شناسهٔ خبر: 93513 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

تا پایان خردادماه عملیاتی می شود؛

توسعه فاز سوم شبکه شتابنگاری استان فارس با نصب ۱۳ دستگاه شتابنگار برخط (آنلاین)

فاز سوم شبکه شتابنگاری-راه و شهرسازی فارس.jpg در راستای اجرای پایلوت سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع در استان فارس مرحله سوم توسعه شبکه شتابنگاری استان فارس تا پایان خردادماه عملیاتی می شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(فارس)، جعفر زاهدی مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس اظهار داشت: با پیگیرى هاى صورت گرفته از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰توسط اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل این اداره کل در راستای اتصال تمامی شهرهای استان به شبکه شتابنگاری کشور و نیز رایزنى و مذاکرات صورت گرفته با بخش شبکه شتابنگارى زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت متبوع، تعداد ۳۸دستگاه شتابنگار برخط با ارزشى افزون بر ۴۵۰میلیارد ریال به حوزه استان اختصاص یافت که در فاز سوم شهرهاى سده، بوانات، نورآبادممسنی، آباده طشک، زرقان، کنارتخته، جویم زاهدشهر، هنگام، جووکان، سیف آباد و باب انار، نصب و راه‌اندازی و در اختیار دستگاه هاى اجرایى قرار خواهد گرفت.
وی افزود: مرحله توسعه شبکه شتاب نگاری استان فارس، با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، ۱۳محل دیگر انتخاب و دستگاه های شتاب نگار برخط در شهرها و مناطق لرزه خیز نصب خواهد شد.
زاهدی در ادامه تصریح کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله در کشور، مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور می باشد و از این رو با پیگیری های صورت گرفته، در سه فاز مختلف توسعه، دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید استان انجام گرفت که در فاز اول در سال ۹۷ تعداد ۵ ایستگاه شتابنگار برخط و در فاز دوم در سال ۹۸ تعداد۲۰ دستگاه شتابنگار برخط در استان نصب و راه اندازی شد و در فاز سوم تعداد ۱۳ دستگاه شتابنگار برخط در حوزه استان تا پایان خردادماه نصب و راه اندازی خواهد شد.
وی عنوان داشت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی متولی شبکه شتابنگاری زلزله کشور در سال۱۳۹۷ اقدام به خرید ۵۶۲ دستگاه شتابنگار برخط نمود،که پیگیریهای انجام شده توسط اداره کل راه و شهرسازی استان شاهد نصب ۳۸ ایستگاه شتابنگار برخط باشیم تا با توجه به اجرای پایلوت راه اندازی سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع برای ۸ استان مهم کشور استان فارس از جمله این استانها قرار بگیرد.

تکمیل پازل اصلی راه اندازی سامانه‌های هشدار سریع با تامین مالی توسط استان
مدیرکل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه در صورت تامین مالی توسط استان پازل اصلی راه اندازی سامانه‌های هشدار سریع و پاسخ سریع مهیا خواهد شد، گفت: این نوع سامانه‌ها حتما باید در نزدیکی گسل‌ها نصب شوند و از آنجایی که نمی‌توان پیش‌بینی کرد که زلزله‌ها در کدام بخش از گسل‌ها ایجاد گسیختگی می‌کنند، از این رو نیاز است تا این سامانه‌ها به صورت پراکنده نصب شوند.
وی با بیان اینکه دنیا در مواجهه با زلزله به سمت عکس‌العمل‌های منطقی و مناسب پیش می‌رود گفت: در زمان رخداد زلزله مهمترین اقدامی که انجام می‌شود، شناسایی چشمه‌ زلزله و بزرگای آن است که این امر از طریق توسعه شبکه‌های شتابنگاری‌ و لرزه نگاری و راه اندازی سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع زلزله صورت می‌گیرد.
 زاهدی افزود: در صورتی که مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بر اساس این اطلاعات، نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است‌.
زاهدی یادآور شد: استان فارس در مجموع با۱۰۵ ایستگاه شتابنگاری از مجموع ۱۳۱۵ایستگاه شتاب نگاری در سطح کشور را به خود اختصاص خواهد داد.