شناسهٔ خبر: 91651 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل بانک مسکن:

وام ساخت سازندگان حرفه‌ای در تهران ۴۵۰ میلیون تومان شد

محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن، گفت: سیاست جدید تسهیلات دهی به فعالان بخش مسکن و ساختمان در چارچوب برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نامگذاری شده است، از هم‌اکنون در کلیه شعب بانک مسکن به اجرا در می‌آید.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن از تطبیق خطوط کلی تصمیمات و اهداف اعتباری بانک مسکن در سال جدید با شعار سال ۱۴۰۰ و منویات مقام معظم رهبری خبر داد و در این باره گفت: بانک مسکن همواره نقش اصلی و بزرگ در تامین مالی بخش مسکن بخصوص حوزه تولید و عرضه مسکن بر عهده داشته است. در سال جدید نیز از آنجا که سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده است، وظیفه خود می‌دانیم برای جهش تولید و رونق عرضه مسکن، در دو مسیر گام اثربخش برداریم؛ مسیر اول تسهیلات‌دهی به تولیدکنندگان واحدهای مسکونی و مسیر دوم نیز تشویق و پشتیبانی از ساخت و سازهای هدفمند و مناسب اقشار کم‌درآمد جامعه است. این دو مسیر با بسته تسهیلاتی که برای تولید مسکن در سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده، پیش‌روی انبوه‌سازان و شرکت‌های ساختمانی قرار دارد تا از امکانات آن برای رونق خانه‌سازی در کشور بهره ببرند.

مدیر عامل بانک مسکن با تشریح بسته پشتیبانی از تولید مسکن در سال ۱۴۰۰، خبر داد: ۱۲ طبقه تسهیلات ساخت مسکن متناسب با نوع و شرایط سازنده و همچنین منطقه شهری محل ساخت و ساز، برای تامین مالی پروژه‌های خانه‌سازی در کشور در سال جدید در نظر گرفته شده است که امکان دریافت آنها از طریق شعب بانک مسکن در سراسر کشور وجود دارد. این ۱۲ طبقه تسهیلات ساخت مسکن در واقع، دارای ۱۲ سقف ریالی متفاوت است.

شایان با توضیح بیشتر درباره این بسته تصریح کرد: شهرهای تهران، ‌ اصفهان، ‌ شیراز، مشهد، تبریز، ‌ کرج، اهواز، ‌ بندرعباس، بوشهر، قم، ‌ ساری و رشت، دسته اول از مناطق شهری را تشکیل می‌دهند که سقف تسهیلات ساخت در آنها بیشتر از سایر مناطق است. دسته دوم مناطق، ‌ سایر مراکز استان‌ها و همچنین شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر است. دسته سوم نیز شامل سایر شهرها می‌شود.

در ادامه با توجه به کیفیت ساخت و همچنین صلاحیت حرفه‌ای سازنده سقف تسهیلات اعطایی به ۴ گروه متفاوت تقسیم‌بندی شده‌اند که بر این اساس، گروه اول پروژه‌های احداثی با استفاده از فناوری‌های نوین توسط سازندگان حرفه‌ای است. گروه دوم پروژه‌های احداثی با استفاده از فناوری‌های نوین توسط سایر سازندگان غیرحرفه‌ای است. گروه سوم شامل واحدهای احداثی توسط سازندگان حرفه‌ای با استفاده از فناوری نوین و گروه چهارم شامل واحدهای احداثی توسط سایر سازندگان (غیرحرفه‌ای) بدون استفاده از فناوری‌های نوین است.

مدیرعامل بانک مسکن درباره سقف تسهیلات ساخت در بسته اعتباری تولید مسکن ۱۴۰۰ گفت: در دسته اول مناطق شهری، به سازندگان گروه اول و دوم، به ترتیب برای ساخت هر واحد مسکونی، ‌ ۴۵۰ میلیون تومان و ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود. به گروه‌های سوم و چهارم نیز در این منطقه شهری ۳۰۰ و ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت برای هر واحد مسکونی ارایه می‌شود.

همچنین در دسته دوم مناطق شهری نیز به سازنده‌های گروه اول و دوم، به ترتیب ۴۰۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات و به گروه‌های سوم و چهارم نیز به ترتیب ۲۵۰ میلیون تومان و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

در سایر شهرها یعنی دسته سوم مناطق شهری نیز به گروه‌های اول تا چهارم سازنده به ترتیب ۳۰۰ میلیون، ۲۵۰ میلیون، ۲۰۰ میلیون و ۷۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت مسکن به ازای احداث هر واحد پرداخت می‌شود.

همچنین جهت پروژه‌های احداثی مطابق با الگوی تقاضا (در استان‌های تهران، البرز، خراسان‌رضوی، قزوین و گیلان واحدهای تا ۸۰ متر مربع و در سایر استان‌ها بین ۸۰ تا ۱۰۰ متر مربع)، تمهیدات لازم به منظور تسهیل بر ضوابط عمومی تسهیلات انجام شده است. بنابراین، سیاست اعتباری در این بسته به گونه‌ای پیش‌بینی شده است که خانه‌های مناسب اقشار هدف جامعه، در کشور ساخته و تولید شود.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، مدیر عامل بانک مسکن اظهار امیدواری کرد در سال ۱۴۰۰، بخش مسکن و ساختمان بتواند پس از مدتی رکود تورمی، در مسیر رونق غیرتورمی حرکت کند و بازار مسکن شاهد پویایی تولیدکنندگان ساختمان و همچنین جنب و جوش خریداران خانه باشد.