شناسهٔ خبر: 172968 - سرویس مسکن و شهرسازی

جزئیات زلزله رامسر با بزرگی ۴ تشریح شد؛

ضرورت نصب تجهیزات ثبت دینامیک زمین و شبکه لرزه نگاری محلی در رامسر

علی بیت اللهی رییس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تشریح جزئیات زلزله رامسر در استان مازندران برضرورت نصب تجهیزات ثبت دینامیک زمین و شبکه لرزه نگاری محلی در رامسر تاکید کرد.

علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جزئیات زلزله رامسر با بزرگی ۴ را که در ساعت ۱۱ و ۴۴ دقیقه روز گذشته به وقوع پیوست تشریح کرد و گفت: این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و به فاصله ۸ کیلومتری رامسر، ۸ کیلومتری کتالم و سادات شهر در استان مازندران و در فاصله مستقیم ۱۴۶ کیلومتری تهران رخ داد.

رییس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تاثیر ۲ شهر با جمعیت ۵۶ هزار و ۷۱۳ نفر و ۹۶ آبادی با جمعیتی معادل ۱۹ هزار و ۲۸۵ نفر از زلزله رامسر خبر داد.

بیت‌اللهی با بیان اینکه این زمین لرزه خسارتی در پی نداشت، افزود: تعداد کل جمعیت مراکز جمعیتی شهری واقع در شعاع نیم درجه (حدود ۵۵ کیلومتری)، ۲۶۱ هزار و ۲۸۴ نفر، تعداد کل واحدهای مسکونی ۸۷ هزار و ۲۱۷ واحد، تعداد کل واحدهای مسکونی فاقد اسکلت ۳۶ هزار و ۸۸۸ واحد است. پرجمعیت‌ترین شهر در این محدوده تنکابن با جمعیت ۵۵۴۳۴ نفر است.

به گفته وی، جمع کل جمعیت شهری و آبادی‌های در شعاع نیم درجه (حدود ۵۵ کیلومتری) ۵۰۸ هزار و ۶۹۷ نفر و تعداد کل واحدهای مسکونی ۱۷۰ هزار و ۷۷۳ واحد بوده که از میان این تعداد از واحدهای مسکونی تعداد ۸۷ هزار و ۷۸۸ واحد فاقد اسکلت است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گسل مسبب زلزله ۴ رامسر استان مازندران را گسل شمال البرز عنوان کرد.

وی گفت: تعداد یک پس‌لرزه در محدوده رومرکز زلزله رخ داده است که بزرگی آن ۳ است.

بیت‌اللهی درباره لرزه‌خیزی محدوده رومرکز زلزله ۴ رامسر استان مازندران توضیح داد: در ۱۸ سال گذشته، ۴۸۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز ثبت شده است. از این تعداد ۱۴ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمین‌لرزه‌ها کوچک‌تر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.

وی توصیه کرد: با توجه به تراکم جمعیتی منطقه رامسر و اطراف آن و محدود بودن جاده‌های دسترسی به دلیل پیشروی جبهه کوهستان به سمت دریا، ضرورت جدی پایش جنبائی گسله‌های محدوده وجود دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود پایش دینامیک گسله‌ها و خردلرزه‌های مرتبط با آنها، با نصب تجهیزات ثبت دینامیک زمین و شبکه لرزه نگاری محلی انجام شود.