شناسهٔ خبر: 139239 - سرویس استان‌ها

در جلسه کمیته «حمل و نقل» و «سوخت» ستاد اربعین استان مرکزی تأکید شد:

ثبت زمان دقیق خروج و ورود زائران اربعین از پایانه‌های مرزی ضروری است

ستاد سوخت اربعین استان مرکزی در اولین جلسه کمیته «حمل و نقل» و «سوخت» ستاد اربعین استان مرکزی ضمن بررسی ابعاد مختلف تسهیل و مدیریت سفرهای اربعین، بر ضرورت تعیین زمان دقیق زمان خروج و ورود زائران از پایانه‌های مرزی تأکید شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی از استان مرکزی، اولین جلسه کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین استان مرکزی به میزبانی و دبیری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی برگزار شد.

در این نشست که حول مدیریت سفرهای اربعین با اولویت برنامه‌ریزی برای تسهیل در تردد و جابه‌جایی زائرین و تأمین سوخت اضطراری برای ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و ماشین‌آلات دستگاه‌های خدمات رسان برگزار شد، نسبت به تلاش حداکثری برای ارائه خدمات مطلوب به زائران اباعبدالله الحسین علیه السلام تأکید شد.

جواد اتابکی دبیر ستاد اربعین استان مرکزی در جریان این نشست گفت: با توجه به پیش بینی بعمل آمده، در مراسم اربعین امسال، استفاده از وسایل نقلیه شخصی توسط زائران، از رشد قابل توجهی برخوردار خواهد بود که نیاز است توجه ویژه‌ای نسبت به این مهم بعمل آید.

وی افزود: بر اساس مکاتبات صورت گرفته، مقرر شده است تا ناوگان عمومی کلیه ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی برای بهره‌گیری در هنگام نیاز و اضطرار، در اختیار ستاد اربعین قرار گیرد.

دبیر ستاد اربعین استان مرکزی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی بعمل آمده مشکلی در تأمین سوخت چه در داخل کشور و چه خارج از مرز نداریم و سوخت ذخیره نیز برای مواقع اضطرار در نظر گرفته شده است.

اتابکی تأکید کرد: زائرین برنامه‌ریزی دقیق خود را پیش از اقدام به سفر انجام نموده و حتماً در سامانه «سماح» ثابت نام و زمان خروج و ورود خود از پایانه‌ مرزی مورد نظر را بعمل آورند تا موجب ایجاد ازدحام جمعیت و تداخل در تامین ناوگان حمل و نقل نشوند.

مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی نیز در جریان این نشست گفت: «اربعین» یک رویداد عظیم جهانی است که باید برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم در سطوح مختلف و تبیین حماسه حضور مردم، از تمامیت ظرفیت‌های موجود بهره کافی را ببریم.

وی افزود: باید تجربیات سال‌های گذشته را بمنظور ارائه خدمات مطلوب به زائران، سرلوحه امور قرار دهیم تا ضمن تسهیل در سفر زوار، کمترین تداخل و بیشترین بازدهی را داشته باشیم.

به گفته جهانی راهداران سطح استان با تمام توان خود در تلاشند تا محورهای مواصلاتی منتهی به پایانه‌های مرزی اربعین در استان مرکزی را با ارتقاء ایمنی و بهسازی رویه آسفالتی راه‌ها برای تردد زائرین آماده‌سازی نمایند که از مهم‌ترین این اقدامات میتوان به اجرای لکه گیری و روکش آسفالت، تعمیر، نگهداری و احداث روشنایی طولی و خط کشی راه‌ها و نصب و تعمیر حفاظ های میانی در بزرگراه‌های اراک - سلفچگان، اراک - بروجرد، دلیجان - اصفهان و دلیجان - سلفچگان اشاره کرد.

وی افزود: برنامه‌ریزی لازم برای حضور حداکثری همکاران حوزه حمل و نقل مسافری در پایانه‌های مسافربری استان و مرز مهران انجام شده و از شروع طرح اربعین میزهای خدمت در اماکن یاد شده فعال خواهند شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی درخصوص تأمین ناوگان حمل و نقل عمومی برای جابه‌جایی زوار از مبدأ استان به پایانه‌های مرزی تعیین شده تصریح کرد: استان مرکزی از ظرفیت خوبی در زمینه ناوگان حمل و نقل جاده‌ای برخوردار است بگونه‌ای که حتی در بازگشت زائرین از عراق، بخشی از اتوبوس های استان مرکزی نسبت به جابه‌جایی استان‌های همجوار نیز همکاری لازم را بعمل می‌آورند.

اجرای گشت دروازه‌ای حمل و نقل، نظارت بر فعالیت مجتمع‌های خدمات رفاهی بین راهی و بازدیدهای مستمر کارگروه استانی از نحوه ارائه خدمات مجتمع‌ها، تجهیز تنظیف و آماده‌سازی راهدارخانه‌ها جهت اسکان ضروری، اطلاع رسانی مستمر و روزانه از آخرین وضعیت راه‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌های استانی و ملی، تولید محتواهای مختلف جهت هدایت کاربران جاده‌ای، نظارت بر فعالیت شرکت‌های مسافربری و کنترل کیفی ناوگان حمل و نقل از مهم‌ترین و شاخص‌ترین اقداماتی است که به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی همزمان با شروع طرح اربعین در استان مرکزی شروع و تا اتمام طرح ادامه خواهد داشت.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با تدابیر اندیشیده شده در ستاد اربعین استان مرکزی و به تبع آن در کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه منجمله کمیته حمل و نقل و سوخت، مدیریت سفرها بنحو شایسته انجام و خدمات مطلوبی به زائران و دلباختگان اباعبدالله الحسین علیه السلام ارائه خواهد شد.