شناسهٔ خبر: 162273 - سرویس بنادر و دریانوردی

تشریح اهم اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

ساختمان سازمان بنادر و دریانوردی مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) سازمان بنادر و دریانوردی در تشریح مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان طی ۱۴۰۲ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: ایجاد پنجره واحد خدمات هوشمند و اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی، سعید خورسندی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در راستای الزامات دولت خدمتگذار، برنامه‌های پنج ساله توسعه، قوانین بودجه سالانه کشور و برآورده‌سازی نیازمندی‌های ذی‌نفعان اقدامات موثری را در سال ۱۴۰۲ در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، انجام داده است.

وی افزود: هوشمندسازی فرآیندها و خدمات ارائه شده، کاهش مراجعات حضوری جامعه خدمت‌گیرندگان، تبادل الکترونیکی اسناد و اطلاعات جامعه دریایی و بندری و پاسخگویی الکترونیکی به استعلام سایر دستگاه‌های اجرایی، بخش مهمی از اقدامات صورت گرفته است.

به گفته مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی، تولید سامانه‌های مورد نیاز واحدهای کسب و کار مختلف و ارتقاء پایداری زیرساخت‌های شبکه ستاد و بنادر از دیگر اقدامات انجام شده است.

اهم اقدامات انجام شده در راستای راهبردها و ارزیابی‌های بالادستی

خورسندی با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در راستای راهبردها و ارزیابی‌های بالادستی، عنوان کرد: ایجاد پنجره واحد خدمات هوشمند سازمان بنادر و دریانوردی و اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، تسهیل ارائه مجوزهای کسب و کار سازمان به صورت الکترونیک از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور از جمله مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی افزود: تدقیق خدمات شناسه‌دار سازمان در راستای الزامات قانون بودجه و اخذ مصوبه سازمان اداری و استخدامی (در حوزه‌های تخلیه، بارگیری و انبارش کالا و کانتینر، ورود و خروج شناور، ایمنی و حفظ محیط زیست دریایی، مدیریت امور مناطق بندری، صدور مجوزهای کسب و کار، صدور گواهینامه‌های دریانوردی،  نظارت و پایش سواحل) دیگر مورد مهم انجام شده است.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به بازمهندسی و بهینه‌سازی فرایندهای اختصاصی با رویکرد داده محوری، اظهار داشت: هوشمندسازی و کاهش مداخله نیروی انسانی از جمله فرایندهای عملیات بندری، مناطق ویژه، سرمایه گذاری و سواحل و سازه‌های دریایی دیگر اقدام مهم انجام شده است.

خورسندی همچنین به انجام اقدامات لازم برای ارائه خدمات تعیین شده از طریق دفاتر پیشخوان اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول در آخرین ارزیابی دوره‌ای سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین دستگاه های خوشه خدمات حمل و نقل و در سطح وزارت راه و شهرسازی، کسب رتبه برتر در آخرین ارزیابی عملکرد سالانه جشنواره شهیدرجایی در محور دولت الکترونیک در سطح وزارت راه و شهرسازی از مهم‌ترین دستاوردهای سال ۱۴۰۲ است.

وی ادامه داد: تدوین برنامه عملیاتی بلندمدت فناوری اطلاعات و ارتباطات بر اساس تکالیف بالادستی و نیاز سازمانی، طراحی مدل تعرفه خدمات الکترونیکی حوزه ورود و خروج کالا و شناور و نیز طراحی و به‌روزرسانی میز خدمت پورتال سازمان بنادر و دریانوردی از دیگر اقدامات مهم انجام شده است.

 اقدامات حوزه هوشمندسازی خدمات

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به هوشمندسازی خدمات صدور گواهینامه‌های مهارت، شایستگی و شناسنامه دریانوردی بر اساس چارچوب دولت هوشمند و پیاده‌سازی APP موبایل دریانوردان، اظهار داشت: هوشمندسازی خدمات ارایه مجوزهای کارگزاران دریایی و بندری بر اساس چارچوب دولت هوشمند، هوشمندسازی تردد کامیون‌ها در بنادر بر بستر سامانه نرم‌افزاری تولیدشده توسط متخصصان داخلی سازمان بنادر و آغاز پروژه تولید سامانه یکپارچه عملیات بندری از دیگر موارد مهمی است که باید به آن اشاره کرد.

خورسندی افزود: از دیگر اقدامات مهم انجام شده در سال ۱۴۰۲، راه‌اندازی خدمات مکانیزه اسنادی در مدیریت کالای کانتینری، اتصال سامانه‌های ارائه خدمت به بسترهای دولت الکترونیک، الکترونیکی کردن درخواست‌های مالکان شناور در سامانه جامع دریایی، پیاده‌سازی فرایند صدور مجوز پروانه رادیویی در سامانه جامع دریای و پیاده‌سازی ثبت قایق‌های فاقد هویت است.

وی با اشاره به نصب زیرساخت ماژول صدور گواهینامه کارگاه سازنده و  نصب زیرساخت صدور گواهینامه المثنی ثبت دائم حداقل خدمه، عنوان کرد: تولید و عملیاتی‌سازی سامانه وجوه اداره شده در راستای شفافیت ارائه خدمات مالی،  عملیاتی سازی زیرسیستم تدارکات سامانه جامع مالی نماد، پیاده‌سازی، نصب و استقرار سامانه جدید صدور مجوزهای مرتبط با سواحل از دیگر موارد مهم انجام شده است.

تبادل اطلاعات با سایر دستگاه‌های اجرایی

 مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به فعالیت‌های صورت گرفته طی سال ۱۴۰۲ در راستای تبادل اطلاعات با سایر دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: تعیین سرویس‌های الکترونیک و استعلامات بین دستگاهی مورد نیاز هریک از سامانه‌های تخصصی ارایه خدمات، تکمیل بخش عمده تکالیف سازمان مرتبط با ماده ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز  و  تکمیل تبادل اطلاعات برخط سامانه‌های عملیاتی سازمان بنادر با سامانه جامع تجارت از جمله موارد قابل اشاره است. خورسندی افزود: پیگیری و ثبت سرویس‌های مودیان مالیاتی و تبادل الکترونیکی اسناد و اطلاعات با سایر دستگاه‌ها، سامانه‌های ملی و ارگان‌های زنجیره حمل و نقل دریایی و بندری از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این بخش است.

اقدامات در حوزه آمار

وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه آمار، بیان کرد: طراحی و عملیاتی‌سازی داشبورد کنترل پایش وضعیت، تدقیق اطلاعات آماری بنادر در سامانه‌های عملیاتی، ایجاد گزارشات آماری در سامانه‌های عملیاتی در جهت حذف ثبت دستی آمار و ایجاد ماژول سفرهای نوروزی از جمله اقدامات مهم انجام شده است.

اقدامات در بخش زیرساخت، شبکه و امنیت سایبری

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تدوین و عملیاتی‌سازی فرایند پاسخگویی به حوادث و  افزایش پایداری ارائه خدمات الکترونیکی به ذی‌نفعان، اظهار داشت:آماده‌سازی زیرساخت‌ها جهت استقرار سیستم مدیریت امنیت اطلاعات به صورت عملیاتی،  بهبود و ارتقاء خدمات در لایه زیرساخت و شبکه و همچنین بهره‌گیری از خدمات و محصولات بومی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بخش دیگری از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، است.