به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی علیاکبر صفایی در آیین گرامیداشت روز جهانی دریانورد که با حضور اعضای هیات عامل و سایر مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی، جمعی از دریانوردان نمونه سراسر کشور و مدیران ارشد ارگانهای دریایی برگزار شد، اظهار کرد: این روز خجسته را به تمامی دریانوردانی که در ناوگان تجاری، ناوگان نظامی، ناوگان سنتی، ناوگان صیادی، ناوگان خدماتی دریایی، مجموعه حراست دستگاهها در حوزه دریا که به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند، برجهای کنترل، مدیران دریایی، شرکتهایی که در ساحل فعالیت میکنند تا چرخ تجارت دریایی کشور بچرخد، هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی، ارگانهای دریایی کشور شامل سازمان شیلات، شرکت ملی نفتکش، گروه کشتیرانی ج.ا.ا و...که علاوه بر حفظ شرایط موجود برنامههای توسعهای را مدنظر قرار دادهاند، تقدیر و تشکر میکنم.
تلاشهای شهید جمهور در حوزه دریایی و بندری
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام ۲ خبر خوب در مراسم روز جهانی دریانورد، گفت: امکان بورسیه دانشجویان در حوزه دریایی و جذب در دستگاههای دولتی فراهم شده و شاهد تحولآفرینی در حوزه کسبوکار دریایی توسط سازمان بنادر و دریانوردی، هستیم.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم با تلاش شهید جمهور فعالیتهای بسیاری در حوزه دریایی و بندری صورت گرفت و دستاوردهای بسیار حاصل شد، عنوان کرد: دو خبر خوب برای جامعه بندری و دریانوردی را اعلام میکنم و امیدوارم برای اقتصاد ایران منشاء خیر باشد.
اتفاق نویدبخش برای دستگاههای فعال در حوزه دریایی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: سالانه دانشجویان از دانشگاههای دریایی بورسیه میشدند و خوشحال هستیم که با پیگیری صورت گرفته، امکان بورسیه دانشجو فراهم و هزینه تقبل شده است و این دانشجویان میتوانند در دستگاههای دولتی جذب شوند که اتفاقی بسیار خوب و نویدبخش برای دستگاههای فعال در حوزه دریایی است.
صفایی با بیان اینکه چنین شرایطی موجب میشود دانشجویان با علاقه بیشتری مشغول به تحصیل شوند، عنوان کرد: امکان نظارت بر دوران تحصیلی وجود دارد و این افراد میتوانند نیروهای بسیار ارزشمندی برای ارکان دریایی کشور باشند.
خبرهای خوش برای جامعه دریایی و بندری
وی دومین خبر خوش برای جامعه دریایی و بندری را اعلام کرد و گفت: این خبر خوش با تلاش معاونت امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی مدنظر قرار گرفته و هدف این است که فضای کسب و کار دریایی در اختیار تجار و مردم قرار گیرد و محدودیت برای فعالیت آنها وجود نداشته باشد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: این سازمان طی یکسال گذشته در حوزه فضای کسب و کار دریایی تحولآفرین ظاهر شده است، در شرایطی که قبلا مجوزها به سختی ارائه می شد اما تسهیل صدور مجوز را در دستور کار قرار دادیم و رسته ها به ۳۱ مورد افزایش یافت و در شورای عالی ترابری هم مصوب شد تا شاهد توسعه گستره فعالیت دریایی شرکت ها، باشیم و این روند شرایط بسیار مناسبی را برای شرکتهای مختلف فراهم میکند تا در حوزه دریایی و بندری اقدام کنند.
توسعه ناوگان دریایی در دریای خزر و بنادر جنوبی
صفایی در مورد توسعه ناوگان دریایی کشور نیز، خاطرنشان کرد: در کنار فعالیتهای برجسته دریانوردان، ارگانهای دریایی توانستهاند ناوگان بزرگی را داشته باشند هر چند که بخشی از ناوگان با محدودیت منابع مالی روبرو است اما هم اکنون در دریای خزر و بنادر جنوب کشور شاهد توسعه ناوگان دریایی هستیم و بسیاری از فارغ التحصیلان، جذب شرکتهای خصوصی شدهاند که توسعه ناوگان دریایی داشتهاند.
وی افزود: باید به صراحت اعلام کرد که ناوگان دریایی مالکین ایرانی در حوزه نفت و گاز از بزرگترین ناوگان دنیا به شمار میرود و در بین سه ناوگان برتر دنیا قرار دارند.
خانوادهها باید به سمت تحصیل در دانشگاههای دریایی سوق یابند
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مقوله آموزشهای دریانوردان به صورت ویژه دنبال میشود، تاکید کرد: باید خانوادهها به سمت تحصیل در دانشگاههای دریایی سوق یابند.
صفایی ضمن تشکر از مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، عنوان کرد: خوشبختانه هر مصوبهای در حوزه دریایی و بندری خواستهایم از دولت گرفتهایم و وضعیت ارگانهای دریایی کشور مطلوب است و مشکلی در حوزه دریایی وجود ندارد و دولت در حوزه دریایی کاملا همراه است.
وی خاطر نشان کرد: از تمامی عزیزانی که در حوزه دریایی فعالیت میکردند و امروز در بین ما نیستند، تقدیر میکنیم و باید بدانیم ۲۰۰ هزار نفر در حوزه دریایی و بندری فعالیت میکنند و قطعا این جمعیت حرکت عظیمی برای اقتصاد ایران رقم زدهاند و در آینده نیز با تمام توان در خدمت اقتصاد ایران خواهند، بود.