شناسهٔ خبر: 8268 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای؛

طرح توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی مسافری ابلاغ شد

جاده فيروكوه طرح توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی مسافری و فرایند و شرایط واگذاری آن به متقاضیان از سوی معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به ادارات كل حمل‌ونقل و پایانه‌های سراسر كشور جهت اجرا و اقدامات لازم ابلاغ شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، اسماعیل غلامی معاون حمل‌ونقل این سازمان با بیان این خبر اظهار کرد: در راستای توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی مسافری و ایجاد تسهیلات برای تقویت بنیه مالی متقاضیان وسیله نقلیه جدید، طرح توسعه و نوسازی ناوگان با استفاده از تسهیلات بانكی تدوین شد كه در حال حاضر اعطای تسهیلات در خصوص توسعه ناوگان و خریداری ناوگان جدید فقط برای خودروهای سواری كرایه و ون امكان پذیر است.

غلامی با اشاره  به  این كه  میزان تسهیلات اعطایی به متقاضیان به تفكیك نوع ناوگان در دو بخش توسعه و نوسازی مشخص شده است، افزود: متقاضیان می‌توانند ناوگان عمومی فرسوده برون شهری خود اعم از اتوبوس، مینی‌بوس و سواری كرایه را در مراكز اسقاط معین  از رده خارج كنند و در این راستا بر اساس بخشنامه هیات محترم وزیران در تاریخ ۱۳ اسفند ماه سال ۹۳ در ازای فروش ناوگان فرسوده به  وارد كنندگان خودروهای شخصی و پذیرش آن در مراكز اسقاط معین، برگه  رسید از رده خارج كردن ناوگان عمومی فرسوده را دریافت كرده و به یكی از شركت‌های تعیین شده تحویل می‌دهند تا از مزایای از رده خارج کردن وسایل نقلیه فرسوده در طرح ‌های نوسازی ناوگان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استفاده كنند.

وی در ادامه یادآور شد: متقاضیان می‌بایست پس از تخصیص وسیله نقلیه توسط شركت‌های خودروساز طرف قرارداد و پس از تائید اولیه بانك عامل یا لیزینگ مبنی برامكان اعطای تسهیلات به آنها، نسبت به  از رده خارج کردن وسیله نقلیه فرسوده اقدام کنند.

معاون حمل‌ونقل این سازمان اظهار کرد: در طرح نوسازی، جایگزینی صرفا براساس خروج یک دستگاه ناوگان فرسوده صورت می‌گیرد. با توجه به نوپا بودن فعالیت حمل و نقل روستایی و محدودیت ناوگان حمل و نقل عمومی روستایی در سال جاری تفاهم‌نامه‌هایی با شركت‌های خودرو سازی و برای تامین ناوگان مورد نیاز حمل و نقل روستایی و صندوق كار آفرینی امید برای تامین تسهیلات و منابع مالی مورد نیاز توسعه ناوگان روستایی مبادله شده است. بر این اساس پیش‌بینی می‌شود تعداد ۳۰۰۰ دستگاه ون و ۴۵۰۰ دستگاه سواری وارد عرصه حمل و نقل روستایی شوند.

در زمینه تامین ناوگان حمل و نقل روستایی یكی از اقدامات دیگری كه سازمان پیگیری نموده است هدایت تسهیلات اشتغال‌زایی سایر نهادها به سمت توسعه ناوگان حمل و نقل روستایی است در این راستا مقرر شده است تعداد ۱۰۰۰۰دستگاه شامل ۲۰۰۰ دستگاه ون و ۸۰۰۰ دستگاه وانت دو كابین با استفاده از تسهیلات خود اشتغالی كمیته امداد امام خمینی (ره) به ناوگان حمل و نقل روستایی اضافه شوند. كل ناوگان پیش بینی شده در طرح توسعه ناوگان روستایی طی یك سال آینده ۱۷۵۰۰ دستگاه می‌باشد.

همچنین در خصوص نوسازی ناوگان باری تقریبا با اكثر كارخانه‌های خودرو سازی داخلی قرارداد منعقد شده و دراین زمینه تسهیلات با نرخ سود مناسب در نظر گرفته شده كه متقاضیان می‌توانند با مراجعه به ادارات استانی از فرآیند كار مطلع شوند/.

نظر شما