شناسهٔ خبر: 9286 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

مديركل دفتر ترانزيت و پايانه‌های مرزی خبر داد:

افزايش ۱.۲ درصدی ترانزيت در بهار ۹۴/ فعال‌ترین مرزهای ورودی و خروجی کالاها ترانزیتی

محمدجواد عطرچیان مديركل دفتر ترانزيت و پايانه‌های مرزی گفت: بيش از ۳ ميليون و ۳۷۴ هزار تن كالا از ۳۲ مرز فعال زمينی و آبی كشور در ۳ ماهه ابتدای سال ۹۴ ترانزيت شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱.۲ درصد افزايش يافته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی به نقل از روابط‌ عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، محمدجواد عطرچيان افزود: در پي اقدامات انجام شده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه توسعه و بهبود زيرساخت‌هاي حمل و نقل و تقويت كريدورهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران، هماهنگي با سازمانهاي ذيربط و برنامه‌ريزي و فعال نمودن مناسبات ترانزيتي و حمل و نقلي با كشورهاي منطقه، همچنين تعامل و همكاري بخش خصوصي فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي در كشور طي مدت یاد شده از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، يك ميليون و ۷۳۸ هزار  تن را مواد نفتي و يك ميليون و ۶۳۵ هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، انواع تركيبات شيميايي، انواع پنبه، لوازم خانگي و مواد غذايي بوده است.

مديركل دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي افزود: در مدت زمان یاد شده، از ميان مرزهاي كشور پرويز خان در استان كرمانشاه با ۹۱۶ هزار تن معادل۲۷ درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي بندر عباس با  ۶ / ۲۰ درصد، باشماق با ۳ / ۱۷ درصد و بازرگان با ۱۰ درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

وی در ادامه افزود: در زمينه ترانزيت خروج كالا از كشور، بندر امام با يك ميليون و ۳۷۳ هزار تن معادل  ۴۱ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بندرعباس با ۱۲ درصد، بازرگان با ۴ / ۶ درصد، لطف‌آباد با  ۴ / ۶ درصد و سرخس با ۳ / ۵ درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

عطرچيان بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: از ۱۵۰ هزار دستگاه تعداد سفر كاميون‌هاي حمل كننده كالاهاي ترانزيتي، ۹۱ هزار دستگاه معادل ۶۱ درصد توسط كاميون ايراني و مابقي توسط ساير مليت‌ها از كشور حمل شده است.

وی افزود: جمهوري اسلامي ايران به دليل موقعيت استراتژيك و ژئو پلتيك خود به عنوان چهار راه ترانزيتي آسيا و اروپا داراي پتانسيل‌هاي كافي براي افزايش ترانزيت كالا و مسافر از طريق شيوه‌هاي گوناگون حمل و نقل است./

نظر شما