به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان هواشناسی کشور، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: بر اساس اطلاعات ایستگاههای بینالمللی هواشناسی، روز گذشته، شنبه ۲۷ مردادماه هفت منطقه عراق در فهرست گرمترین ایستگاههای هواشناسی قرار گرفتند و بصره عراق با دمای ۵۰ درجه سلسیوس، گرمترین ایستگاه اصلی هواشناسی جهان شد، علاوه بر این، شهرهای «عماره» و «ناصریه» عراق نیز با دمای ۴۹.۹ درجه سلسیوس بهصورت مشترک در رده دوم گرمترین ایستگاههای بینالمللی هواشناسی (اصلی) قرار گرفتند.
وی افزود: در فهرست روز شنبه گرمترین ایستگاههای اصلی هواشناسی، هفت منطقه عراق، شهر آباده ایران، و دو شهر از عربستان و کویت به چشم میخورد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بر اساس اطلاعات واصله روز شنبه بیشینه دمای هوا در کربلا به بیش از ۴۸ درجه سلسیوس رسیده است.
ضیائیان گفت: آخرین خروجی نقشههای پیشیابی و مدلهای جوی نشان میدهد که باد و گردوخاک و گرمای هوا دو پدیده مهم شهرهای زیارتی عراق تا اواخر هفته است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود بیشینه دمای هوا در شهرهای زیارتی عراق تا آخر هفته به محدودههای ۴۵ تا ۴۷ درجه سلسیوس برسد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: شرایط گرمای هوا و باد و گردوخاک با نوسانات جزئی برای چهار پایانه مرزی «خسروی» در کرمانشاه، «مهران» در ایلام و «چزابه» و «شلمچه» در خوزستان پیشبینی میشود.
ضیائیان خاطرنشان کرد: انتظار میرود بیشینه دما هوا در این چهار پایانه مرزی در روزهای آینده بهویژه روز دوشنبه به محدوده ۵۰ درجه سلسیوس برسد.
وی گفت: این در حالی است که شرایط جوی مرزهای «تمرچین» در آذربایجان غربی و «باشماق» در کردستان مساعدتر از سایر پایانههاست بهطوریکه انتظار میرود بیشینه دمای این دو منطقه تا اواخر هفته در محدودههای ۲۸ تا ۳۶ درجه سلسیوس در نوسان باشد.