به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با هدف اجرای طرح ملی ساخت صنعت شهرها و با توجه به کارگروه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت درخصوص طراحی و اجرای این پروژه جلسهای با حضور سرپرست مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی، عضو مدیره سازمان ملی زمین و مسکن و جمعی از شرکتهای بزرگ صنعتی درمحل مرکزتحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
در این نشست تخصصی محمد مهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مقوله صنعت شهرها که اکنون به عنوان پروژه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت در دستوراجرا قرار دارند، به موفقیت الگوهای فناورانه و صنعتی سازی در ساخت و سازاشاره کرد و افزود: اکنون نگاهمان به صنعت شهرها و اجرای این پروژه این است که شهرک های فاخرایجاد شود. این پروژه درکنارابرپروژه نهضت ملی مسکن اکنون مورد تمرکز متخصصان امرقرارگرفته است
وی افزود: هماکنون در شهرکهای صنعتی بخش عمده کارگران شاغل را مهاجران تشکیل میدهند که با توجه به افزایش قیمت مسکن هم در خرید و هم در اجاره، پیشبینی میشود کارگران شاغل و آموزش دیده ناچاربه ترک محلهای کار خود به دلیل عدم تامین مسکن خواهند شد. از این رو بخشهای صنعتی مایل به سرمایهگذاری و تامین مسکن کارگران شاغل در بخشهای خود در نزدیکی محل اشتغال خود هستند و این موضوع در دستور کار وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت و همکاری با یکدیگر در جهت تامین مسکن کارگران قرارگرفته است.
حیدری خاطرنشان کرد: صنعتی سازی ،کیفی سازی، سرعت بالا و قیمت تمام شده مناسب دراجرای این پروژه اهمیت فراوانی دارد. در این صورت است که ساخت این شهرکهااز سوی سازندگان و همچنین متقاضیان مورد استقبال قرار می گیرد.
در ادامه این نشست تخصصی محمدمهدی بلوردی عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن از تامین زمین مناسب جهت ساخت صد هزارواحد مسکونی برای کارکنان بخش صنعت کشور خبر داد و افزود: سازمان ملی زمین و مسکن تاکنون با شرکتهای پیشران صنعتی تفاهم همکاری ساخت مسکن منعقده کرده است .
بلوردی با اشاره به طراحی و اجرای پروژه ای به نام صنعت شهرها توسط کارگروه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت گفت: پروسه شناسایی اراضی مناسب برای ساخت مسکن کارکنان بخش صنعت در حریم شهرها در تمامی استان های کشور از سال گذشته آغاز و فرایندها الحاق آنها دردستورکارقرارگرفته است ودرنهایت این زمینها برای ساخت مسکن به کارخانجات تحویل داده میشود.
بلوردی به افزایش سقف وام و تسهیلات به متقاضیان این طرح اشاره کرد وگفت: با این تسهیلات به آورده افراد متقاضی کمک بهتری میشود .اکنون ظرفیت خوبی برای اجرای پروژه صنعت شهرها وجود دارد به گونه ای که عمده متقاضیان سایتهایشان بالای هزار واحد است حتی دربرخی جاها، شش هزار واحد نیز پتانسیل ساخت و تقاضا برای ساخت وجود دارد. اینکه این پروژه در پهنههای مختلف آب و هوایی قابلیت اجرایی داشته باشد، نکته حائزاهمیتی است و همینطور اینکه همه ابعاد فرهنگی را دراجرای این پروژه در نظر بگیریم.
وی توضیح داد: چنانچه مقولات علمی و فناورانه در ساخت با مدیران صنعتی و سازنده هاهمسو شود ،این هماهنگی با سازندگان همچنین تدقیق معایب و محاسن اجرایی الگوهای نوین ساخت ،در پذیرش این امرازسوی سازندگان و انبوه سازی پروژه موثر است.
در ادامه این نشست تخصصی درارتباط با تایید فنی سیستم های کامل ساختمانی و معرفی کتاب مجموعه فناوری های نوین و مطرح در صنعت ساختمان از سوی مریم دشتی دبیرخانه صنعتی سازی و فناوری های نوین و مطرح در صنعت ساختمان توضیحات لازم ارایه شد.
دشتی با اشاره به اینکه صنعتیسازی فرآیند است که در صورت رعایت الزامات آن، از جمله استانداردها، بهبود کیفیت، دوره ساخت و استفاده از نیروهای آموزش دیده، موجبات بهبود و افزایش خروجی سیستمهای ساخت و بهینهسازی بهرهبرداری از تجهیزات، را فراهم خواهد کرد، افزود: صنعتی سازی رویکردی برای احداث ساختمان با بهره گیری از مزیت تکرار است که با جایگزینی ماشین آلات به جای نیروی انسانی تحت مدیریت یکپارچه منجربه تحقق معیارهای 3 گانه صنعتی سازی نظیر بهره وری منابع ، افزایش سرعت تولید و بالا بردن و یکسان سازی کیفیت می شود.
در پایان این جلسه بازدید فنی از نمونه واحد ساخته شده با فناوری نوین چاپگر سه بعدی (3D print) توسط سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن و هیئت کارشناسی همراه صورت پذیرفت.