ایرج مصطفوی مدیرکل هواشناسی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: استان سمنان از لحاظ کاهش بارندگی دومین استان کشور است و آمارها نشاندهنده وضعیت تنش آبی در این استان است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان بیان کرد: مجموع بارش سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در استان سمنان ۶۲.۱ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته(۷۰.۸ میلیمتر) و بلندمدت(۱۲۵.۶ میلیمتر) به ترتیب ۱۲ و ۵۰ درصد کاهش داشته است که شهرستانهای گرمسار و دامغان با ۳۵.۵ و ۵۸.۷ درصدکمترین و بیشترین درصد کاهش را نسبت به بلندمدت داشتهاند.
وی تصریح کرد: استان سمنان با ۶۲.۱ میلیمتر بارش از نظر مقدار بارش کمترین میزان را در بین ۳۱ استان کشور داشتهاست و از نظر درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت با ۵۰.۵ درصد کاهش، بعد از استان ایلام (۶۱.۱ درصد کاهش) دومین استان کشور است.
مصطفوی ادامه داد: میانگین دمای استان سمنان ۱۸.۶ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه بلندمدت ۱.۲ درجه افزایش داشته است.
وی افزود: شهرستان مهدیشهر با ۰.۲ درجه کاهش، بیشترین کاهش و آردان با ۲.۷ درجه افزایش، بیشترین افزایش را تجربه کردهاند.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان بیان کرد: پیشبینی فصلی صادره از پژوهشکده اقیلمشناسی و تغییر اقلیم، حاکی از تاخیر بارشهای فصل پاییز است. بر این اساس میانگین بارش سه ماهه پاییز ۱۴۰۱ در بیشتر نقاط در حد نرمال بلند مدت و در نواحی شمالی بین ۵ تا ۱۰ میلیمتر کمتر از نرمال بلند مدت خواهد بود.
به گفته مصطفوی، پیشبینی سه ماهه میانگین دما در بیشتر نقاط استان بین ۰.۵ تا ۱ درجه افزایش دما را نسبت به نرمال بلند مدت نشان میدهد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان اضافه کرد: بر اساس شاخص SPEI دوره یک ساله در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، ۹۱.۶۹ درصد مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته بود که ۸.۵۹ درصد آن خشکسالی خفیف ۱۲.۶۹ درصد خشکسالی متوسط ۳۲.۲۲ درصد خشکسالی شدید و ۳۸.۱۹ درصد خشکسالی بسیار شدید بوده است.
وی گفت: شهرستان مهدیشهر ۳۶.۸۴ درصد، شهرستان میامی ۷۱.۶۵ درصد و بقیه شهرستانهای استان سمنان بین ۹۲ تا ۱۰۰ درصد دچار خشکسالی شدند.