به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در برنامه فرامتن شبکه افق سیما، گفت: سه گونه بافت شامل ۷۵ هزار هکتار بافت فرسوده ( بافت میانی)، ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی( حاشیهنشینی) و در حدود ۳۳ هزار هکتار بافت تاریخی بر اساس شاخصهای مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران شناسایی شده اند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه استانهای تهران، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان به ترتیب رتبههای اول تا پنجم وسعت بافت فرسوده را به خود اختصاص دادهاند، توضیح داد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ در حدود ۲ میلیون و ۷۱۴ هزار و ۶۲ بنای فرسوده و لرزان در محدودههای هدف بازآفرینی شهری شناسایی شده است که از این میزان یک میلیون واحد در بافتهای فرسوده شهری، ۳۲۹ هزار و ۸۹۰ واحد مسکن در بافتهای تاریخی و ۹۲۷ هزار و ۶۹ واحد مسکن در سکونتگاه غیرررسمی (حاشیهنشینی) قرار دارند.
آیینی رتبههای اول تا پنجم واحدهای مسکونی ناپایدار را برای استانهای خراسان رضوی، اصفهان، تهران، خوزستان، آذربایجان شرقی اعلام کرد و افزود: در حدود ۲۰ میلیون نفر در بافتها و محدودههای ناکارآمد شهری زندگی میکنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی موضوع عدالت، رفع محرومیت و رفع تبعیضهای ناروا را از آرمانهای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان مولود نظام جمهوری اسلامی ایران با ایجاد امکانات عادلانه و رفع تبعیض ناروا در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی میکوشد آرمانهای مهم انقلاب را به تحقق برساند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار تصریح کرد؛ بد مسکنی در محلات هدف بازآفرینی، محرومیت از خدمات زیربنایی و روبنایی در مناطق حاشیهنشینی نظیر مدرسه، درمانگاه، فضای سبز، امکانات ورزشی و امنیتی و غیره و سکونت دهکهای پایین در بافتهای ناکارآمد شهری که توانایی نوسازی ملک فرسوده خود را ندارند، به عنوان سه مقوله مهم در امر بازآفرینی شهری به شمار میآید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره اینکه از سال ۷۹ تاکنون بیش از ۱ میلیون واحد مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری ساخته شده است، گفت: با تخریب در حدود ۴۰۰ هزار بنای فرسوده بیش از۱ میلیون واحد مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری ساخته شده است.
آیینی با اشاره به وجود زیرساختها و خدمات زیربنایی و روبنایی در محدوده بافتهای فرسوده، بناهای ناپایدار با حمایت شهرداریها و دولت و با مشارکت مردمی با سرعت بیشتری نوسازی میشود، توضیح داد: ۳۱ عضو دستگاه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در قالب اقدامات مشترک، پروژههای مورد نیاز محله فرسوده را تعریف و اجرایی میکنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با همت و تلاش شرکت بازآفرینی شهری ایران از ابتدای تشکیل شرکت تاکنون ۱۸۱۵ پروژه زیربنایی و روبنایی و با مشارکت سایر دستگاه ذیربط، ۳۸۵۸ پروژه زیربنایی و روبنایی در سکونتگاههای غیررسمی انجام شده است، اظهارکرد: ۲۷۷ پروژه آموزشی و فرهنگی، ۷۲ پروژه بهداشتی و درمانی، ۸۰ پروژه پارک و فضای سبز، ۱۶ پروژه نیروی انتظامی، ۶۲۴ پروژه زیربنایی و معابر، ۹۲ پروژه ورزشی و ۱۷۲ پروژه مرمت مسکن و بهسازی توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران در بافتهای ناکارآمد شهری انجام شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از ابتدای انقلاب تاکنون ۳ هزار٩٠٠ کیلومتر طول از معابر خاکی در محلات هدف بازآفرینی شهری آسفالت شده است، گفت: با اجرای بسته ۱۹ بندی تشویقی مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی کشور، نوسازی بناهای ناپایدار در بافتهای فرسوده سرعت بیشتری به خود گرفته است.