به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی، جلیل اسلامی با بیان اهمیت اجرای دقیق مفاد مندرج در کدها و استانداردهای بین المللی از جمله کد حمل ایمن کالای خطرناک به منظور ارتقای سطح ایمنی کالاهای خطرناک، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی در چارچوب ایفای تعهدات بین المللی و قانونی و با رویکردی نوین، به دنبال پیاده سازی استانداردهای ایمنی حمل و جابه جایی کالاهای خطرناک در بنادر ایران است.
اسلامی با بیان اینکه تا کنون ممیزی در رابطه با نحوه اجرای الزامات یاد شده در کلیه بنادر صورت گرفته و گزارش یافته ها نیز استخراج و به بنادر جهت انجام اقدامات اصلاحی ارسال شده است، افزود: خوشبختانه ذینفعان بندری از جمله خطوط و نمایندگی های کشتیرانی، فعالان حمل و نقل و اپرتورهای بندری استقبال بسیار خوبی در این خصوص داشته و همکاری لازم را با سازمان انجام داده اند.
به گفته معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی، دوره آموزشی کالای خطرناک پیشرفته با رویکرد تسلط بر استانداردهای کد IMDG از دو سال قبل در سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شده و تا کنون ۱۱ دوره آموزشی در سطح تهران و بنادر برگزار شده است. در این دوره ها ۱۶ فصل از کالای خطرناک پیشرفته از جمله مباحث تفکیک، چیدمان در کشتی و محوطه بندر، بسته بندی، نشت و اطفای حریق، حمل و نگهداری، نحوه اظهار و غیره تدریس می شود.
اسلامی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی در نظر دارد با هدف حفظ ایمنی و حفاظت از جان اشخاص، اموال و دارایی های بندر و ایفای تعهدات بین المللی خود نسبت به اجرایی سازی الزامات ایمنی کالای خطرناک با رویکرد جدید و موثر اقدام کرده و آموزش های تخصصی در زمینه های دیگر از جمله ایمنی کانتینر(CSC) و کالای فله خشک (IMSBC) نیز برای کلیه ذینفعان بندری در تهران و بنادر کشور نیز برگزار کند.
شایان ذکر است، این دوره دارای دو مرحله آزمون است که آزمون اول به صورت آنلاین و آزمون دوم به صورت حضوری و کتبی است که همزمان به صورت سراسری در تهران و کلیه بنادر برگزار می شود.
تا کنون بیش از ۶۶۲ نفر در این آزمون ها شرکت کرده اند که ۲۸۲ موفق به کسب گواهینامه شده اند. آزمون دور دوازدهم روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه در تهران و بنادر برگزار شد و آزمون دور سیزدهم نیز روز ۲۷ دیماه در تهران و بنادر برگزار خواهد شد.