شناسهٔ خبر: 179304 - سرویس مسکن و شهرسازی

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان خبر داد؛

ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده ۴ تصویب‌نامه ضوابط صرفه‌جویی انرژی در ساختمان‌ها

حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان از ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده ۴ تصویب نامه ضوابط صرفه جویی انرژی در ساختمان‌ها خبر داد و گفت: با ابلاغ این دستورالعمل، تعیین رده انرژی ساختمان‌ها و درج آن در گواهی پایان کار الزامی شد.

حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده ۴ تصویب‌نامه ضوابط صرفه‌جویی انرژی در ساختمان‌ها مصوب سال ۱۴۰۰ هیات وزیران خبر داد و گفت: این دستورالعمل روز گذشته ۲۸ مهر با امضای وزیر راه و شهرسازی به وزارت کشور ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان توضیح داد: بر اساس ماده ۴ این تصویب‌نامه، ارائه گواهی پایان کار به ساختمان‌های جدیدالاحداث از ابتدای سال ۱۴۰۲ منوط به رعایت مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان است. همچنین به‌منظور آگاهی مردم از تلفات انرژی در ساختمان‌ها، وزارت کشور و شهرداری‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۱ موظف به درج رده انرژی در گواهی پایان کار و نصب پلاک گواهی انطباق در ورودی ساختمان‌ها شده‌اند.

وی افزود: دستورالعمل این ماده در ۸ ماده تدوین شده و بر اساس آن، طراحان ساختمان‌های جدیدالاحداث موظف هستند هنگام طراحی، چک‌لیست‌های مربوط به مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان را تهیه و رده انرژی ساختمان را مشخص کنند. سازندگان ملزم به اجرای آن هستند و ناظران نیز باید بر اساس چک‌لیست‌های نظارتی بر اجرای الزامات نظارت کنند.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها نیز موظف به تهیه پلاک گواهی رده انرژی و تحویل آن به مالکان جهت نصب در ورودی ساختمان‌ها شده است. همچنین، این سازمان باید موارد مرتبط با الزامات مبحث نوزدهم را در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان درج کند. از سوی دیگر، شهرداری‌ها موظف به درج رده انرژی در گواهی پایان کار و منوط کردن صدور آن به نصب پلاک انرژی در ورودی ساختمان‌ها هستند.

مانی‌فر یادآور شد: این دستورالعمل به عنوان نسخه نهایی ویرایش شده است؛ چراکه نسخه اول آن در سال ۱۴۰۱ تدوین شد، اما به دلیل اجرایی نشدن سامانه پایش انرژی، ابلاغ آن ممکن نشد. نسخه فعلی فارغ از سامانه پایش تهیه و ابلاغ شده است.

وی تاکید کرد: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان مسئولیت تجدیدنظر و تفسیر مفاد این دستورالعمل را برعهده دارد و اجرای آن در راستای صرفه‌جویی انرژی در ساختمان‌ها اهمیت بسیاری دارد.