شناسهٔ خبر: 72999 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

گروه سرمایه گذاری مسکن «نهاد توسعه‌گر» شد

گروه سرمایه گذاری بانک مسکن گروه سرمایه‌گذاری مسکن با دریافت گواهینامه صلاحیت ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری رسما به عنوان نهاد توسعه‌گر شناخته شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن، قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در هفده ماده در سال ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان قانون اساسی رسید.

در این قانون سازوکار و ضوابط نوسازی بافت های ناکارآمد شهری تبیین شده است و در بخشی از این قانون نیز این مجوز به دولت و مجریان طرح های احیای بافت های ناکارآمد شهری داده شده تا بخشی از اختیارات و عملیات اجرایی برای احیای این مناطق را به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار کنند.

بر اساس آنچه که در ماده چهار قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده آمده است، مجریان طرح‌های احیاء، بهسازی و نوسازی (وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها) می‌توانند قسمتی از اختیارات خود را به شرکت‌ها و یا سازمان‌های وابسته به خود و یا اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی صاحب صلاحیت فنی، مالی و اجرایی واگذار نمایند.

صلاحیت اشخاص حقیقی و حقوقی برای واگذاری بخشی از اختیارات نوسازی و بازسازی بافت های ناکارآمد شهری باید توسط شرکت عمران و بهسازی شهری از شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی تایید شود.

منظور از واگذاری اختیارات، صرفا اقدامات مربوط به تصدی‌گری امور و وظایف شرکت عمران و بهسازی شهری ایران است که در قالب سه گرایش توسعه گری، تسهیل گری و کارگزاری قابل واگذاری خواهد بود.

به استناد همین ماده قانونی، گروه سرمایه گذاری مسکن از شرکت های تابعه بانک مسکن و شرکت های فعال در حوزه انبوه سازی مشمول این ماده شد و موفق به دریافت گواهینامه صلاحیت ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری شد.

این گواهینامه از سوی شرکت مادر تخصصی باز آفرینی شهری ایران به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی صادر و دارنده آن به عنوان «نهاد توسعه گر» شناخته می‌شود.

بر اساس دستورالعمل اجرایی ماده ۴ قانون نوسازی و بهسازی بافت های ناکارآمد شهری، مجوز نهاد توسعه گر به اشخاص حقوقی داده می شود که دارای چهار شاخص « توانایی مدیریتی، فنی و تخصصی»، « توانایی مالی، سرمایه گذاری و تجهیز منابع»، « دارا بودن ساختار تشکیلاتی و سازمان اجرایی» و «سوابق مرتبط» باشد.

«توسعه گر» شخص حقوقی است که با در اختیار داشتن تخصص‌ها و امکانات فنی و مالی در طرح‌های مقاوم‌سازی، بهسازی، ساخت و نوسازی در حوزه کاربری‌های انتفاعی و غیرانتفاعی شامل مسکن و ساختمان، خدمات زیربنایی و روبنایی و فضاهای عمومی در مقیاس پلاک‌های انفرادی، تجمیعی، در مقیاس محلی و شهری، مدیریت و مسوولیت اجرا و یا سرمایه‌گذاری را بر عهده دارد.

در قوانین و آیین‌نامه‌های اجرایی مرتبط به حوزه بازآفرینی شهری ظرفیت‌های گوناگونی برای نهادهای توسعه‌گر پیش بینی شده است که از جمله آن، تفویض بخشی از اختیارات شرکت و بازآفرینی شهری ایران و شهرداری‌ها به توسعه‌گران، معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات بانکی، تهیه طرح‌های بازآفرینی و مشارکت با دستگاه‌های دولتی در اراضی واقع در محدوده‌های هدف است.

گواهینامه صلاحیت ماده ۴ قانون احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده که تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ اعتبار دارد با پیگیری‌های معاونت توسعه فناوری و مدیرت ساخت گروه سرمایه‌گذاری مسکن دریافت شده است.