به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اصفهان در محل سالن اجتماعات استانداری اصفهان به ریاست سیدرضا مرتضوی استاندار و با حضور علیرضا قاریقرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان و دیگر اعضا برگزار شد.
در این جلسه به بررسی سه دستورکار پرداخته شد و به صورت اجمالی مبحث بسته ۱۹ بندی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده و مناطقی که در سطح استان امکان استفاده از این مشوقات را دارند مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای جلسه گزارشی از عملکرد شهرستان نجفآباد و شهرهای تابعه در خصوص برگزاری جلسات ستاد بازآفرینی شهری و جلسههای کارگروههای تخصصی ذیل ستادها ارائه شد و به بررسی روند اجرای پروژههای بازآفرینی شهری، میزان پیشرفت فیزیکی این پروژهها در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک، برنامههای در دست اقدام سال ۱۴۰۲ و ... پرداخته شد.
در ادامه گزارشی از بودجه و اعتبارات بازآفرینی شهری و تسهیلات وام بافت فرسوده ارائه شد و توزیع بودجه بازافرینی شهری استان در سه سال متوالی و جذب اعتبارات مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در این جلسه اظهار داشت: مبحث مداخله دولت برای بازآفرینی شهری جنبههای مختلفی دارد که بخش عمده آن تحت عنوان ضوابط تشویقی و نوسازی محلهای است، در دوران مختلف هم اقداماتی اعم از اینکه آمادهسازی و به طور کلی فضاسازی محیطی انجام تا افراد ساکن در یک محله در همان محل بمانند و مهاجرتی صورت نپذیرد تا مداخله برای ساخت و ساز انجام شده است.
وی افزود: پس از ابلاغ بسته تشویقی ۱۹ بندی شهرسازانه، جلسات میدانی با شهرداریها در این چارچوب برگزار شد تا بتوانیم به هدفی که در نظر داریم بعبارتی ساخت و ساز در بافت فرسوده دست پیدا کنیم و به جای استفاده از اطراف محدوده و الحاق زمین به محدوده شهری از ظرفیتهای بافت فرسوده استفاده شود.
قاریقرآن با بیان اینکه هدف اصلی ارتقاء سطح زندگی و کیفیت زندگی افراد ساکن در این مناطق است اذعان داشت: بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری استان اصفهان شامل بیش از هفت هزار و ۳۰۰ هکتار بافتهای فرسوده شناسایی شده، بالغ بر سه هزار و ۷۰۰ هکتار سکونتگاههای شناسایی شده و سه هزار هکتار بافتهای تاریخی میباشد و هدف ما این است که بتوانیم در این بافتها در قالب این ضوابط تسهیل کننده شاهد ارتقاء سطح زندگی افراد باشیم.
وی با بیان اینکه این بسته های تشویقی به هیچ وجه شامل بافتهای تاریخی نمیشوند عنوان کرد: مالکین مستقر در بافتهای تاریخی از این بستههای شهرسازانه نمیتوانند استفاده کنند لیکن بسته مخصوص به بافتهای تاریخی نیز در شورای عالی شهرسازی معماری در حال تهیه است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: به منظور تسریع و تسهیل نوسازی و ایجاد انگیزه برای توسعه گرها، سرمایهگذاران و مالکان اراضی محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مشوقهای کالبدی بر حسب چهار گروه بندی قابل اعمال است.
وی افزود: در محلاتی که فقر شدید خدمات دارند و کمتر از یک سوم سرانه استاندارد خدمات روبنایی آنها تامین نشده مشمول بسته تشویقی شهرسازانه نمیشوند لذا شهرداریها با تعیین مشاور در حال شناسائی محدودههای مشمول و غیرمشمول هستند.
قاریقرآن در خصوص تسهیلات ارائه شده جهت بازآفرینی محلات هدف اذعان داشت: در سطح استان اصفهان بیش از ۸۰۰ پروژه برای اخذ تسهیلات به بانک معرفی شدهاند همچنین برای افزون بر چهار هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی اقدامات نوسازی انجام پذیرفته است.
وی گفت: گزارش و پیشنهادات پروژههای مشمول بند د تبصره ۱۱ بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در خصوص اعتبارات سکونتگاههای غیررسمی در شهرهای نجفآباد و آران و بیدگل ارائه شد و در رابطه با آن تصمیمگیری لازم بعمل آمد.