به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسین عباسنژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه قشم، بزرگترین جزیره خلیج فارس است، اظهار کرد: سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق اسکله پهل بندرعباس به اسکله لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از اسکله شهید حقانی بندرعباس به اسکله شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
وی با بیان اینکه وجود ۱۵ بندر، اسکله و شناور گردشگری، ۶۰۰ فروند قایق تفریحی و ۷۰ آلاچیق در جزیره قشم، رونق سفرهای دریایی در این جزیره را افزایش داده است، گفت: در حال حاضر ۱۷ لندینگکرافت در بنادر پل و لافت مستقر است که این تعداد برای ایام طرح سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۲ به ۳۵ شناور افزایش مییابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به اینکه بندر شهیدحقانی به عنوان بزرگترین پایانه مسافری دریایی کشور در مسیرهای دریایی قشم، هرمز و لارک فعالیت دارد و پر ترددترین بندر مسافری کشور است، گفت: آبان ماه امسال با شروع پیک مسافرتهای دریایی، پیگیری و هماهنگی صورت گرفته از سوی فرمانداری جزیره ابوموسی و دفتر هماهنگی امور توسعه جزایر استانداری برای نخستین بار خط مسافری بندر شهید حقانی به مقصد جزیره ابوموسی آغاز به کار کرده است.
عباسنژاد افزود: فاصله بین بندر شهیدحقانی تا جزیره ابوموسی ۱۱۰ مایل دریایی است و به طور متوسط یک شناور مسافری در زمان پنج تا شش ساعت این مسیر را طی و به طور متوسط ۱۵۸ نفر مسافر را نیز جابهجا میکند.
وی با بیان اینکه در این بندر ۳۷ فروند شناور با ظرفیت ۳ هزارو ۹۸۷ شناور مسافربری وجود دارد، اظهار داشت: همچنین ۵۰ فروند شناور با ظرفیت ۱۵ نفر در خور آذینی سیریک و ۶۱ قایق نیز به همین میزان ظرفیت در خور تیاب آماده جابجایی گردشگران و مسافران نوروزی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در مورد بنادر غرب و ظرفیتهای گردشگری دریایی این بنادر، گفت: درحال حاضر ۱۰ شناور مسافری با ظرفیت یکهزار و ۲۵۶ صندلی و ۱۶ لندینگ کرافت با ظرفیت ۶۵۲ خودرو در مسیر دریایی بنادر غرب وجود دارد که این تعداد در ایام نوروز افزایش مییابد.
عباسنژاد با بیان اینکه این استان، مقصد ۹۵ درصد سفرهای دریایی در کشور است ادامه داد: ۷۰ فروند قایق تفریحی در ۱۰ اسکله گردشگری بنادر غرب به کار جابجایی مسافران و گردشگران مشغول هستند.
به گفته وی در مسیرهای تردد دریایی استان ۳۲ شناور مسافری با ۳ هزار و ۳۱۲ صندلی از مسیر بندرعباس به قشم، هرمز، لارک و بالعکس، ۱۷ لندینگ کرافت با ظرفیت ۶۷۹ حمل خودرو در بندر پل به لافت و بالعکس، ۲ لندینگ کرافت با ظرفیت ۸۰ خودرو و یک شناور مسافری با ۶۵ صندلی در مسیر بندرآفتاب به کیش و بالعکس، شش لندینگکرافت با ۲۹۹ خودرو و شش شناور مسافری با ظرفیت ۵۳۵ صندلی از چارک به کیش و بالعکس فعال هستند.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی،مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اعلام کرد: همه هماهنگیهای لازم با ارگانهای مرتبط با دریا انجام شده است و شماره تلفن ۱۵۵۰ برای هر گونه اضطرار دریایی را در نظر گرفتهایم و مردم میتوانند در صورت بروز سانحه دریایی با همکاری پرسنل حفاظت و ایمنی شناورها شرایط را برای واکنش سریع مهیا کنند.