مسعود حمزهای در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که در برنامه ششم توسعه چه معیارها و چارچوبی برای کنترل بلندمرتبهسازی ساختمانها در کلانشهر تهران در نظر گرفته شده است گفت: در زمینه بلندمرتبهسازی آنچه برای برنامه ششم توسعه پیشنهاد کرده بودیم در چارچوبهای کشوری بود که تهران را نیز در برمیگیرد اما به طور مشخص درباره تهران برنامهای به عنوان پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی در برنامه ششم توسعه ارائه ندادیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران افزود: با توجه به اینکه بیشترین بلندمرتبهسازیها و بیشترین مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی مربوط به مناطق یک، سه و شش تهران است گام نخست ما در مجموعه معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی متوقف کردن بلندمرتبهسازیهای غیرمجاز در این مناطق بود. در این رابطه سعی میکنیم با همین ضوابط ساختوسازهای غیرمجاز را به طور کامل در این مناطق متوقف کنیم.
وی درباره وضعیت ساخت و سازهای منطقه ۲۲ تهران گفت: ساختوسازهای کنونی مربوط به پروانههایی است که قبل از مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی درباره این منطقه صادر شده است. از تاریخی که مصوبه کمیسیون ماده ۵ توسط شورایعالی ابلاغ شد این ساخت و سازها نیز متوقف شدهاند.
حمزهای در پاسخ به این سوال که آیا شورایعالی معماری و شهرسازی برنامهای برای توقف ساختوسازهای منطقه ۲۲ دارد یا خیر؟ گفت: شورایعالی معماری و شهرسازی در پروانههای صادر شدهای که قبل از مصوبات اخیر به ساخت و سازهای کنونی منجر شدند و ادامه دارد ورود نکرد. مجموعه شورایعالی معماری و شهرسازی در چند مورد مانند پروژههای شهرکغرب و پروژه باغ معنوی ورود پیدا کرد و به رغم پروانههای صادر شده جلوی ساخت و سازها و ادامه آن را گرفت و آن هم به دلیل حساسیت موضوع بود که ما برای شروع کار لازم بود جامعه را نسبت به موضوع عدم تطابق طرحهای جامع و تفصیلی حساس کنیم.
وی در پایان افزود: وزارت راه و شهرسازی برای متوقف کردن ساخت و سازهای غیرمجازی که بر اثر صدور پروانههای پیشین و قبل از مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی است هزینههای سنگینی را متقبل میشود. امیدواریم بتوانیم جلوی صدور پروانههای جدید را بگیریم به جای آنکه به پروندههای قدیمی بپردازیم. /