به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (تهران)؛ حسین جنتی مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به موضوع "واگذاری اختیارات دولت به شهرداریها" همزمان با روز شوراها در این زمینه به بحث و تبادلنظر پرداخت.
وی با تاکید بر اهمیت نقش شوراهای شهر و روستا، فعالیت آنها را مصداق به تحقق پیوستن آرمانهای انقلاب اسلامی در محرومیت زدایی دانست و گفت: یکی از جاهایی که میتواند نشان دهد؛ آرمان انقلاب محقق شده همین موضوع شوراها و شهرداریها است. حضرت امام (ره) بر این موضوع که انتخاب باید به خود مردم برگردد متولیان شهر توسط مردم انتخاب شوند تاکید بسیار داشتند، در مورد تقویت نقش شوراها در استان، شهر، و حتی روستاها تاکید بسیاری داشتند ایشان مردم را به دخالت در سرنوشت خود دعوت کرده بودند. اساساً یک موضوعی که در انقلاب اسلامی مورد تاکید واقع شده است، رفع تبعیض و توزیع عادلانه امکانات با حضور نمایندگان مردم و شوراها است، اما در عمل اجرای قانون شوراها تا سال ۱۳۸۲ به تعویق افتادولی در حال حاضر شوراها به قدرت به نقش آفرینی در امورات شهر مشغولاند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در خصوص واگذاری اختیارات دستگاههای اجرایی به شهرداریها گفت: انجام این مهم بستر قانونی خاص خودش را میطلبد که در قانون اساسی به این موضوعات طور دیگری نگاه شده است، باید دید چقدر خود شهرداریها تلاش کردهاند که به این مدیریت هماهنگ برسیم، در واقع خود شهرداریها باید وارد این کار شوند و ا فضا را فراهم کنند تا تعامل صورت گیرد.
شهرداریها برای نوسازی بافتهای فرسوده وارد عمل شوند
جنتی در ادامه با اشاره به وجود ۲۵۰ هزار بنای فرسوده در استان تهران، گفت: شهرداریها باید برای نوسازی این بافتها وارد عمل شوند، در واقع جهت تسریع در اجرای برنامه بازآفرینی شهری، نیاز داریم از توان شهرداریها و شوراهای شهر بیش از گذشته استفاده کنیم. همچنین نظارت ویژه بر اجرای این برنامهها توسط شهرداری اثر مثبتی بر روند اجرای پروژهها خواهد گذاشت.
جنتی با بیان این که شرکت بازآفرینی در دولت سیزدهم، مردمیسازی و استفاده از توان و ظرفیت مردم را رویکرد اصلی خود قرار داده است، عنوان کرد: هدف این است مردم پای کار بیایند و شهرداریها به عنوان متولی، هدایتگر و تسهیل کننده امور در کنار دولت باشند.
دبیرستاد بازآفرینی شهری استان تهران افزود: بسته تشویقی ۱۹ بندی شهرسازانه برای تسریع در روند نوسازی بافتهای فرسوده تهیه شده است که یکی از بندهای این برنامه تخفیف حداقل ۵۰ درصدی شهرداریها در صدور پروانههای ساختمانی به عنوان یک تکلیف قانونی و تسریع در صدور پروانههای نوسازی است که تاکنون به رغم پیگیریهای متعدد بیش از دو سوم از شهرداریهای دارای بافت فرسوده به این تکلیف قانونی عمل نکردهاند، اما با این وجود از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰ هزار پروانه نوسازی در بافتهای فرسوده استان صادر شده است، ما هم اعتقادی به مداخله مستقیم دولت در امور نداریم، با این وجود دولت بیش از آن چه که شهرداریها تخفیف دادهاند، کمک کرده است و حالا نوبت شورا و شهرداریها است که برای زندگی ایمن مردم زیرسقف های لرزان شهر پای کار بیایند.
وی تصریح کرد: از شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی درخواست میکنم در این کار بیش از گذشته وارد شوند، همچنین از اعضای شورای اسلامی شهرها به عنوان سفیران بازآفرینی و مطالبهگران حقوق مردم، میخواهم که نظارت ویژهای بر شهرداریها برای اجرای تکالیف قانونی شهرداری در حوزه بازآفرینی و نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده داشته باشند.
جنتی در پایان گفت: طبق قانون باید بخش عمدهای از کارها برای پیش بردن سریع برنامههای عمرانی، فرهنگی، اقتصادی با استفاده از ظرفیتهای شوراهای شهر به مردم واگذار شود. در برنامه هفتم و همچنین سایر برنامههای قبلی به حضور شهرداری و شورای شهر در پروژههای عمرانی تاکید زیادی شده است و امسال نیز مقام معظم رهبری در شعار سال به نقش پررنگ مردم در تولید اشاره داشته اند که از شورای شهرها به عنوان نمایندگان اصلی و واقعی مردم در شهرها و محلات میخواهیم در این مهم بازوان اجرایی دولت باشند.