تعداد ۷ مورد آن مهم است. از مهمترین مغروقه های باقی مانده کشتی خانیان است که احتمالا تاپایان سال پیمانکار خارج کردن آن مشخص خواهد شد

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر احداث ۸ پست اسکله در دو شهر خرمشهر و مینوشهر و یک اسکله مسافری در مینوشهر را از جمله طرح های در حال اجرا توسط بندر خرمشهر برشمرد و افزود: با ایجاد اسکله مینوشهر ارتباط آبی و خط دائمی جزیره مینو به رودکارون را برای حمل و نقل و گردشگری برقرار خواهد شد

وی در ادامه با تاکید برظرفیت های بندر خرمشهر، توسعه خط ریلی را لازمه ارتقای سطح عملکرد این بندر دانست و گفت:  ظرفیت بندر خرمشهر پیش از جنگ تحمیلی پنج میلیون تن بوده که ظرفیت اسمی این بندر اکنون به ۱۰ میلیون تن رسیده و برای رسیدن به این ظرفیت یکی از راهکارها توسعه زیر ساخت های حمل و نقلی است که در همین راستا توسعه خط ریلی در اولویت قرار دارد.

اسعدی افزود: ظرفیت ریلی بندر خرمشهر باید تا شلمچه تصویب شده که در ادامه اتصال خط ریلی به کشور عراق تحقق یابد و بحث اتصال ریل بندر خرمشهر به بندر امام خمینی(ره) هم در دستور کار قرار دارد که منجر به افزایش تبادلات تجاری و افزایش میزان صادرات. خواهد شد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه برنامه بندر خرمشهر برای خنثی سازی تحریم ها افزایش صادرات است، از افزایش ۱۶ درصدی میزان صادرات از بندرخرمشهر خبر داد و اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال میزان صادرات از بندر خرمشهر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است.

نظر شما