شناسهٔ خبر: 76776 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

افتتاح پروژه‌های مشترک مدیریت بحران شهر تهران به مناسبت شانزدهمین سالگرد زلزله بم

بازدید آیین افتتاح پروژه های مشترک مدیریت بحران شهر تهران به مناسبت شانزدهمین سالگرد زلزله بم امروز صبح در سازمان مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، این مراسم با حضور و سخنرانی حناچی شهردار تهران، کرمی محمدی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی، مافی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین و مدیران شهرداری تهران و دستگاه‌های اجرایی در حوزه مدیریت بحران در پایگاه چندمنظوره مدیریت بحران ایثار سازمان مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از به سرانجام رسیدن پروژه مشترک سازمان هواشناسی کشور با سازمان مدیریت بحران شهر تهران در قالب راه اندازی ایستگاه های باران سنجی سامانه پیش بینی و سامانه هشدار سیل تهران، فرآیند پیش بینی شرتیط اقلیمی و آب و هوا را یک فرآیند کاملا علمی توصیف نمود که قطعی نبوده و ممکن است با خطاهای اجتناب ناپذیری روبرو شود.

وی ابراز امیدواری کرد با استفاده از فناوری‌های نوین و تجارب بین‌المللی و همچنین نصب، راه‌اندازی و تجهیز سیستم‌های جدید، درصد خطا در فرآیند پیش بینی آب و هوا به حداقل رسیده به طوری که خروجی های سازمان هواشناسی کشور در قالب اطلاعات ذی قیمتی برای سازمان ها و دستگاه‌های اجرایی از جمله شهرداری تهران به بهترین شکل خود مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

تاج‌بخش از آمادگی سازمان هواشناسی کشور برای دستیابی کامل به سامانه پیش‌بینی سیل تهران خبر داد.

محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سانحه زلزله بم در کشور را نقطه عطف در خصوص تغییر رویکرد جامعه مهندسی کشور به تدوین دستورالعمل ها، آیین نامه ها و مقررات ملی ساختمان دانست و گفت:  شاهدیم پس از گذشت بیش از یک دهه از سانحه دلخراش زلزله بم با بزرگای کمتر 7 ریشتر در سال 1382 و تلفات انسانی عظیم، زلزله 21 آبان ماه 1396 در سپل ذهاب با بزرگای بیشتر از 7 ریشتر با تلفات انسانی کمتر از 700 نفر روبرو می شود که البته آلام زیاد و غیر قابل قبول است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاب آوری سازه های با اهمیت زیاد بویژه بیمارستان ها را در بحران‌های مختلف بویژه زلزله حائز اهمیت دانست و افزود: همکاری تمامی سازمان ها و دستگاه های ذی مدخل در این زمینه را در جهت تبدیل شدن این مهم به یک مطالبه عمومی خواستاریم.

وی رونمایی از پروژه های مشترک امروز در حوزه مدیریت بحران شهر تهران را حاصل تعامل مضاعف و سازنده دیروز سازمان های فعال در حوزه مدیریت بحران دانست و آمادگی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جهت همکاری های موثر مشترک با مراکز علمی، دانشگاهی و اجرایی به ویژه سازمان هواشناسی کشور و سازمان مدیریت بحران شهر تهران را اعلام کرد.

شکرچی زاده از تلاش های ارزنده شهردار تهران در کسوت معاون معماری و شهرسازی اسبق وزارت راه و شهرسازی و حمایت های موثر ایشان در قالب کلیددار شهر تهران در حوزه مدیریت بحران سپاسگزاری نمود تا جایی که تدقیق حرائم گسل کلان شهر تهران و ابلاغ آن به مناطق مختلف شهرداری تهران را مرهون مساعی ایشان در هر دو مسئولیت شان دانست.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن شهرسازی ابلاغ قانون مدیریت بحران را ظرفیتی جدید و البته دشوار در حوزه سازمان مدیریت بحران کشور دانست که محتاج همکاری و مساعدت تمامی دستگاه های مسئول در این زمینه خواهد بود.

وی با توجه به نقش جدید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرساز در حوزه مدیریت بحران کشور در قانون اخیر، آمادگی کامل این مرکز در جهت تصویب پروژه های مشترک و انجام فعالیت های علمی و پژوهشی تیمی در جهت ارتقای تاب آئری بیش از پیش شهرها و سکونتگاه های کشور بویژه کلان شهر تهران را اعلام کرد.