به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان قم، حمید سالاری، رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راه و شهرسازی استان قم از ورود نزدیک به ۴۳ میلیون و ۶۴۷ هزار دستگاه خودرو طی ششماهه نخست سال جاری به استان قم خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر افزود: طی ششماهه نخست سال جاری، نزدیک به ۴۳ میلیون و ۶۴۷ هزار دستگاه خودرو به استان قم وارد شدهاند که در مقایسه با ششماهه نخست سال گذشته (۴۱ میلیون و ۶۱۰ هزار خودرو) ۵ درصد افزایش داشته است.
سالاری ادامه داد: از مجموع وسایل نقلیه وارده به استان قم طی ششماهه نخست امسال، افزون بر ۱۸ درصد آنها، یعنی بیش از ۶ میلیون و ۴۶ هزار دستگاه خودرو، متعلق به وسایل نقلیه سنگین بوده است.
وی از عمده دلایل افزایش تعداد خودروهای ورودی به استان به جایگاه زیارتی شهرستان قم و توابع آن، حضور مراکز علوم دینی، پایگاه مرجعیت و... اشاره و تصریح کرد: افزایش میزان تولید و واردات خودرو به کشور و موقعیت کریدوری راههای استان نیز از دیگر دلایل افزایش ورود خودرو به استان قم است.
سالاری افزود: بیشترین میزان ورود خودرو ثبتشده توسط سامانههای تردد شمار مرکز مدیریت راههای استان قم، مربوط به آزادراه تهران-قم است که تعداد ۱۰ میلیون و ۷۷۸ هزار دستگاه خودرو طی بازه زمانی اعلامشده به ثبت رسیده است.
وی کمترین میزان تردد ثبتشده طی همین مدت را متعلق به محور دستجرد-سلفچگان دانست و اظهار داشت: افزون بر ۴۳۷ هزار و ۸۶۰ دستگاه خودرو طی بازه زمانی یادشده از این محور وارد استان شدهاند.
رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم در بخش دیگری از این خبر عنوان کرد: سرعت متوسط ثبتشده خودروها در طول راههای استان طی ششماهه نخست سال ۱۴۰۳، قریب به ۸۶ کیلومتر در ساعت بوده است.
سالاری در ادامه به تعداد سامانههای هوشمند مرکز مدیریت راههای استان قم اشاره کرد و گفت: جمعاً ۴۱۲ دستگاه سامانه هوشمند در این مرکز فعال هستند که از این مجموع، ۸۶ دستگاه سامانه تردد شمار جادهای میباشند.
رئیس مرکز مدیریت راههای استان افزود: همچنین ۷۵ دستگاه دوربین ثبت تخلف، ۲۶ دستگاه دوربین نظارت تصویری، ۴ دستگاه سامانه عکاسی ثابت، ۴ دستگاه تابلوی پیام متغیر، یک دستگاه دوربین تردد شمار و یک دستگاه سامانه توزین در حال حرکت در طول راههای استان مستقر هستند.
وی در خصوص دیگر سامانههای هوشمند مرکز مدیریت راههای استان قم اظهار داشت: ۷۹ دستگاه بیسیم (دستی-خودرویی) و ۱۳۷ دستگاه سامانه ردیاب خودرویی، توسط این مرکز تغذیه و پایش میشوند.
سالاری در خاتمه بر اهمیت نقش سامانههای هوشمند جادهای در کنترل، هدایت و پایش ترافیک جادهای تأکید و یادآور شد: ارتقاء کمی و کیفی سامانههای هوشمند جادهای در دستور کار این مرکز قرار داشته و هر ساله متناسب با نیاز نسبت به این امر اقدام میشود.