به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جریان سفر به شهرهای نطنز و قمصر در استان اصفهان ضمن بازدید از محلات هدف بازآفرینی شهری این شهرها، در جلسهای که با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد به بررسی مسائل، مشکلات و موانع موجود برای تسریع در نوسازی این مناطق پرداخت.
وی اظهار داشت: نوسازی بافتهای فرسوده علاوه بر ساخت مسکن جدید برای خانوارها، ساخت واحدهای بیشتر و بهبود فضای شهری را هم به دنبال دارد.
آیینی با بیان اینکه نیازمند یک اقدام تحولی هستیم، گفت: در این رابطه میبایست همه نهادها دست به کار شده و از ظرفیت آنها و نیز ظرفیتهای مردمی استفاده شود.
وی نقش مردم را در اقدام تحولی بسیار حایز اهمیت دانست و تاکید کرد: مرحله اول کار متقاعدسازی مردمی است و میبایست مردم ساکن در این محلات از تسهیلات، مزایا و امتیازات در نظر گرفته شده مطلع شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی فراهم کردن فضای تشویقی برای توسعهگران و انبوه سازان را گام دوم این اقدام تحولی دانست و تصریح کرد: بسته تشویقی مورد نظر باید به گونهای باشد که برای سازندگان توجیه اقتصادی نوسازی در بافتهای فرسوده را ایجاد کرده و آنها را از ورود به بازارهای سرمایهای موازی باز دارد.
آیینی همچنین درباره حمایت مالی از نوسازی بافتهای هدف گفت: مالکان میتوانند در دوران جابجایی و ساخت از ودیعه اسکان موقت استفاده کنند که مبلغ آن ۴۵ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه است و علاوه بر آن از محل تسهیلات ویژه نوسازی به عاملیت بانک مسکن، وامهایی در نظر گرفته شده که مبلغ آن در شهرهای مختلف متفاوت است اما در همه آنها مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به صورت صفر درصد و بدون سود بانکی است.
وی افزود: منبع دوم تسهیلات نهضت ملی مسکن است که برای نوسازی بافت های فرسوده قابل استفاده بوده و از شروط چهارگانه نهضت ملی مسکن هم معاف هستند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران یکی از مشکلات بافتهای فرسوده را وجود معابر خاکی عنوان کرد و گفت: معابر آسفالت نشده شرایط نامطلوبی برای محیط زندگی مردم ایجاد کرده است.
وی از شهرداری شهرهای نطنز و قمصر خواست تا مشخصات این معابر را همراه با سطح و سطوح و مشخصات فنی را برای راه و شهرسازی ارسال کنند تا اقدام لازم بعمل آید.
آیینی بیان داشت: در صدد هستیم تا طی سه سال بتوانیم نهضت آسفالت معابر را داشته باشیم و بعبارتی بعد از سه سال اعلام کنیم که هیچ معبر خاکی نداریم.
وی بیان داشت: به یاری خداوند طی یک برنامه سه ساله در کل کشور نهضتی در آسفالت راه اندازی میشود تا معابر خاکی در محدودههای بازآفرینی شهری در کل کشور است، آسفالت شود.