شناسهٔ خبر: 68204 - سرویس پرونده
نسخه قابل چاپ

اقدام ملی مسکن؛ طرحی برای رونق‌بخشی و به جریان انداختن تولید مسکن

مسکن "طرح اقدام ملی مسکن" یکی از جدی‌ترین برنامه هایی است که وزارت راه و شهرسازی به منظور تعادل بخشی به عرضه و تولید مسکن در دست انجام دارد. طرحی که می تواند در کنار سایر گزینه های این وزارتخانه، تولید مسکن را به جریانی پایدار تبدیل کند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، طرح "اقدام ملی تولید و عرضه مسکن"، یکی از مهم‌ترین اقدامات فعلی وزارت راه و شهرسازی برای رونق دادن به تولید مسکن در کشور است؛ طرحی که بر مبنای آن قرار است ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید و  ۱۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده ساخته خواهد شد و تولید ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر را بنیاد مسکن عهده‌دار خواهد بود.

عملیات اجرایی بخشی از واحدهای مسکونی این طرح که به اذعان محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی سالانه نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تأمین ۶۰ درصد مبلغ ساخت واحدها است در شهرهای مختلف کشور آغازشده و با سرعت مناسبی در حال انجام است.

این طرح همچنین نیازمند شکل‌گیری زنجیره کاملی شامل زمین، مجوزهای ساخت و  تسهیلات پشتیبان است که توسط شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دست اجرا قرار گرفته است.

در این پرونده به‌مرور آخرین اخبار مرتبط با این طرح ملی پرداخته‌ایم؛ طرحی که بسیاری امیدوارند به‌عنوان اهرمی برای به جریان انداختن تولید مسکن در کشور عمل کند و رونق‌بخش صنعت ساختمان شود.

 

تکمیل مسکن مهر و طرح اقدام ملی در دستور کار است/شرایط برای خانه‌دار شدن خانه اولی‌ها هموار می‌شود/ سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی احداث می‌شود

محمد اسلامی در صحن علنی مجلس در تشریح طرح ملی مسکن، ضمن تاکید بر تکمیل مسکن های مهر باقیمانده هم زمان با عملیاتی شدن طرح اقدام ملی تولید مسکن، گفت: با تدابیری که ریاست بانک مرکزی دارد باید بتوانیم حجم منابع مالی را برای ساخت و ساز که در سال ۹۷، ۱۰۰ هزار میلیاردتومان بوده و بانک ها به حوزه مسکن و ساختمان تخصیص دادند، درسال جاری، افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهندس محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس و در تشریح طرح اقدام ملی مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی برای رونق دادن به تولید مسکن است به ارایه توضیح پرداخت. اسلامی ضمن تبریک عید سعید فطر، اعلام کرد: در بحث ساماندهی به مسکن از بدو ورود به وزارت راه و شهرسازی، مهمترین اقدامی که انجام شد روان سازی و ایجاد گشایش در عرضه و تولید مسکن بود. به گونه ای که بتوانیم تولید مسکن را به جریان پایدار تبدیل کرده و در جهت پاسخگویی به نیاز واقعی جامعه، اعتمادسازی لازم را بین توسعه دهندگان، انبوه سازان و مردم ایجاد کنیم.

وزیر راه و شهرسازی مهمترین دغدغه وزارت راه و شهرسازی را در حوزه مسکن، مساعد و هموار کردن شرایط برای خانه‌دار شدن خانه‌اولی‌ها عنوان کرد و افزود: در بدو ورود تکمیل مسکن مهرهای نیمه تمام را در دستور کار قرار دادیم که به یاری حق تعالی این مهم به جز مواردی که دارای مسائل حقوقی و قضایی هستند در دستور کار قرار دارد.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: برای واحدهای مسکونی مهر که فاقد متقاضی هستند ساز و کارهای متفاوت و تصمیم گیری هایی را در نظر گرفته ایم که در جریان قرار دارد.

اسلامی برنامه تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را برای سال های ۹۸ و ۹۹ در کنار تکمیل مسکن مهر، از برنامه هایی عنوان کرد که بر اساس آمار واقعی از نیاز به مسکن در کشور وجود دارد.

وی گفت: نرخ نیاز به مسکن بر اساس شاخص‌های مختلفی ارزیابی می‌شود که یکی از آنها تعداد ازدواج های صورت گرفته است. بر اساس آمار، ازدواج های ثبت شده در سال ۹۷، ۵۳۳ هزار فقره ازدواج بوده است. اگر فرض بر این باشد که ۲۰ درصد از تعداد ازدواج های صورت گرفته جزو خانوارده هایی هستند که به نوعی دارای تمکن مالی برای خانه دار کردن فرزندان تازه ازدواج کرده خود هستند به طور طبیعی باید برای ۸۰ درصد برنامه ریزی داشته باشیم.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: به موجب تکلیف قانونی، وظیفه وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن، تعادل بخشی به عرضه و تولید مسکن است. بدین معنا باید بتوانیم تولید مسکن را به جریان پایداری تبدیل کنیم که که این برنامه در راستای اهداف کمی تعریف شده و در دستور کار قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی در بحث توانمندسازی برای ساخت، توانمندسازی را در تامین زمین و حمایت از سازندگان عنوان کرد و افزود: در بحث توانمندسازی برای ساخت  در دو محور گام برداشتیم که نخستین محور آن زمین بوده است. در تلاش هستیم با ایجاد گشایش در مسیر هموار کردن ارایه جواز ساخت به کسانیکه تولید مسکن می‌کنند عرصه را برای فعالیت سازندگان فراهم کنیم.

اسلامی ادامه داد: این اقدام هم در شهرهای جدید و هم در سایر شهرها به صورت یک تکلیف به واحدهای استانی ابلاغ شده و در همین راستا، سازمان ملی زمین و  مسکن ماموریت یافته است تا در جهت پشتیبانی از آنها در عرصه زمین، اقدام کند.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید، خاطرنشان کرد: در شورای‌عالی شهرسازی و معماری سیاست فوق را روان‌سازی کردیم. بدین‌معنا که در مکان‌هایی که دارای زیرساخت‌های لازم هستند و منابع نیز اجازه می‌دهد، چنانچه افزایش تراکمی نیاز باشد اقدام خواهیم کرد. همچنین چنانچه در مناطقی به ویژه شهرهای کوچک، کمبود عرضه وجود داشته باشد، عرصه‌هایی را برای تولید مسکن یا در قالب ایجاد شهرک‌های جدید توسط شرکت عمران شهرهای جدید و همچنین در روستاها در قالب طرح مسکن روستایی، فراهم می‌کنیم.  

وزیر راه و شهرسازی از دیگر اقدامات را برای طرح اقدام ملی و رونق تولید مسکن، تسهیلات عنوان کرد و گفت: با هماهنگی‌هایی که در شورای پول و اعتبار انجام شد، منابع موردنیاز در اختیار سازندگان قرار می گیرد و این منابع قابل واگذاری به خریدار نیز هست.

اسلامی ادامه داد: با تدابیری که ریاست بانک مرکزی دارد باید بتوانیم حجم منابع مالی را برای ساخت و ساز که در سال ۹۷، ۱۰۰ هزار میلیاردتومان بوده و بانک ها به حوزه مسکن و ساختمان تخصیص دادند، درسال جاری، افزایش دهیم.

وی افزود: باید ۱۰۰ هزار میلیاردتومان را به عنوان یک قاعده برای اجرای طرح ملی تولید مسکن، سالانه به این طرح اختصاص دهیم تا بتوانیم ۶۰ درصد مبلغ ساخت را به این شیوه، تامین کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم اعلام کرد: طرح اقدام ملی مسکن هم در بحث زمین، هم در بحث مجوزها و هم در بحث تسهیلات پشتیبان، زنجیره کاملی است که توسط شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دست اجرا قرار گرفته است و در بسیاری از شهرها، برنامه آن شروع شده یا زمین آن تامین شده است و یا در حال تهیه نقشه هستند تا بتوانند پروژه های خود را آغاز کنند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: شرایطی که در کشور به لحاظ اقتصادی با آن مواجه هستیم شرایط ویژه ای است. اگر دوره تسلسلی تحولات قیمت مسکن را در بازار مشاهده کنیم رابطه معناداری با تحولاتی که در نرخ ارز اتفاق افتاده است را شاهد هستیم که ریشه  در تبدیل پول به دارایی دارد. بدین معنا در این دوره، به طور مشخص با تاثیر تغییرات نرخ ارز در بحث قیمت مسکن و اجاره بها مواجه هستیم.

اسلامی در بحث ساماندهی بازار اجاره بها به ماده ۲ قانون ساماندهی و ماده ۲ آیین نامه اجرایی آن اشاره کرد و افزود: در بحث اجاره بها بر اساس ماده ۲ قانون ساماندهی و بر اساس ماده ۲ آیین نامه اجرایی آن ایجاد موسسات اجاره داری که بتوانند به صورت حرفه ای یک ساماندهی در انسجام در بازار اجاره ایجاد کنند در دستور کار است. همچنین از طریق استارت آپ هایی که می‌توانند رابطه مالک و مستاجر را معنادارتر کنند و واسطه‌گری را کاهش دهند تا به قشر مستاجر تاثیر کمتری وارد شود از  دیگر برنامه هایی است که اجرای آن در دستور کارجدی وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

عضو کابینه دولت دوازدهم اعلام کرد: التهاباتی که در بازار مسکن وجود دارد و در گروه های مختلف کالایی و خدماتی اتفاق افتاده و شاهد آن هستیم، متاثر از حرکتی است که دشمن، دیوانه وار آن را ترویج می کند و آن ایجاد عملیات روانی و تخریب ارزش پول ملی کشورمان است که این جریان بر حوزه مسکن و ساختمان تاثیر فراوانی داشته است.

وی ادامه داد: امیدواریم با هوشیاری از این مرحله عبور کنیم و با پایدار کردن تولید، بتوانیم تولید حداقل ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را هم در بافت های فرسوده، در بافت های شهرهای جدید، در شهرهای گوناگون پایه‌گذاری کنیم. همچنین احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی از دیگر برنامه هایی است که در دستورکار قرار دارد.

اسلامی تصریح کرد: طرح اقدام ملی و جریان رونق تولید مسکن در شهرها و روستاها، یک جریان پایدار است.

وی از تهیه برنامه‌های مفصل وزارتخانه راه و شهرسازی در بحث رونق تولید مسکن برای سالجاری در بخش مسکن و ساختمان و همچنین بخش حمل و نقل، ‌ خبر داد و گفت: برنامه های مفصل خود را گام به گام به مرحله اجرا درمی‌آوریم.

 


همه سیستم بانکی باید از طرح "اقدام ملی مسکن" حمایت کنند/ امیدواریم سهم مسکن در اعتبارات بانکی به حدود ۲۰ درصد برسد/ قابلیت انتقال وام مسکن از سازنده به خریدار

رییس کل بانک مرکزی بابیان اینکه همه سیستم بانکی باید از طرح اقدام ملی مسکن حمایت کنند، سهم مسکن در مجموعه اعتبارات بانکی سال گذشته  را ۱۳/۵ درصد خواند و ابراز امیدواری کرد، این عدد در سال جاری به حدود ۲۰ درصد برسد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی، صبح امروز یکشنبه، نوزدهم خردادماه در صحن علنی مجلس به تشریح اقدامات بانک مرکزی برای رونق دادن به بخش مسکن پرداخت و با اشاره به اینکه مسکن از بخش‌های مهم تولید کشور است، گفت: ارتباط بالای بخش مسکن با سایر صنایع و اشتغال برای بانک مرکزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

عبدالناصر همتی

وی، برنامه‌های دولت در بخش مسکن و اقدامات سیستم بانکی برای پشتیبانی اعتباری از این اقدامات را نویددهنده رونق این بخش در سال جاری دانست و افزود: اعتباراتی که سیستم بانکی در سال ۹۷ به بخش ساخت و مسکن ارائه کرده، نسبت به سال ۹۶ افزایش صددرصدی داشته است؛ مبلغ این اعتبارات در سال ۹۶ نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد بود که سال ۹۷ این عدد به حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان رسید و این مهم نشان‌دهنده قدرت جذب منابع از سوی صنعت ساختمان و تمایل سیستم بانکی برای حرکت در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳/۵ درصد اعتبارات بانک مرکزی در بخش ساختمان و مسکن هزینه شده است، ابراز امیدواری کرد: بانک مرکزی به سمتی حرکت کند که سهم مسکن در مجموعه اعتبارات بانکی به حدود ۲۰ درصد برسد.

همتی با اشاره به اینکه قیمت مسکن نیز مانند سایر دارایی‌های جامعه تحت تأثیر قیمت‌های نسبی و قیمت سایر کالاها تغییر می‌کند، افزود: نباید به این اشتباه دچار شویم که علت اصلی افزایش قیمت مسکن را صرفاً افزایش تقاضا و کاهش عرضه بدانیم. البته نیاز داریم عرضه را تقویم کنیم و بازار را به تعادل برسانیم؛ اما بخش قابل‌توجهی از افزایش قیمت مسکن به دلیل قیمت‌های نسبی و تمایل مردم به خرید مسکن و حفظ ارزش دارایی‌های خود در مجموعه جامعه بوده است.

وی گفت: با سیاست‌هایی که برای تثبیت اقتصادی پیش‌گرفته شده و شواهد آن را در بازار شاهد هستیم و کاهش قیمت بسیاری از کالاها امیدواریم با برنامه طرح اقدام ملی مسکن و پشتیبانی اعتباری بانک‌ها از آن شاهد کنترل قیمت مسکن و ارائه مسکن به بخش‌های مختلف باشیم.

افزایش ۶۰ درصدی وام ساخت واحدهای مسکونی را از جمله اقدامات مهم شورای پول و اعتبار در اواخر سال گذشته خواند و افزود: در کنار افزایش مبلغ تسهیلات، این قابلیت وجود دارد که وام ساخت را به وام خرید تبدیل کنیم؛ به این معنا که کسانی که این وام را می‌گیرند پس از پایان ساخت می‌توانند وام را به خریداران منتقل کنند؛ سقف بازپرداخت این وام نیز به ۱۰ تا ۱۵ سال افزایش‌یافته است تا بتوانیم قدرت خرید مردم را از این طریق افزایش دهیم.

وی گفت: ان ‌شاءالله با حرکتی که وزارت راه و شهرسازی در مجموعه کشور برای تولید و پشتیبانی از تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دارد، سیستم بانکی نیز بر اساس برنامه‌ریزی بانک مرکزی وظایف خود را انجام دهد. معتقدیم بانک مسکن به‌تنهایی نمی‌تواند از این طرح پشتیبانی کند و همه سیستم بانکی باید از این طرح ملی حمایت کنند و در روزهای آینده برنامه‌ریزی با هدف تعیین سهم هر یک از بخش‌های مختلف بانکی برای پشتیبانی از این طرح آغاز خواهیم کرد.

همتی ابراز امیدواری کرد: با همکاری مجلس و عزم دولت برای رونق بخشیدن به موضوع مسکن به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین بخش‌های تولیدی شاهد اتفاقات مهمی در این بخش باشیم.


سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیاردتومان اعتبار برای ساخت مسکن نیاز است / ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی از طریق مشارکت انجام می‌شود

مازیار حسینی با اشاره به اینکه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی از طریق مشارکت انجام می‌شود، گفت: سالانه به ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع برای تولید مسکن نیاز است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مازیار حسین معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در برنامه زنده گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو  سیما با موضوع اهداف و چگونگی اجرای طرح ملی مسکن، با تاکید بر اینکه سیاست وزارت راه و شهرسازی، ساخت مسکن، رونق تولید و ایجاد مشوق برای بخش خصوصی است، افزود: بیش‌ترین تقاضا برای واحدهای مسکونی ۴۰ تا ۸۰ متری است و سیاست تولید مسکن نیز در همین چارچوب است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، افزود: میانگین قیمت معاملات مسکن فروردین سال‌جاری در تهران، متری ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بود. البته در چندین منطقه تهران نیز قیمت واحدهای مسکونی بین پنج تا شش میلیون تومان نیز بوده و در برخی از مناطق نیز تا متری ۲۰ میلیون تومان نیز معامله شد.

مازیار حسینی

حسینی تصریح کرد: این یک واقعیت است که ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های بخش مسکن توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و باید با تقویت این بخش زمینه را برای تولید مسکن در کشور فراهم کنیم که خوشبختانه در این دوره مشوق‌های خوبی برای سازندگان ارایه شده است.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم گرفته شد تا سهم تسهیلات خرید مسکن در نظام بانکی از هشت درصد به ۲۰ درصد افزایش یابد، اعلام کرد: برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی کمترین اتکا را به نظام بانکی داریم و منابع مالی این طرح بر اساس مشارکت تأمین می‌شود.

حسینی خاطرنشان کرد: ۹۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل مسکن مهر و پنج هزار میلیارد تومان بازگشت سرمایه بانک مسکن است که به این طرح اختصاص یافته اما هنوز روی کاغذ است و باید تأمین شود.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، سالانه به ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع برای تولید مسکن نیاز  است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: دستگاه‌های دولتی زمین هایی را که در اختیار دارند برای ساخت مسکن نمی‌دهند اما مشوق هایی برای آنها در نظر گفته شده تا زمین ها را واگذار کنند.

حسینی افزود: به زودی قراردادی نیز میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت دفاع برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در زمین های نیروهای مسلح امضا می شود.

وی گفت: در پی اخذ مالیات از کسانی که خانه ای را اجاره داده اند و از محل آن امرار معاش می کنند نیستیم اما باید از کسانی که در پی سفته بازی و دامن زدن به نوسانات قیمت مسکن با در اختیار داشتن تعدادی واحدهای خالی هستند مالیات گرفته شود.


سیاست وزارت راه و شهرسازی بسترسازی و ایجاد زمینه برای رونق تولید مسکن است/ ۹۰ درصد ساخت وساز برعهده بخش خصوصی است

عباس فرهادیه در برنامه تیتر امشب با تاکید بر اینکه تولید مسکن و پاسخگویی به نیاز مردم به مسکن دغدغه‌ای جدی است با تشریح راهکارهای وزارت راه و شهرسازی، طرح اقدام ملی با احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال آینده را اهرمی و بستری برای رونق تولید مسکن دانست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس فرهادیه، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع سایه روشن طرح ملی مسکن، در خصوص این طرح گفت: دغدغه نمایندگان مجلس برای ساماندهی بازار مسکن و رفع نیازهای واقعی مردم به مسکن، امری  پذیرفته شده است.

عباس فرهادیه

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن ضمن پذیرش این واقعیت که عقب ماندگی در حوزه تولید مسکن در کشور وجود دارد، افزود: عقب‌ماندگی در بخش مسکن قطعا باید جبران شود. اما در عین حال این واقعیت را نباید از نظر دور داشت که بیش از ۹۰ درصد تولید مسکن در اختیار بخش خصوصی است.

فرهادیه ادامه داد: در سال‌های پیش‌تر، تولید مسکن لوکس رونق داشت، ولی هم‌اکنون باید با ایجاد مشوق‌هایی، تولید مسکن را به سمت دهک‌های میانی و هدف جامعه ببریم که در بخش‌هایی این مشوق‌ها اختصاص داده شد.

وی تصریح کرد: احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اهرمی برای به جریان انداختن تولید مسکن در کشور است. قطعا نیاز مسکن کشور بیش از این میزان واحد است.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن با اشاره به آمارهای بانک مرکزی یادآور شد: در سال ۸۵، ۴۲۰ هزار واحد مسکونی در سال تولید می‌شد، این میزان در سال ۹۲ به ۸۴۶ هزار واحد رسید و در سال ۹۶، نیز ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تولید شد که در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های پیش از آن تولید مسکن روند نزولی داشت.

فرهادیه ظرفیت فنی، نیروی مهندسی، سخت افزاری، متریال و مصالح را برای تولید مسکن مناسب ارزیابی کرد و گفت: دغدغه تولید مسکن دغدغه‌ای جدی است ضمن اینکه در بخش مسکن، می‌توان اشتغال را فعال کرد و در این زمینه وابستگی به خارج وجود ندارد، می‌توان با رونق بخشیدن به تولید بخش عمده‌ای از مشکلات را حل کرد.

وی تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکن را زمینه و بسترسازی برای رونق تولید آن خواند و تصریح کرد: تمام تلاش ما در وزارت راه و شهرسازی بسترسازی برای رونق تولید مسکن است.

فرهادیه برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت راه و شهرسازی را در زمینه مسکن برای تمامی کشور دانست و افزود: این واقعیتی است که در تهران ذخیره زمین صفر شده است، بنابراین باید راهکارهای دیگر را از جمله تمرکز به جمعیت پذیری شهرهای جدید را بپذیریم.  


سرمایه‌گذاری ۷۰۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در طرح اقدام ملی شهر اندیشه / اشتغال ۳۰ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن شهر اندیشه

حبیب اله طاهرخانی با اشاره به اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۳۰ هزار نفر در فرآیند احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی شهر اندیشه گفت: در اجرای طرح اقدام ملی شهر اندیشه بخش خصوصی ۷۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری کرده است، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن ضمن مدیریت منابع و افزایش نوآوری به مدیریت قیمت تمام‌شده می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حبیب اله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، در حاشیه مراسم کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲ هزار و ۹۹ واحد مسکونی شهر اندیشه که در قالب طرح اقدام ملی مسکن کلید خورد گفت: ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از برنامه اقدام ملی مربوط به شهرهای جدید است و تمرکز برای اجرای این برنامه در شهرهای جدید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.

مراسم کلنگ زنی و احداث دو هزار و نود ونه واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در شهر اندیشه

وی با اشاره به اینکه، تمام بیش از ۲ هزار واحد مسکونی شهر اندیشه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرا می شود، افزود: کشور ازنظر تخصیص پروژه‌های عمرانی و تخصیص منابع نظام بانکی با محدودیت‌های جدی مواجه است اما در سوی دیگر منابع سرشاری در قالب نقدینگی مردم در اختیار بخش خصوصی است.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید بابیان اینکه در تلاشیم تا بخشی از نقدینگی که در جامعه حضور دارد را جذب برنامه‌های تولید مسکن کنیم گفت: جذب شدن این منابع به صنعت مسکن، می‌تواند صنایع بسیار زیادی را فعال کنند؛ صنعت ساختمان یک صنعت کاملاً خوداتکا است و برخلاف اغلب صنایع که تااندازه‌ای به سیستم‌های خارجی وابسته‌اند، این صنعت خوداتکا و درعین‌حال جزو صنایع اشتغال‌زای کشور است.

اشتغال ۳۰ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن شهر اندیشه

 وی با تأکید بر اشتغال آفرینی صنعت ساختمان از اشتغال مستقیم و غیرمستقیم حدود ۳۰ هزار نفر در فرآیند ساخت دو هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی در شهر جدید اندیشه خبر داد و گفت: توجه به این صنعت، توجه به شعار "رونق ملی" و فرمایشات مورد تأکید مقام معظم رهبری است؛ درعین‌حال بخش تولید مسکن از بخش‌هایی است که می‌تواند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را محقق کند.

طاهرخانی در ادامه به برشماری منافع و مزایای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در صنعت ساختمان پرداخت و گفت: علاوه بر تأمین مالی بخش مسکن، یکی از مزایای اصلی استفاده از این ظرفیت، بی‌نیاز کردن بخش دولتی از ورود تصدی گرایانه به این حوزه است؛ پروژه‌های زیادی را می‌توان مشاهده کرد که ورود مستقیم دولت باعث کاهش بهره‌وری و مشکلات دیگری شده است اما حضور بخش خصوصی می‌تواند به مدیریت منابع و افزایش نوآوری در این پروژه‌ها کمک کند و درعین‌حال ضمن برخوردار نبودن از محدودیت‌های دولتی، قیمت تمام‌شده را مدیریت کند.

وی اظهار کرد: در مدل جدید، مدل کارفرمایی و پیمانکاری حاکم نیست که تصور کنیم به‌نوعی سرمایه‌گذاران مجری تصمیمات بعضاً نامعقول ما هستند؛ در سیستم کنونی کارفرمایی و پیمانکاری، هزینه دستورات و موضوعات را عملاً بخش دولتی می‌پذیرد اما قاعدتاً در سیستم سرمایه‌گذار و سرمایه پذیر، قواعد حضور کاملاً تغییر می‌کند و از این مقطع به بعد این مجموعه‌ها، شرکای ما هستند و باید به دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌ات آن‌ها ارج گذاشته شود و درعین‌حال انعطاف لازم را متناسب با شرایط بازار داشته باشیم.

اهلیت فنی و مالی شرکای ما، موضوع بسیار جدی است

طاهرخانی، نقطه‌ضعف این مدل را انتخاب شرکای نامناسب خواند و گفت: به همین دلیل اهلیت فنی و مالی شرکای ما، موضوع بسیار جدی است که مجموعه شرکت عمران شهرهای جدید دقت بالایی در این حوزه صرف می‌کند و دستورالعمل بسیار دقیقی در این حوزه تدوین‌شده است؛ همچنین نظام ارزیابی مالی مشخصی وجود دارد که انبوه‌سازان، سازندگان و سرمایه‌گذارانی که حداقل امتیازات را به دست نیاورند وارد فرآیند ما نخواهند شد.

سرمایه‌گذاری بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی

معاون وزیر راه و شهرسازی نکته مهم در انتخاب سرمایه‌گذاران را توان به پایان بردن پروژه‌ها دانست و گفت: امروز خوشبختانه با ۱۰ هزار میلیارد ریال کار را شروع کرده‌ایم که هدف آن پوشش یکی از وظایف و مسئولیت‌های اصلی دولت‌ها یعنی تأمین مسکن است و در قانون اساسی به آن اشاره شده است؛ از این ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی آورده می‌شود و تجهیز زمین، آورده شرکت عمران است.

وی اظهار کرد: در شهر اندیشه، پروانه نیز بر عهده سرمایه‌گذار است اما در شهرهای نیازمندتر که بازار مسکن چندان فعال نیست، پروانه ساختمانی را ما برعهده‌گرفته‌ایم تا هزینه شروع فعالیت توسط سازندگان و سرمایه‌گذاران کاهش پیدا کند و امیدوار هستیم خروجی برنامه اقدام ملی، مسکن باکیفیت و پایدار برای شهروندان این مرز و بوم باشد.


جمعیت‌پذیری طرح اقدام ملی در شهر اندیشه ۸۱۰۰ نفر است/ اشتغال آفرینی مستقیم برای ۶۶۰۰ نفر

مهدی مسلم خانی با اشاره به جمعیت‌پذیری ۸۱۰۰ نفری واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی شهر اندیشه از اشتغال آفرینی مستقیم برای ۶۶۰۰ نفر در این طرخ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی مسلم خانی، سرپرست شرکت عمران شهر جدید اندیشه در بخشی از مراسم کلنگ‌زنی بیش از دو هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در این شهر گفت: برنامه طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در شهر اندیشه ۲۵۰۰ واحد است که عملیات اجرایی ۲۰۹۹ واحد این پروژه از امروز و به دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد و جمعیتی بالغ‌بر ۸۱۰۰ نفر را در خود جای خواهد داد.

وی در خصوص اشتغال آفرینی این طرح در شهر جدید اندیشه اظهار کرد: طرح اقدام ملی مسکن در این شهر، برای ۶۶۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و برای بیش از  ۲۷ هزار نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم اشتغال آفرینی خواهد داشت.

مراسم کلنگ زنی و احداث دو هزار و نود ونه واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در شهر اندیشه

وی با اشاره به اینکه شهر جدید اندیشه با وسعت ۱۴۰۰ هکتار در غرب استان تهران واقع‌شده است، اظهار کرد: شرکت عمران شهر جدید اندیشه فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ به‌عنوان مجری شهر جدید اندیشه آغاز کرده است و پس از مطالعات و تصویب طرح‌های شهرداری، عملیات اجرایی این شهر از سال ۱۳۷۲ آغازشده است و تاکنون نیز ادامه دارد.

 مسلم خانی با اشاره به اینکه شهر جدید اندیشه در حال حاضر پذیرای بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت است و شرکت عمران شهر جدید اندیشه پس از استقرار شهرداری و با همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان، خدمات مطلوبی را برای زندگی شهروندان فراهم آورده است، عنوان کرد: به‌عنوان‌مثال این شرکت توفیق مدیریت و ساخت بیش از ۴۵ مجتمع آموزشی را دارا است که همین امر باعث شده است که علاوه بر تأمین نیازهای شهر اندیشه این شهر میزبان دانشجویان و دانش‌آموزان از سایر شهرهای اطراف نیز باشد که این مثال در خصوص سایر خدمات نیز قابل‌تعمیم است.

وی گفت: با توجه به تأمین مطلوب امکانات که به افزایش کیفیت خدمات شهری انجامیده است، اقبال مردمی در این شهر وجود داشته و همچنان رو به افزایش است.

وی بابیان اینکه شرکت عمران شهر جدید اندیشه با بررسی ظرفیت موجود در این شهر، اقدام به طراحی و اجرای پروژه در قالب طرح اقدام ملی مسکن نموده است، گفت: پروژه "لاله"، با مشارکت شرکت عمران شهر جدید اندیشه و بخش خصوصی به تعداد ۵۰۶ واحد ساخته خواهد شد و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در آن اتفاق خواهد افتاد. همچنین پروژه مسکونی مرکز شهر دارای بیش از هزار و ۳۳ واحد مسکونی است که با مشارکت شرکت عمران شهر جدید اندیشه و شرکت سرمایه‌گذاری مسکن ساخته خواهد شد و ۶۹۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این پروژه صورت می‌گیرد که شامل پروژه مسکونی و ره باغ مرکز شهر است.

سرپرست شرکت عمران شهر جدید اندیشه، آماده‌سازی مرکز شهر اندیشه را رویداد دیگری خواند که عملیات اجرایی آن از امروز رقم خورد و افزود: مساحت این مرکز نیز بیش از ۴۷ هزار مترمربع است که ره باغ آن به‌صورت پیاده محور و باهدف توجه به آسایش مردم و افزایش تعاملات اجتماعی طراحی‌شده است و در لایه دوم آن کاربری‌های متنوعی نظیر بیمارستان تخصصی و  فوق تخصصی، دانشگاه خواجه نصیر، فرهنگسرا، ره باغ، کاربری تجاری اطراف آن و فضای باز عمومی به‌منظور افزایش تعاملات اجتماعی دیده‌شده است.

وی گفت: هسته مرکزی این پروژه بر پایه بهره‌گیری از عناصر هویت‌بخش شکل‌گرفته است و با توجه به تأمین مطلوب خدمات در شهر اندیشه تلاش شده است کاربری‌ها در مرکز شهر به نحوی دیده شود که کارکردی فرا منطقه‌ای و ملی داشته باشد.


گزارش تصویری مراسم کلنگ زنی و احداث ۲۱۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در شهر اندیشه را اینجا ببینید