به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (گلستان)، هفتمین جلسه شورای مسکن در سال ۱۴۰۳ برگزار و در این جلسه پس از ارائه گزارشی از برگزاری و مصوبات جلسات شورای مسکن استان در دولت سیزدهم، آخرین وضعیت احداث مسکن و تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در گلستان بررسی شد.
سید محمد حسینی، مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در ابتدای این جلسه اظهار کرد: طی سال گذشته ۵۳ جلسه شورای مسکن با تصویب ۷۵۰ مصوبه برگزار شد که این امر بیانگر اهتمام ویژه دستگاههای ذیربط به تولید مسکن و رفع چالشهای این حوزه در استان دارد.
وی از تعهد استان گلستان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن سخن گفت و افزود: بیش از ۵۷ هزار پروانه ساخت مسکن در استان گلستان صادر شده که از این تعداد ساخت ۴۰ هزار واحد در دست ساخت است.
حسینی ادامه داد: جهش تولید مسکن و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قوانینی است که در دولت سیزدهم ایجاد و در دولت جدید مکلف به اجرای آن هستیم.
رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی گلستان همچنین تصریح کرد: برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای متولی تامین زمین، منجر به تامین ۴۰۵ هکتار زمین در سطح استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۷۳۲ هکتار زمین نیز از روشهای مختلف شناسایی شده و در صورت امکان بارگذاری، برای ساخت مسکن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
حسینی از بیش از دو هزار مورد بازرسی از بنگاههای مشاور املاک گلستان با هدف تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان خبر داد و گفت: با تصویب سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها در گرگان و سایر شهرستانها، بازار اجاره بها به صورت جدی کنترل و بیش از پیش نظارت میشود.
اولتیماتوم به سازندگان پروژههای نهضت ملی مسکن گلستان
سید مهدی مهیایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز در این جلسه گفت: وجود اراضی با ارزش در گلستان مانع بزرگی برای تولید مسکن در گلستان بود که این مانع با همکاری و اهتمام بین دستگاههای متولی ساخت مسکن تا حدودی رفع شده است.
وی در ادامه گفت: در طرح جوانی جمعیت بیش از ۱۴ هزار متقاضی ثبت نام کرده که طبق قانون مکلف به واگذاری زمین به تمامی واجدین شرایط هستیم.
مهیایی به سازندگان پروژههای مسکن استان در خصوص پیشروی پروژهها اتمامِحجت کرد و گفت: چنانچه سازندگان پروژههای نهضت ملی مسکن استان طبق برنامه زمان بندی ساخت اقدام نکنند، اداره کل راه و شهرسازی، اختیار برخورد با آنها را داشته و میتواند سازندگان دیگری را جایگزین کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در ادامه این جلسه اظهار کرد: با توجه به وجود خدمات زیربنایی در بافتهای فرسوده، تولید مسکن در این مناطق میتواند اثرات مثبتی در تولید بیشتر مسکن با کمترین هزینه داشته باشد.
وی افزود: برای تحقق این امر، تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض ساخت توسط شهرداری و تخفیف ۵۰ درصدی عوارض نظام مهندسی ساختمان در برخی از شهرهای استان مصوب شده که انتظار میرود سایر شهرهای دارای بافت مصوب فرسوده نیز این اقدام را در دستور کار قرار دهند.
گفتنی است در ادامه هفتمین جلسه شورای مسکن استان، مصوبات جلسه پیشین شورای مسکن استان مطرح و هر کدام از دستگاههای مرتبط با پروژه، اقدامات انجام شده را در راستای تحقق مصوبه شرح دادند.
پیگیری تسهیلات بانکی قابل واگذاری به دو پروژه ۱۷۲ واحدی مینودشت و ۷۰۰ واحدی گرگان و همچنین گزارشی از اقدامات دستگاههای خدمات رسان اعم از شرکت برق، گاز و آب و فاضلاب، در پروژههای مسکن استان در راستای تفاهم نامه کشوری و استانی از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.