به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (کردستان) فرزاد حسنی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان در نشست خبری به مناسبت هفته حمل و نقل ، رانندگان و راهداری در سنندج برگزار شد، با اشاره به انجام مطالعات 375 کیلومتر راه روستایی در استان، اظهار کرد: برای استفاده از این اعتبار، ۶۵ قرارداد بسته شد و از طریق اعتبار یاد شده، قرار است ظرف سه سال شاخص آسفالت راههای روستایی افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده سهم سال اول، آسفالت ۱۲۵ کیلومتر راه روستایی با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار است که در سه ماه فصل پاییز امسال، ۸۹ کیلومتر آن با تخصیص ۷۶ میلیارد تومان انجام شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان یادآور شد: با استفاده از این میزان اعتبار و آسفالت راههای روستایی، در طول سه سال ۱۰ درصد به شاخص راههای آسفالته اضافه میشود و ضریب استان به ۷۱ درصد میرسد که باز هم از میانگین کشوری عقب هستیم. سه هزار کیلومتر راه روستایی خاکی و شنی است.
حسنی در ادامه گفت: در حال حاضر از ۶ هزار و ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی در استان، سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر آسفالت شده و مابقی خاکی و یا شنی است. هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به راههای روستایی کردستان اختصاص یافت وی با بیان اینکه شاخص استان در راههای روستایی آسفالت راه روستاهای بالای ۲۰ خانوار و همچنین نسبت طول آسفالت انجام شده است، افزود: استان کردستان در این ۲ شاخص جزو استانهای کم برخوردار کشور است.
حسنی با اشاره به اینکه از مجموع راههای روستایی آسفالت شده در استان حدود ۲۰ درصد سالم نیست و نیاز به تعمیرات دارد، اظهار کرد: ضریب بهره مندی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از راه آسفالته ۶۴ درصد و در کشور ۸۰ درصد است. ۲۸ درصد راههای استان دارای خرابی شدید است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان در ادامه با اشاره به وجود هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و شریانی در استان، گفت: ۲۸ درصد راههای استان دارای خرابی شدید، ۳۴ درصد خرابی متوسط، ۲۹ درصد دارای خرابی کم و ۹ درصد دارای راه سالم است.
حسنی با بیان اینکه هرساله براساس اعتبارات این بخش تلاش می شود که از میزان خرابی شدید و متوسط کم شود، افزود: در بخش شریانی امسال تاکنون ۱۳۱ کیلومتر آسفالت شده است و در بخش راه های فرعی و روستایی نیز بیش از ۷۲ کیلومتر روکش آسفالت و ۵۰ کیلومتر هم اصلاح شده است.
وی همچنین به شناسایی ۶۲ نقطه حادثه خیز استان از سال ۱۳۹۵ تاکنون اشاره و بیان کرد: از این تعداد ۲۸ نقطه پر حادثه بوده که تا کنون فقط ۱۰ نقطه آن ایمن سازی شده است.
استان کردستان حدود هشت هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان بیش از ۶ هزار کیلومتر راه روستایی و حدود یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر آن هم راه بینشهری شامل ۳۲۵ کیلومتر بزرگراه، ۸۸۸ کیلومتر اصلی و ۷۰۰ کیلومتر نیز فرعی و عریض است.