به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کازوتوشی آیکاوا پس از بازدید از بخشهای مختلف بندر شهید رجایی در نشست مشترک با مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، گفت: امیدواریم که با لغو تحریمها، مبادلات دریایی و همکاریهای مشترک شرکتهای خصوصی ژاپن در بندر شهیدرجایی از سر گرفته شود.
وی با اشاره به روابط دوستانه و دیرینه دو کشور ادامه داد: تقویت و گسترش روابط تجاری با ایران بسیار مهم و حائز اهمیت است و بندر شهید رجایی به عنوان بندری مهم در منطقه میتواند نقش مهمی را در توسعه تجارت بین دو کشور ایفا کند.
سفیر ژاپن در ایران با اشاره به بازنگری ژاپن در سیاستهای تجهیزات بندری خود طی سالهای گذشته، توسعه دریامحور را یکی از مهمترین اهداف کشورش عنوان کرد و افزود: به دنبال آن هستیم هم راستا با هوشمندسازی بنادر همکاری خود را با کشورهای دریایی گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی با توجه به ظرفیتهای موجود خود میتواند زمینه ساز حضور سرمایه گذاران سایر کشورها شود، افزود: به عنوان سفیر ژاپن مزیتها و ظرفیتهای که در این نشست به آنها اشاره شد را به مسئولان اقتصادی ژاپن منتقل خواهم کرد تا زمینه همکاریهای بیشتر فراهم شود.
بندر شهید رجایی؛ حلقه کریدور شمال جنوب
علیرضا محمدی کرجی ران؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این نشست ضمن معرفی فرصتها و مزیتهای سرمایه گذاری بندر شهید رجایی گفت: ۸۰ درصد از ترانزیت ایران از این بندر انجام میشود، علاوه بر این وجود تجهیزات مدرن کانتینری، اتصال به خط سراسری راه آهن، دسترسی به فرودگاه بینالمللی بندرعباس، وجود اراضی قابل واگذاری برای فعالیتهای پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی، دسترسی به آبهای آزاد و وجود پایانههای اختصاصی از مهم ترین مزیتهای این بندر است.
وی با اشاره به جایگاه بندر شهید رجایی به عنوان نقطه مهم کریدور شمال ـ جنوب تصریح کرد: سرعت در جابجایی کالا و امنیت بالا، باعث شده ایران به عنوان بهترین نقطه برای ترانزیت محسوب شود که بندر شهید رجایی به عنوان مرکز ثقل آن قلمداد میشود.
محمدی کرجی ران با بیان اینکه بندر شهید رجایی از نظر پهلودهی کشتیهای بزرگ لاینر، تجهیزات مدرن، گمرک تخصصی کانتینری و موضوعات دیگر بندر اول ایران محسوب میشود، گفت: درحال حاضر در این بندر کشتیهایی با ۱۴ هزار TEU پهلودهی میشود و قصد داریم در ترمینال جدید کشتیهایی با ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU را پذیرش کنیم.
وی تصریح کرد: ایران همواره از منافع شرکای اقتصادی خود حمایت کرده و منافع دیگر کشورها را جهت تقویت همکاریهای مشترک حیاتی و حساس میداند، لذا با تبعیت از سیاستهای ابلاغی وزارت امور خارجه و سازمان بنادر و دریانوردی در تهران آماده هرگونه همکاری با کشور ژاپن هستیم.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، محمدی کرجیران گفت: بیشک ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در موضوعات بندری و دریایی است و نیز به دنبال توسعه روابط دریایی و بندری و تقویت آموزشهای دریانوردی با این کشور هستیم.