شناسهٔ خبر: 106709 - سرویس جاده‌ای

جشنواره رسانه‌ای «ایمنی حمل و نقل» فراخوان داد

سید حسین میر شفیع جشنواره رسانه‌ای «ایمنی حمل و نقل» این بار به صورت ملی و در سراسر کشور برگزار می‌شود.

سيدحسين ميرشفيع مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، با اعلام فراخوان برگزاری جشنواره رسانه‌ای «ایمنی حمل و نقل» نخستین بار به صورت ملی در سراسر کشور، شناسایی و شبکه‌سازی علاقه‌مندان و فعالان رسانه‌ای مرتبط با ایمنی سفر برای تعامل بیشتر، تعمیم و گسترش تولیدات رسانه‌ای مرتبط با ایمنی سفر در بستر رسانه‌های گوناگون به ویژه رسانه‌های نوین، شبکه‌سازی و حمایت از پدیدآورندگان آثار رسانه‌ای در موضوع ایمنی سفر و عمق‌بخشی به محتوای رسانه‌ای مرتبط با ایمنی سفر را اهداف اصلی برگزاری این جشنواره اعلام کرد.

وی محورهای موضوعی جشنواره را نیز به قرار زیر اعلام کرد: ۱. فرهنگ سازی ایمنی حمل و نقل: تبیین و بررسی نمودهای مختلف فرهنگی و آموزه‌های اجتماعی با تأکید بر بررسی نسبت مفاهیم بنیادین و مسائل روز با موضوع ایمنی تردد (حس خوب رانندگی ایمن، راننده قانون مدار، دلایل عدم ایمنی تردد، افزایش مشارکت مردمی در زمینه ایمنی تردد و ...)، ۲. ابعاد سفر ایمن: تبیین ابعاد مختلف ایمنی تردد، توجه به خطاهای انسانی و دلایل ایجاد تصادف و راهکارهای جلوگیری از تصادف (راننده و مسافر آگاه به ایمنی رانندگی، خودرو و جاده، استراحتگاه‌ها و مجتمع‌های خدمات رفاهی، اطلاع رسانی مؤثر و به موقع از طریق پیام‌های رانندگی ایمن در جاده‌ها و ...) و ۳. راهداران و تلاش برای ایمنی تردد:  در راستای خدمت رسانی به ایمنی تردد مسافران و در راه ماندگان در ایام نوروز.

به گفته نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه، بخش‌های جشنواره هم شامل موارد زیر است:

۱. مطبوعات و خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های اطلاع رسانی دارای مجوز فعالیت از وزارت ارشاد و فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامل محورهای ذیل خواهد بود: خبر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله و یادداشت و بخش ویژه : تیتر. ۲. رسانه‌های صوتی و تصویری (تولیدی رسانه)؛ این بخش با تمرکز بر تولیدات رسانه‌های صوتی و تصویری با تأکید بر محتواهای تولید و پخش شده در رسانه ملی و شبکه‌های تلویزیونی برگزار می‌شود و شامل بخش‌های ذیل خواهد بود: آثار نمایشی رادیویی و تلویزیونی (نمایش رادیویی، فیلم کوتاه، مجموعه تلویزیونی، فیلم تلویزیونی)، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی (ترکیبی- مسابقه- گفت و گو محور)، پویانمایی و موشن‌گرافی، مستند، انواع نماهنگ و موسیقی تصویر، گزارش خبری رادیویی و گزارش خبری تلویزیونی. ۳. رسانه‌های مجازی؛ در حوزه فضای مجازی توجه اصلی بر تولیدات کاربران در بستر فضای مجازی است و محصولات تولید شده در قالب بندی متناسب با فضای مجازی مورد توجه خواهد بود. بر این اساس این حوزه شامل بخش‌های ذیل خواهد بود: پست شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام، ‌توییتر، ‌….) و حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی(اینستاگرام، ‌توییتر، ‌….). بخش ویژه: طرح بازی و نرم افزار (رایانه و تلفن همراه). ۴. گرافیگ (پوستر، طرح جلد، اینفوگرافی).

ميرشفيع درباره جوایز جشنواره یادشده و نحوه ارسال آثار به دبیرخانه آن هم عنوان کرد: به نفرات برتر هر بخش از جشنواره جوایزی اهدا خواهد شد. همه شرکت کنندگان می‌بایست با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی https://www.mrud.ir/javaneh  نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و ارسال آثار از طریق سایت اقدام کنند.   ارسال آثار بخش رسانه‌های خبری و تحلیلی و فضای مجازی از طریق فایل و لینک در سایت جشنواره مقدور است. در صورت حجم بالای آثار علاوه بر تکمیل فرم در سایت، می‌بایست اثر در قالب ۲ نسخه دی وی دی به دبیرخانه جشنواره ساختمان مرکزی وزارت راه وشهرسازی، واقع در میدان آرژانتین، ابتدای آفریقا، اراضای عباس آباد، خیابان دادمان، ساختمان شهید دادمان وزارت راه وشهرسازی، طبقه ۱۴ جنوبی، مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی، قید شود برای جشنوراه رسانه ای ایمنی حمل و نقل ارسال شود. آثار بخش رسانه‌های صوتی و تصویری می‌بایست در قالب ۲ نسخه دی وی دی به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.

وی زمان انتشار و پخش آثار را هم بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فرودین ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: آخرین مهلت ارسال آثار ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ و زمان برگزاری اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیدگان هم اردیبهشت ۱۴۰۱ خواهد بود.

به گفته نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه، شرایط عمومی شرکت در جشنواره به شرح زیر است: شرکت‌کنندگان در جشنواره، باید آثار خود را با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی جشنواره در قالب زمان‌بندی تعیین شده به دبیرخانه ارسال یا تحویل دهند. اطلاع رسانی جشنواره، فرایند ثبت نام و ارسال آثار از طریق سایت دبیرخانه جشنواره به نشانی میدان آرژانتین، ابتدای آفریقا، اراضای عباس آباد، خیابان دادمان، ساختمان شهید دادمان وزارت راه وشهرسازی، طبقه ۱۴ جنوبی، مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی، قید شود برای جشنوراه رسانه ای ایمنی حمل و نقل انجام می‌شود. آثاری که در فاصله زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۰  تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ در یکی از نشریات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری (دارای مجوز) و شبکه‌های اجتماعی منتشر و یا در شبکه‌های داخلی و برون مرزی صدا و سیما  پخش شده است در جشنواره شرکت داده می‌شوند. ارسال مشخصات فردی و رسانه‌ای به همراه مشخصات کامل اثر در سایت جشنواره الزامی است. آثار نباید مغایر با قوانین و مقررات جاری، فرهنگ و ارزش‌های ملی و دینی باشد. آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره فقط از پدیدآورنده و صاحب حقوقی اثر یا نشریه چاپ شده پذیرفته می‌شود. شرکت‌کننده برای کسب رتبه باید به شاخص‌‌ها و در نهایت به تصمیمات هیئت داوران اعتماد کرده و پایبند باشد. آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره عودت داده نخواهد شد. دبیرخانه جشنواره مجاز است با حفظ حقوق معنوی صاحب اثر، در حد متعارف آثار منتخب را در امور نمایشگاهی، انتشاراتی، اطلاع رسانی و تبلیغاتی خود استفاده کند. آثاری که با مشخصات ناقص به دبیرخانه جشنواره ارسال شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد. تصمیم‌گیری در قبال مسایل پیش‌بینی نشده بر عهده دبیرخانه جشنواره خواهد بود. همه آثار باید هماهنگ با یک یا چند مورد از موضوعات و محورهای مطرح شده در جشنواره باشد. هر نفر در هر یک از محورهای موضوعی جشنواره حداکثر ۳ اثر می‌تواند ارسال کند. آثار غیر مرتبط با موضوعات جشنواره از داوری حذف خواهند شد. به آثاری که بعد از مهلت تعیین شده به دبیرخانه ارسال شود ترتیب اثر داده نخواهد شد.

شرایط اختصاصی شرکت در جشنواره هم طبق اعلام وی، به شرح زیر است: الف- مطبوعات و خبرگزاری‌ها (خبر، گزارش، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله، بخش ویژه : تیتر). آثار این بخش می‌بایست در بستر رسانه‌های خبری - تحلیلی دارای مجوز منتشر شده باشد. آثار این بخش به ویژه در حوزه خبر باید تولیدی و اختصاصی باشد و آثار پوششی در نظر گرفته نخواهد شد. در خصوص آثاری که بدون ذکر نام تولید کننده منتشر شده، ارائه نامه رسمی از طرف رسانه الزامی است. در صورت عدم وجود لینک آثار و یا حجم بالای اثر، امکان ارسال از طریق پست فراهم است. رسانه‌های مجازی (پست شبکه‌های اجتماعی از جمله ایسنتاگرام، توییتر…) حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام، توییتر…)، بخش ویژه : طرح بازی و نرم افزار). در بخش شبکه‌های اجتماعی می‌بایست لینک صفحه و یا کانال مورد نظر در فرم ثبت نام درج شود. هنگام ثبت نام در جشنواره مشخصات کامل مدیر یا مدیران می‌بایست اعلام شود. آثار بخش طرح برنامه و بازی در قالب pdf یا word باید ارائه شود و حقوق معنوی این آثار برای تولید کننده محفوظ است. تمامی کانال‌هایی که قبل از این ایجاد شده اند، می‌توانند با رعایت ضوابط در جشنواره حضور یابند. رسانه‌های صوتی و تصویری (آثار نمایشی رادیویی و تلویزیونی(نمایش رادیویی، فیلم کوتاه، مجموعه تلویزیونی، فیلم تلویزیونی)، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی (ترکیبی، مسابقه- گفت و گو محور)، پویانمایی و موشن گرافی، مستند، انواع نماهنگ و موسیقی تصویر، گزارش خبری رادیویی، گزارش خبری تلویزیونی، بخش ویژه: طرح برنامه رادیویی و تلویزیونی). آثار این بخش به استثناء طرح برنامه رادیویی و تلویزیونی، حتماً باید در بازه زمانی ذکر شده در یک شبکه تلویزیونی داخلی، برون مرزی یا بین المللی پخش شده باشد. در این بخش ارائه تصویر گواهی پخش اثر با قید تاریخ پخش که به امضای مدیر گروه یا مدیر پخش شبکه رسیده باشد، الزامی است. شرکت کنندگان در این بخش، آثار خود را در قالب نسخه DVD به تعداد سه نسخه با ذکر نام اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و فرم شرکت در جشنواره را از طریق سایت تکمیل کنند. آثار بخش طرح برنامه رادیویی و تلویزیونی در قالب pdf یا word باید ارائه شود. حقوق معنوی این آثار برای تولیدکننده محفوظ است و آثاری که در جشنواره قبلی شرکت کرده اند امکان شرکت مجدد ندارند به استثناء حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی.

میرشفیع اضافه کرد: گزیده آثار جشنواره در قالب مجموعه ای منتشر خواهد شد. بدیهی است دبیرخانه در انتخاب آثار رسیده مختار خواهد بود. برپایی نمایشگاه‌های آثار منتخب، اکران آثار، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌ها از بخش‌های جنبی جشنواره است که زمان و مکان برگزاری آن متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.