شناسهٔ خبر: 11034 - سرویس مسکن و شهرسازی

بت شکن در نشست خبری اعلام کرد:

سهم ۴۰ درصدی بانک مسکن در ارائه تسهیلات بخش مسکن/ ۵۵ درصد فروش اقساطی و تحویل‌های مسکن مهر در دولت یازدهم

محمد هاشم بت شکن مدیرعامل بانک مسکن با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های این بانک در حوزه ارائه تسهیلات در بخش‌های مختلف مسکن و سهم بانک مسکن از میزان کل تسهیلات گفت: ۵۵ درصد فروش اقساطی و تحویل‌های مسکن مهر در دولت یازدهم صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد هاشم بت شکن امروز سه شنبه سوم شهریور ماه در نشست خبری با ارائه گزارشی از عملکرد دو ساله بانک مسکن در دولت یازدهم گفت: در سال ۹۲ کل تسهیلات اعطایی شبکه بانکی ۲۳۶۲ هزار میلیارد ریال بود و این عدد با رشد ۴۴ درصدی به ۳۴۱۴ هزار میلیارد ریال در سال ۹۳ رسید.

وی ادامه داد: در سال ۹۲ شبکه بانکی ۲۸۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان پرداخت کرده است و این عدد در سال ۹۳ به ۴۰۴ هزار میلیارد ریال با رشد ۴۱ درصدی رسید. در سال ۹۲ سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی ۱۲.۲ درصد بود که در سال ۹۳ به ۱۱.۸ درصد رسید. شاید یکی از دلایل کاهش سهم تسهیلات بخش ساختمان، رکود در حوزه مسکن باشد.

بت شکن درباره فعالیت این بانک در سال‌های ۹۲ و ۹۳ توضیح داد: تسهیلات بانک مسکن در سال ۹۳ به ۱۹۸ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد. بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، طی دو ماهه نخست امسال تسهیلات شبکه بانکی ۳۴۶ هزار میلیارد ریال بود که سهم تسهیلات بخش مسکن ۳۴ هزار میلیارد ریال را شامل می‌شود که کاهش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد؛ ضمن اینکه تسهیلات اعطایی بانک مسکن در دو ماهه نخست امسال ۱۹ هزار میلیارد ریال بوده است و بانک مسکن ۴۰ درصد تامین مالی تسهیلات حوزه مسکن را بر عهده دارد.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که این بانک در سال ۹۲ برای ۸۰۳ هزار واحد مسکونی تسهیلات پرداخت کرده است گفت: این رقم برای احداث ۱۹۱ هزار واحد، برای خرید ۹۲ هزار واحد، ۳۹۹ هزار برای واگذاری سهم الشرکه و ۱۱۹ هزار واحد برای تعمیر و تکمیل واحدهای مسکونی پرداخت شده است. همچنین در سال ۹۳ در مجموع برای ۷۹۶ هزار واحد مسکونی ۱۹۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات ساخت و تامین مسکن پرداخت شده است. برای چهار ماهه نخست امسال نیز ۱۶۵ هزار واحد مسکونی تامین مالی شده است که برای این میزان واحد ۴۴ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

۵۵ درصد از فروش اقساطی واحدهای مسکن مهر در دولت یازدهم انجام شد

وی درباره وضعیت تامین مالی بخش مسکن مهر نیز گفت: یکی از تکالیف بانک مسکن واگذاری سهم‌الشرکه مسکن مهر است که تاکنون برای مسکن مهر بالغ بر ۴۹۱ هزار میلیارد ریال برای تامین مالی دو میلیون و ۳۷۰ هزار واحد قرارداد منعقد شده است که از این میزان ۴۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد و ۹۸ درصد تعهد بانک تا سقف ۵۰۰ هزار میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد شده است.

بت‌شکن از پرداخت بالغ بر ۹۲ درصد قراردادهای منعقد‌شده خبر داد و گفت: تاکنون از دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر، یک میلیون و ۵۰۴ هزار واحد فروش اقساطی شده است که عدد فروش اقساطی بالغ بر ۳۱۳ هزار میلیارد ریال است و دفترچه اقساط آن‌ها نیز صادر شده است.

مدیرعامل بانک مسکن یکی از طرح‌های دولت را تکمیل هر چه سریعتر تعهدات باقیمانده دانست و اظهار کرد: ۵۵ درصد از کل فروش اقساطی و تحویل‌های واحدهای مسکونی مسکن مهر در دولت یازدهم انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین بالغ بر ۶۷ هزار میلیارد ریال نتیجه فروش اقساطی منجر به وصول مطالبات مسکن مهر شده است. به منظور سرعت بخشیدن به واگذاری سهم‌الشرکه‌های مسکن مهر افزایش سهم تسهیلات از ۲۵ میلیون به ۳۰ میلیون تومان بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار انجام شد و سقف کلی تسهیلات مسکن مهر از ۴۵۰ هزار میلیارد ریال به ۵۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت که این اقدامات با هدف تسریع ساخت‌وساز و تحویل مسکن مهر انجام شده است. 

عملکرد بانک مسکن در حوزه بافت‌های فرسوده

تسهیلات بافت فرسوده موضوع دیگری بود که بت‌شکن درباره آن گفت: بانک مسکن برای احیای بافت‌ فرسوده طی دو سال گذشته برای ۸۲ هزار واحد مسکونی به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال تامین مالی کرده است گرچه در سال‌های ۹۲ و ۹۳ بانک مرکزی عاملیت پرداخت را به همه بانک‌ها بجز بانک مسکن واگذار کرد اما بانک مسکن از سال جاری عاملیت پرداخت تسهیلات بافت فرسوده را بر عهده گرفت.

در دو سال اخیر سقف تسهیلات صندوق پس‌انداز ممتاز از ۲۰ به ۳۵ میلیون تومان افزایش یافت، ضمن آن‌که وام جعاله نیز از ۵ به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.

شرط بانک مسکن برای افزایش تسهیلات انبوه سازان

وی درباره  درخواست‌های موجود برای تسهیلات‌دهی بیشتر به انبوه‌سازان توضیح داد: اگر انبوه‌سازان گردش حساب‌های خود را در این بانک متمرکز کنند می‌توانند میزان تسهیلات خود از بانک مسکن را افزایش دهند زیرا منطقی نیست گردش حساب آنها در بانک دیگری باشد. بر این اساس اگر این طرح اجرایی شود ما سقف تسهیلات‌دهی بانک مسکن را به انبوه‌سازان تغییر می‌دهیم.