بازآفرینی شهری ابعاد مختلفی از جمله ارتقای فضاهای عمومی و زیرساختها، نوسازی مسکن، تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و ... دارد که بنا بر شرایط و سیاستها، این ابعاد میتواند اولویتبندی شوند. اجرای این اولویتها نیاز به ساختاری سلسلسه مراتبی جهت وصل سطح ملی به زیرمحلهای و مشخصا مردم دارد. به عبارتی فرآیندی است که باید مردمیسازی شده باشد. در فرایند مردمیسازی ساختاری که بتواند کنشگران مربوطه را دخیل کند و هر یک با ایفای صحیح نقش خود بتوانند کنش موثر جهت تحقق اهداف ملی و سیاستهای دارای اولویت کشور را داشته باشند و از طرفی نیازهای مردم را به گوش مسوولان مربوطه برسانند، حایز اهمیت است.
شرکت بازآفرینی شهری ایران به لحاظ ساختاری در سطح ملی، استانی و شهرستانی فعالیت دارد. برای اتصال مقیاس شهری با محوریت شهرداریها به مردم نیاز به گروهی است که آن را حلقه میانی مینامیم. حلقههای میانی، گروههای مستعد در سطح محلهها هستند که حاضرند به منظور ارتقای کیفیت سکونت ساکنان محلات هدف به صورت داوطلبانه در ارتباط با شهرداریها و مردم فعالیت کنند.
حلقههای میانی، فرد و یا گروههای داوطلب از انواع گروههای جهادی، دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی، نخبگان در زمینههای گوناگون، مجموعههای فعال فرهنگی و فکری و دفاتر تسهیلگری، ترجیحا از زنان و جوانان هستند که در حال حاضر با اولویت نوسازی مردمی و کمک به مردم میتوانند شروع به فعالیت داوطلبانه اما متعهدانه کنند.
شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن تهیه دستورالعمل تشکیل و راه اندازی حلقههای میانی، اقدام به آموزش مدیران شهری اعم از مدیران و کارشناسان ادارات راه و شهرسازی و شهرداران سراسر کشور طی پنج دوره آموزشی کرده و مقرر است بر اساس دستورالعمل مذکور شهرداریها به عنوان متولی شهری و شرکای راهبردی حوزه بازآفرینی شهری نسبت به راه اندازی و تشکیل حلقههای میانی اقدام کنند.
سعید اسدی محجوب- مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران